back to top
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καιρός: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη – Πού θα βρέξει

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαιρός: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη - Πού θα βρέξει

Επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σήμερα, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση αύριο Τρίτη (23/4).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη (24/4) η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Η Δευτέρα και η Τρίτη θα χαρακτηριστούν από τη μεταφορά σκόνης στη χώρα αλλά και από τοπικές βροχές, που προφανώς σε πολλές περιοχές θα είναι λασποβροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το επόμενο καιρικό σύστημα την Πέμπτη και από τα δυτικά, θα δώσει βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ θα υποχωρήσει και λίγο τη θερμοκρασία. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά, φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς.

Την Δευτέρα στην Αττική προβλέπεται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα βρέξει τοπικά από το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι θερμοκρασίες θα είναι καλές (έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου).

Πηγή:protothema.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ