ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
24 °c
Agia Marina
20 ° Πε
20 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Υβριδική απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη μετά το σαμποτάζ στον Nord Stream

Υβριδική απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη μετά το σαμποτάζ στον Nord Stream

Leros News Leros News
1 Οκτωβρίου 2022
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Υβριδική απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη μετά το σαμποτάζ στον Nord Stream
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
157
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την «οχύρωση» των κρίσιμων υποδομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι «υβριδικών» επιθέσεων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα πάντα -από ενεργειακά συστήματα μέχρι καλώδια Διαδικτύου, χρηματοπιστωτικές αγορές και συστήματα ύδρευσης- φέρνει επιτακτικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο η δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στα νερά της Βαλτικής Θάλασσας.

Ποιες υποδομές θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος στόχος -και πώς να τις προστατεύσουν- είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στην ΕΕ μετά τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου.

Οι υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκάλεσαν διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 ήλθαν να ανοίξουν νέο κεφάλαιο στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει εισέλθει σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή -με τη Ρωσία να προχωρά στην προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών την ίδια ακριβώς στιγμή που δέχεται ήττες επί του πεδίου, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο απρόβλεπτες τις επόμενες κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.«Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, προαναγγέλλοντας ότι η ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών της ΕΕ πρόκειται να τεθεί επί τάπητος από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Οκτωβρίου στην Πράγα.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

09.10.2025
1.4k
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

07.10.2025
656

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τις κρίσιμες υποδομές μας», υπογραμμίζει ο Σαρλ Μισέλ στον απόηχο της δολιοφθοράς για την οποία οι δυτικές κυβερνήσεις και το ΝΑΤΟ «δείχνουν» τη Ρωσία, χωρίς να την κατηγορούν ευθέως, και εκείνη από πλευράς της αντικρούει με κατηγορίες περί ευθύνης των «Αγγλοσαξόνων».

Για «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας από εκείνους που ωφελούνται από την καταστροφή της πανευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής» μιλά ο ίδιος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, δηλώνει πως η Μόσχα έχει την τεχνογνωσία και επιχειρησιακή ικανότητα να «χτυπήσει» υποθαλάσσια και να προκαλέσει αυτού του είδους τη καταστροφή, και σημειώνει μιλώντας στο CNNi πως ο Πούτιν πιθανότατα προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα:

«Είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι η Ρωσία μπορεί να φτάσει πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας. Συνεπώς, ποιος ξέρει τι μπορεί να σχεδιάζει στη συνέχεια».

Και αν αυτό ήταν το μήνυμα, τότε ελήφθη.

Εντούτοις, η προστασία μίας αναρίθμητης σειράς πιθανών στόχων επί ευρωπαϊκού εδάφους αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, όπως έρχεται να υπογραμμίσει σε ανάλυσή του το Politico.

Επί μήνες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στηρίζουν με στρατιωτικό οπλισμό την Ουκρανία, ενώ δεσμεύονται να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα. Όμως, το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream ήλθε να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ότι η απειλή έχει έρθει πιο κοντά, μέσα σε ένα ομιχλώδες περιβάλλον «υβριδικών» επιθέσεων που δυνητικά μπορεί να στοχεύσουν σχεδόν τα πάντα -από ενεργειακά συστήματα μέχρι καλώδια Διαδικτύου, χρηματοπιστωτικές αγορές και συστήματα ύδρευσης.

Ανάλογες επιθέσεις βρίσκονται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ πολέμου και ειρήνης -κρυμμένες πίσω από την άρνηση υπαιτιότητας και ενάντια σε στόχους που δεν πυροδοτούν πάντα αυτόματα μια στρατιωτική απάντηση, σημειώνει χαρακτηριστικά το Politico.

Αυτό ακριβώς συνέβη με τις πρόσφατες εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με την Ευρώπη. Ορισμένες από τις υποδομές ανήκουν από κοινού σε Ρωσία και Ευρώπη, και οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις ασαφείς «αποκλειστικές οικονομικές ζώνες» στα ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας.

Η «μπερδεμένη» ευθύνη καθιστά δύσκολο να υπάρξει μία συγκεκριμένη αντίδραση -για αυτό το περιστατικό ή για άλλα.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, πιθανές επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι είναι: Αυξημένη επιτήρηση, πιο ορατές περιπολίτες, διασφάλιση ότι τα συστήματα έχουν αντίγραφα ασφαλείας και καλύτερα συντονισμένες αποκρίσεις. Η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία έχουν ήδη λάβει μερικά από αυτά τα βήματα.

Η ικανότητα ταχείας αναβάθμισης των σημερινών αμυντικών σχεδίων θα μπορούσε να καταδείξει εάν η Ευρώπη είναι πλήρως προετοιμασμένη για μια άλλη, πιο σοβαρή, επίθεση. Και το διακύβευμα πλέον μόνο αυξάνεται, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, γεγονός που καθιστά βασικές υποδομές όπως η θέρμανση και ο ηλεκτρισμός ακόμη πιο σημαντικές.

Η πρόκληση είναι μεγάλη τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και το ΝΑΤΟ δεδομένου ότι οι υβριδικές επιθέσεις έχουν ακριβώς στόχο να χτυπήσουν αντιπάλους χωρίς απαραίτητα να πυροδοτήσουν μία πλήρους κλίμακας σύγκρουση και χωρίς να αποκαλυφθούν οι ένοχοι -ή να μπορεί να επιβεβαιωθεί η εμπλοκή τους.

Όσον φορά το ΝΑΤΟ, υψηλόβαθμος διπλωμάτης από χώρα της ανατολικής Ευρώπης υπογραμμίζει ότι η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream καταδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσει η Συμμαχία «να αναπτύσσει την άμυνά της σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλους τους τομείς ευθύνης».

Ενώ οι έρευνες για τις διαρροές συνεχίζονται, οι βόρειες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας. Η Νορβηγία αναπτύσσει το στρατό της για την προστασία των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ η συνοριακή φρουρά της Φινλανδίας ενίσχυσε την παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας και των υποδομών. Η Δανία κινήθηκε επίσης για να ενισχύσει την προστασία γύρω από τα δίκτυα και τις υποδομές ενέργειας.

Αν και πολλές κυβερνήσεις «φρέναραν» από το να κατηγορήσουν επισήμως τη Ρωσία για το σαμποτάζ, το ΝΑΤΟ προειδοποίησε το Κρεμλίνο την Πέμπτη έναντι της χρήσης υβριδικών τακτικών, αναφέροντας πως «οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιστεί με ενωμένη και αποφασιστική απάντηση».

Η προειδοποίηση ήταν μεν σαφής, όμως η μορφή αντίδρασης δεν είναι δεδομένη.

Ειδικά για το σαμποτάζ στη Βαλτική, ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για πράξη σχεδιασμένη να προκαλέσει αβεβαιότητα και να διχάσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για το πώς να αντιδράσουν.

«Πρόκειται για εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα για το ΝΑΤΟ γιατί δεν είναι καιρός ειρήνης, αλλά δεν είναι και πόλεμος, υπό την έννοια ότι απαραίτητα ενεργοποιείται το Άρθρο 5», αναφέρει ο Κρίστιαν Κρίστενσεν, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Στρατιωτικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, αναφερόμενος στον Άρθρο που συνιστά ακρογωνιαίο λίθο της συλλογικής άμυνας.

Ταυτόχρονα, η δυνατότητα του ΝΑΤΟ να εμποδίσει πλήρως τη Ρωσία από το να επιτεθεί σε υποδομές είναι περιορισμένη. «Δεν μπορούν να μπουν φρυροί σε κάθε χιλιόμετρα υποθαλάσσιου καλωδίου» σημειώνει ο Σάρλι Σαλόνιους-Πάστερνακ, κορυφαίος ερευνητής στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

cnn.gr

Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
ENGLISH EDITION

Port Authority of Leros: Agia Marina Port closed to vehicles until March

05.11.2025
91
Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

05.11.2025
1.3k
Λέρος: Συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό και γενετήσιες πράξεις στη Δομή Ασυνόδευτων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Προσοχή – Εκτέλεση Βολών στη Στρογγυλή & Τρυπητή στις 12 Νοεμβρίου

05.11.2025
821
Επόμενο
Λέρος: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και 16χρονη για «revenge porn» σε βάρος ανήλικης

Λέρος: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και 16χρονη για «revenge porn» σε βάρος ανήλικης

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κλείνει το Γ2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου λόγω της νέας γρίπης

    05.11.2009
    Λέρος: Κλείνει το Γ2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου λόγω της νέας γρίπης Πριν 16 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ακύρωση πτήσεων από Olympic Air

    05.11.2012
    Ακύρωση πτήσεων από Olympic Air Πριν 13 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση του Δήμου Λέρου για Μελισσοκόμους

    05.11.2013
    Ανακοίνωση του Δήμου Λέρου για Μελισσοκόμους Πριν 12 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δελτίο Τύπου της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Εμμανουήλ

    05.11.2014
    Δελτίο Τύπου της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Εμμανουήλ Πριν 11 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ανάστατη η Λεριακή κοινωνία με το κρούσμα ηπατίτιδας σε Λιμενικό και παιδί…

    05.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ανάστατη η Λεριακή κοινωνία με το κρούσμα ηπατίτιδας σε Λιμενικό και παιδί από το Αφγανιστάν Πριν 10 χρόνια 1.7K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου…

    01.11.2025
    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO] 2.2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από…

    31.10.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου 1.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον…

    02.11.2025
    Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: “Πώς παρέλαβα τις αφαλατώσεις – Τις παραδίδουμε ολοκαίνουργιες σε πλήρη λειτουργία”

    31.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: “Πώς παρέλαβα τις αφαλατώσεις – Τις παραδίδουμε ολοκαίνουργιες σε πλήρη λειτουργία” 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Χαμηλή πτήση F-16 πάνω από την Αγία Μαρίνα – Ανακοίνωση Δημάρχου

    04.11.2025
    Λέρος: Χαμηλή πτήση F-16 πάνω από την Αγία Μαρίνα – Ανακοίνωση Δημάρχου 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    64 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    55 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    72 shares
    Share 31 Tweet 17
Navarone-ad
Currently Playing

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Featured
Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]

Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]

Featured
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Port Authority of Leros: Agia Marina Port closed to vehicles until March
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
  • Λέρος: Προσοχή – Εκτέλεση Βολών στη Στρογγυλή & Τρυπητή στις 12 Νοεμβρίου
  • Μάνος Κόνσολας: «Δάνεια από το Ταμείο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σε νησιά του Ν. Αιγαίου με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους»

Νεότερα Video

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

1.6k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

1.8k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
31 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.