ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
kroupia leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
17 °c
Agia Marina
16 ° Σα
16 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Θυμόταν μόνο τον αριθμό 77135…

Θυμόταν μόνο τον αριθμό 77135…

Leros News Leros News
24 Αυγούστου 2021
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Θυμόταν μόνο τον αριθμό 77135…
4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
143
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Αυτόν ψέλλιζε στο λυκόφως της ζωής της η Εσθήρ Κοέν – Η τραγική διαδρομή από τα Ιωάννινα στο Αουσβιτς

«Αυτή που έχασε το όνομά της,
τα μαλλιά της, τη δύναμη να θυμάται, κρύο το στήθος, άδεια τα μάτια,
σαν βάτραχος το χειμώνα…»
Πρίμο Λέβι, «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος».

Η Εσθήρ Κοέν, επιζήσασα του Aουσβιτς, πέθανε πριν από λίγες ημέρες, πλήρης ημερών (97 χρόνων) και με καλή φροντίδα, στο Ρέστειο εβραϊκό γηροκομείο των Αθηνών. Τα τελευταία (αρκετά) χρόνια της ζωής της, η προχωρημένη άνοια τής είχε αφαιρέσει τη δύναμη να μπορεί να επικοινωνήσει τον εφιάλτη της έστω και αν μέσα της αισθανόταν μια βίαιη και επιτακτική παρόρμηση να το κάνει. Η φοβερή νόσος είχε σβήσει από τη μνήμη της τα πάντα, πλην ενός τραγικού αριθμού, του 77135.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου: Οι «Τρεις Μεγάλοι» ορίζουν το τέλος των ναζί – Το «μαύρο αστείο» του Στάλιν που έκανε έξαλλο τον Τσώρτσιλ

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου: Οι «Τρεις Μεγάλοι» ορίζουν το τέλος των ναζί – Το «μαύρο αστείο» του Στάλιν που έκανε έξαλλο τον Τσώρτσιλ

28.11.2025
447
Χάκαραν το Gmail: Τεράστια διαρροή 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης – Τι να κάνετε για να «σώσετε» τους λογαριασμούς σας

Χάκαραν το Gmail: Τεράστια διαρροή 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης – Τι να κάνετε για να «σώσετε» τους λογαριασμούς σας

27.10.2025
914

Δεν θυμόταν ποια ήταν, ούτε πως την έλεγαν, ούτε, έστω, κάποιες από τις φρικιαστικές σκηνές που αποτύπωσε στον νου της, ούτε τα παιδιά της. Τίποτε από την τραγική διαδρομή της ζωής της, πλην του απεχθούς «αριθμού βραχίονα».

«Νόσησε νωρίς και από το 2008 και μετά το μόνο που θυμόταν και επαναλάμβανε διαρκώς, και μάλιστα στα γερμανικά, ήταν αυτό το νούμερο. Hταν η μόνη λέξη που δεν της έσβησε η άνοια», λέει ο Moνίς Χαλέγουα, διευθυντής του ιδρύματος που τη φιλοξένησε, αφότου έμεινε παντελώς μόνη στη ζωή. Εκτός από το χέρι, ο αριθμός-σύμβολο της ναζιστικής θηριωδίας είχε χαραχθεί τόσο βαθιά στη μνήμη της, που δεν μπόρεσε να τον ξεριζώσει ούτε η ανίκητη έως τώρα άνοια. Με αυτόν αναφερόταν στα καθημερινά «προσκλητήρια» στο Αουσβιτς, όπου γινόταν η διαλογή ψυχών για τα κρεματόρια, αυτόν εκστόμιζε όταν στο γηροκομείο την επισκεπτόταν κάποιος και προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της, με αυτόν στο μπράτσο και μετεωριζόμενο στο χαώδες κενό μνήμης ταξίδεψε στον άλλο κόσμο. Το ’φερε η μοίρα ώστε η Εσθήρ Κοέν να συμπορευθεί στον τόπο του μαρτυρίου, αλλά και μετέπειτα, με μια άλλη, ομόθρησκη, συντοπίτισσα, που την έλεγαν επίσης Εσθήρ Κοέν.

Η «μαύρη μέρα»

Του Ιακώβ και της Μηλιάς εκείνη, του Μορδεχάι και της Φλόρας η άλλη (δεν είχαν συγγένεια), έπαιζαν, παιδούλες και έφηβες, μαζί στην εβραϊκή γειτονιά, μέσα και έξω από το Κάστρο των Ιωαννίνων, έκαναν τα ίδια όνειρα, έως τη «μαύρη μέρα» της 24ης Μαρτίου 1944, οπότε οι Γερμανοί τις πήραν, μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των μελών της κοινότητας, για τους θαλάμους αερίων. Τις φόρτωσαν σ’ ένα καμιόνι μελλοθανάτων μέχρι τη Λάρισα και από εκεί στο ίδιο βαγόνι με ένα από τα τρένα του θανάτου στο Αουσβιτς.

Στη διαβόητη ράμπα εκφόρτωσης των τρένων, τις ξεχώρισαν από τους γονείς τους οι οποίοι οδηγήθηκαν κατευθείαν στο κρεματόριο του Μπιρκενάου. Δεν τους ξανάδαν ποτέ. «Οταν μας πήγαν στην παράγκα για κούρεμα, ρώτησα μια παλαιότερη εάν ξέρει πού μπορεί να πήγαν τους γονείς μου. Εκείνη μου έδειξε ένα μεγάλο φουγάρο που ξερνούσε στάχτη και μου είπε ότι εκείνη τη στιγμή μπορεί να τους ανέπνεα, ότι είχαν γίνει καπνός δηλαδή. Δεν άντεξα και λιποθύμησα…».

Από εύνοια της τύχης οι «δύο Εσθήρ» του Αουσβιτς επέζησαν και επέστρεψαν στα Γιάννενα με τη φρίκη αποτυπωμένη στο σώμα και στην ψυχή. Είχαν χάσει μάνα, πατέρα, αδέλφια (επέζησαν –τι σύμπτωση!– από μια αδελφή), τους συγγενείς όλους και με τον γυρισμό βρήκαν τις περιουσίες τους λεηλατημένες. Παντρεύτηκαν και οι δύο ομοθρήσκους τους, τον Ιωσήφ και τον Σαμουήλ, οι οποίοι είχαν επιζήσει δραπετεύοντας την ύστατη ώρα στα γύρω βουνά και πολεμώντας από τις γραμμές της Αντίστασης.

Επρεπε να ανέβουν έναν ακόμη Γολγοθά, αυτόν της επιστροφής στη ζωή. Δεν ήταν εύκολο. Ξεκίνησαν τον αγώνα της επιβίωσης αποφεύγοντας να επικοινωνήσουν στους γύρω τους αυτά που είδαν, άκουσαν και ένιωσαν στην κόλαση του Αουσβιτς-Μπιρκενάου. Εξάλλου, ποιος να τις πίστευε; Οταν στη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν οι πρώτοι επιζήσαντες και η τοπική εβραϊκή κοινότητα οργάνωσε κάποιες εκδηλώσεις για να πληροφορηθεί ο κόσμος τι απέγιναν οι Εβραίοι συμπολίτες του, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι τα όσα άκουγαν δεν ήταν παρά ένα ψέμα!

Χτυπήματα της μοίρας

Βυθισμένες στη σιωπή πορεύτηκαν δύσκολα δεχόμενες και εν ειρήνη σκληρά χτυπήματα της μοίρας: έχασαν από φυσικά αίτια και οι δυο τους από ένα παιδί! Εζησαν αποτραβηγμένες στα Γιάννενα έως τα προχωρημένα γηρατειά με ανεξίτηλα χαραγμένο στο χέρι, στη μνήμη και στην ψυχή τον απαίσιο «αριθμό βραχίονα», που τις συνόδευε παντού – μέχρι και τον τάφο.

Αυτός ήταν το ονοματεπώνυμό τους, η ταυτότητά τους. Αυτόν (μόνο) ψέλλιζε στο λυκόφως της ζωής της η Εσθήρ του Ιακώβ και της Μηλιάς όταν μαθητές γυμνασίων επισκέπτονταν το Ρέστειο, για να μάθουν από «πρώτο χέρι» για το Ολοκαύτωμα, με αυτόν συστήθηκε η Εσθήρ του Μορδεχάι και της Φλόρας όταν στάθηκε προσοχή και με προτεταμένο τον βραχίονα (στα προσκλητήρια του Αουσβιτς) στον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ για να τον ρωτήσει «γιατί μας τα κάνατε όλα αυτά;» και να τον κάνει να δακρύσει.

«Ηταν Δεκέμβριος του 2017, όταν μια ομάδα μαθητών μαζί με την καθηγήτριά μας επισκεφθήκαμε την οικογένεια του Ρέστειον», έγραψε στο Facebook η μαθήτρια του 6ου Λυκείου Γλυφάδας Αγγελική Πολυκράτη. «Αφού ακούσαμε τις ιστορίες ζωής των ενοίκων του κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων, σιγά σιγά όλα τα παιδιά πλησιάσαμε μια ηλικιωμένη κυρία που καθόταν σ’ ένα καροτσάκι λόγω της αρκετά προχωρημένης ηλικίας της. Κρατούσε μια μπορντό τσαντούλα. Την κρατούσε σφιχτά, σαν να μην ήθελε να την αποχωριστεί… Την κοιτούσαμε και την περιεργαζόμασταν. Δεν μίλαγε, το βλέμμα της όμως… ακόμη το θυμάμαι. Σαν κοίταζες τις κόρες των ματιών της, έβλεπες μέσα τους τη ζωή της όλη. Και ήρθε η στιγμή που καταφέραμε δειλά δειλά να την πλησιάσουμε. “77135” ίσα που κατάφερε να ψελλίσει κοιτάζοντάς μας. Χωρίς να μπορεί να μιλήσει… Το μόνο που η ψυχή της κατάφερε να εκπνεύσει ήταν αυτός ο αριθμός. Προσεχτικά και σιγά σιγά τον άγγιξα. Ρίγος. Νιώθω τεράστια τιμή και δέος που την είδα, που άκουσα το βλέμμα της να μου μιλάει και που άγγιξα τον αριθμό της. Θυμάμαι σαν παιδί τότε να λέω στον εαυτό μου: “Αυτή η γυναίκα είναι ένας άνθρωπος-μνημείο”. Ετσι είναι. Αυτή η συνάντηση είναι ένας θησαυρός που θα τον έχω για πάντα χαραγμένο στην καρδιά μου. Με το κείμενο αυτό θέλω να αποχαιρετήσω την κυρία με την μπορντό τσάντα».

«Ηταν μια γλυκύτατη ύπαρξη, πάντα με το χαμόγελο, με έναν καλό λόγο για όλους, που άντεξε καρτερικά τα μαρτύρια που της επιφύλαξε η ζωή», μας είπε ο Μωυσής Ελισάφ, που ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και δήμαρχος κήδεψε την Εσθήρ στην πόλη όπου γεννήθηκε και αγάπησε. Ενταφιάστηκε πλάι στην άλλη Εσθήρ, που είχε φύγει από τη ζωή ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2020, παίρνοντας και αυτή μαζί της το μεγάλο «γιατί;» και φυσικά τον δικό της απαίσιο αριθμό «77102» στο μπράτσο. Μαζί στη γειτονιά, στα τρένα του θανάτου, στην πόρτα των θαλάμων αερίων, στην επιστροφή στη ζωή, στα βάσανα και τώρα δίπλα δίπλα στην τελευταία τους κατοικία.

«Στον τάφο μου…»

«Δεν θα ήθελα με το που θα πεθάνω να πάψω να φωνάζω γι’ αυτό που έζησα και ίσως θα έπρεπε πάνω στον τάφο μου να χαράξουν και τον αριθμό που είχα στο χέρι, για να τον βλέπουν οι ερχόμενες γενιές και να ρωτάνε τι σημαίνει αυτό», μου είχε πει σε μία από τις συνεντεύξεις μας για την «Κ» η Εσθήρ της Φλόρας.

Αλλες τρεις γυναίκες από τους «Γιαννιώτες του Αουσβιτς» και συνολικά όχι περισσότεροι από είκοσι στην Ελλάδα βρίσκονται εν ζωή, σε παρατεταμένη σιωπή καθώς οι μνήμες, όπως στην περίπτωση της Εσθήρ, αδυνατίζουν και δεν θα είναι μακριά η μέρα που οι ζωντανοί αδιάψευστοι μάρτυρες του Ολοκαυτώματος θα εκλείψουν.

Πηγή: kathimerini.gr

Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

12.12.2025
1.8k
Λέρος: Άριστο κλίμα στη συνάντηση του Σωματείου ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Άριστο κλίμα στη συνάντηση του Σωματείου ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο

12.12.2025
1.1k
Δήμος Λέρου: Δωρεάν διανομή ιστορικού βιβλίου στους μαθητές Λυκείων και τους εκπαιδευτικούς
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Δήμος Λέρου: Δωρεάν διανομή ιστορικού βιβλίου στους μαθητές Λυκείων και τους εκπαιδευτικούς

12.12.2025
947
Επόμενο
Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου

Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Κυριακή Παυλή προλόγισε τον Πρόεδρο της Νότιας Ουαλίας

    12.12.2012
    Η Κυριακή Παυλή προλόγισε τον Πρόεδρο της Νότιας Ουαλίας Πριν 13 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου

    12.12.2013
    Ανακοίνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    «Μια Θάλασσα Κρασί» ενώνει τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς!

    12.12.2014
    «Μια Θάλασσα Κρασί» ενώνει τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς! Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών…

    12.12.2015
    ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών… Πριν 10 χρόνια 1.8K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

    06.12.2025
    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
louloudias
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!
  • Λέρος: Άριστο κλίμα στη συνάντηση του Σωματείου ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο
  • Δήμος Λέρου: Δωρεάν διανομή ιστορικού βιβλίου στους μαθητές Λυκείων και τους εκπαιδευτικούς
  • Χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις παραμυθιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.