Το αποτύπωμά του στην αγορά ακινήτων -και στα ενοίκια και στις πωλήσεις- στην Ελλάδα αφήνει η πανδημία του κορωνοϊού.
Από τα στοιχεία του δείκτη SPI της ιστοσελίδας Spitogatos προκύπτει ότι η αγορά ακινήτων έχει μπει στον «πάγο», με τις προσφερόμενες τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις να παραμένουν σταθερές. Παρά ταύτα, ιδιαίτερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καταγράφονται σημαντικές ανακατατάξεις.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιοχές όπου οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν έως και κατά 18%, ενώ στα ενοίκια οι αυξήσεις ξεπερνούν, κατά περίπτωση, το 13,2%.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε άλλες περιοχές -κυρίως σε «κάστρα» του Airbnb- οι τιμές ακινήτων που προσφέρονται για ενοικίαση… κατρακυλούν έως και κατά 10% σχεδόν.
iefimerida.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα
Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου
Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό
Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς
Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα