back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε μία εβδομάδα δημοπράτηση των αδειών για 5G

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΣε μία εβδομάδα δημοπράτηση των αδειών για 5G

Για τις επενδύσεις στα δίκτυα 5G, αλλά και για το εξαετές σχέδιο αναδάσωσης της χώρας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης στο Συνέδριο του Economist.

Τόνισε πως μέσω του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης σχεδιάζεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με νέες ταμειακές μηχανές.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα εξής παραδείγματα:

-Στον πράσινο πυλώνα, έχουμε ένα πλάνο αναδάσωσης και προβλέπει ένα 6ετες πλάνο δενδροφύτευσης, με πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα και 30 εκατομμύρια δέντρα.

-Σε μία εβδομάδα θα έχουμε τη δημοπράτηση των αδειών για 5G Στόχος είναι οι επενδύσεις σε δομές 5G για την ανάπτυξη που θα παρέχουν κάλυψη σε όλη την Ελλάδα και είναι ευθυγραμμισμένο με τους στόχους της ΕΕ. Τα έσοδα από τον διαγωνισμό θα διοχετευθούν κατά 25% στο fund Φαιστός για τη χρηματοδότηση start-up επιχειρήσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.

-Για την οικονομική συνοχή και τις θέσεις εργασίας έχουμε προγράμματα κατάρτισης που θα είναι προσβάσιμα σε όλους χωρίς αποκλεισμούς. Στοχεύει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση των διακρίσεων, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ηλικία ή άλλα χαρακτηριστικά των εργαζομένων.

– Ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Προβλέπεται η αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών με νέες που θα είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ

-Αναβάθμιση υποδομών για την προσέλκυση των τουριστών και σε μεγαλύτερης ηλικίας και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος μέσω της αναβάθμισης όλων αυτών των υποδομών θα μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση όχι μόνο σε ανθρώπους με αναπηρία αλλά σε όλους τους επισκέπτες και αναβάθμιση του πολιτιστικών μας δομών.

Πηγή: in.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ