ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
kiporama-leros
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Σάββατο 23 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
24 °c
Agia Marina
25 ° Κυρ
26 ° Δευ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φούρνοι: Ιστορική απόφαση για την προστασία των Κοραλλιών του Αιγαίου

Leros News Leros News
18 Ιουνίου 2025
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Φούρνοι: Ιστορική απόφαση για την προστασία των Κοραλλιών του Αιγαίου
45
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.5k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Προστασία των Κοραλλιών στα Βαθιά Νερά – Ορόσημο για τη Θαλάσσια Προστασία στην Ελλάδα – Ορόσημο για την προστασία των θαλασσών στην Ελλάδα αποτελεί η θεσμοθέτηση μέσω ΦΕΚ και Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ, ζώνης απαγόρευσης της αλιείας με μηχανότρατα, έκτασης 430 km², γύρω από τα εκτεταμένα κοραλλιγενή οικοσυστήματα που βρίσκονται στα νερά της μεσοφωτικής ζώνης, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προστατεύονται θεσμικά αυτά τα ιδιαίτερα παραγωγικά και εν μέρει άγνωστα οικοσυστήματα, καθώς η ισχύουσα —εδώ και δεκαετίες— νομοθεσία που προβλέπει την προστασία αυτών των οικοτόπων δεν είχε ποτέ έως τώρα εφαρμοστεί.

Παράλληλα βγαίνει από την αφάνεια και αναδεικνύεται διεθνώς η μοναδική αξία των κοραλλιγενών οικοσυστημάτων του Αιγαίου. Αυτό το επείγον πλαίσιο προστασίας αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις εφαρμογής του σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ως εκ τούτου, έχει ήδη προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς συνιστά ένα ιδιαίτερα σημαντικό προηγούμενο για την προστασία των θαλασσών, το οποίο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για αντίστοιχα πλαίσια προστασίας σε άλλες περιοχές των ελληνικών θαλασσών και της Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Δελτίο Τύπου της Ένωσης Υπαλλήλων ΚΘΛ

Λέρος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου

23.08.2025
148
Λειψοί: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαιοτήτων, φυσιγγίων και κροτίδων

Λειψοί: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαιοτήτων, φυσιγγίων και κροτίδων

23.08.2025
212

Αυτό το νέο πλαίσιο προστασίας είναι αποτέλεσμα της πολυετούς και επίμονης έρευνας, που υλοποιήθηκε στην περιοχή από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων και τους ψαράδες του νησιού, με τη σημαντική συμβολή εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών, όπως η Oceana, ο γαλλικός φορέας Under the Pole και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Χρειάστηκε στοχευμένη και εξειδικευμένη δουλειά ετών, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να χαρτογραφηθούν αυτά τα δυσπρόσιτα οικοσυστήματα. Αυτή η σημαντική δράση που υλοποιείται χωρίς τη χρήση δημόσιων πόρων, πρόκειται να συνεχιστεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για αυτά τα άγνωστα, δυσπρόσιτα αλλά ιδιαίτερα σημαντικά, παραγωγικά και φυσικά εντυπωσιακά θαλάσσια οικοσυστήματα.

Δάση Μαύρου Κοραλλιού σε βάθος περίπου 100 μέτρων: Δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική έκταση της καταστροφής που έχει ήδη συντελεστεί στα κοραλλιγενή οικοσυστήματα των ελληνικών θαλασσών — ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα δάση Μαύρου Κοραλλιού, καθώς και τα πολυάριθμα άλλα είδη που ζουν σε μαλακό υπόστρωμα και σε επίπεδο πυθμένα. Μεγάλες εκτάσεις ισοπεδώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη δράση συρόμενων αλιευτικών εργαλείων, αφανίζοντας κάθε μορφή ζωής.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων-Κορσεών χαρακτηρίζεται από μοναδικά γεωμορφολογικά στοιχεία και απαρτίζεται από 2 νησιά, 16 νησίδες και 24 βραχονησίδες τα οποία περιβάλλονται από απότομα ρηχτά νερά, υποβρύχια όρη και μικρά φαράγγια. Σε βάθη 60-250 μέτρων κρύβεται ένας θησαυρός – εκτεταμένα κοραλλιγενή οικοσυστήματα παγκόσμιας περιβαλλοντικής σημασίας και μοναδικής ομορφιάς, ηλικίας πολλών χιλιάδων χρόνων. Αυτά τα θαλάσσια ζωικά δάση αναπτύσσονται εκεί λόγω των έντονων θαλάσσιων ρευμάτων (πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής), τα οποία καταλήγουν εκεί από την τάφρο της Ικαρίας που βρίσκεται βορειότερα και φτάνει τα 1400 μέτρα σε βάθος.

Αυτό το σημαντικό, νέο πλαίσιο προστασίας θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για να δοθεί ένα τέλος, με γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες, στις καταστροφές που προκαλούνται σε αυτά τα ευάλωτα οικοσυστήματα από την αλιεία με συρόμενα εργαλεία, και όχι μόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ίδιες περιοχές δραστηριοποιούνται δεκάδες μηχανότρατες — τόσο ελληνικές όσο και τουρκικές.

Άμεσος και κοινός στόχος του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, του Δήμου Φούρνων και των ψαράδων του νησιού είναι η ουσιαστική τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ώστε να μπει επιτέλους ένα οριστικό τέλος στις καταστροφικές πρακτικές των αλιευτικών σκαφών, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Δείτε το βίντεο παρακάτω: Μαρτυρία σφουγγαρά από την Κάλυμνο — πώς ήταν ο βυθός του Αιγαίου πριν από λίγα μόνο χρόνια. Μέσα σε μία μόλις γενιά, εξαιτίας της ημιμάθειας, της απληστίας και της αλαζονείας συγκεκριμένων ανθρώπων (αρχών, πολιτικών και άλλων), και με την παθητική αποδοχή από όλους εμάς, καταστράφηκαν —και συνεχίζουν να καταστρέφονται— οι πολύτιμοι θαλάσσιοι πόροι που χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για να δημιουργηθούν. Ταυτόχρονα, καταστρέφεται και το μέλλον μας, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την υγεία των θαλασσών μας.

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Μία Καλή Ψαριά» — παραγωγή του Mega Channel, από τη σειρά «Ορίζοντες».


Share18Tweet11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στη Ρόδο

23.08.2025
255
Λέρος: Ανακοίνωση για διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 27/11/2020
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Ανακοίνωση του Δήμου για διακοπή ρεύματος την Κυριακή 24 Αυγούστου

22.08.2025
850
Λέρος: Εποικοδομητική συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων με τον Δήμαρχο Λέρου Τιμόθεο Κωττάκη
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Εποικοδομητική συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων με τον Δήμαρχο Λέρου Τιμόθεο Κωττάκη

22.08.2025
860
Επόμενο
Μήνυμα Δένδια σε ΕΕ για Τουρκία: Όχι στο ReArm Europe σε χώρες που απειλούν μέλη της

Ο Τραμπ σκέφτεται να πατήσει το «κουμπί» της εμπλοκής με το Ιράν

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αξονικός τομογράφος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

    23.08.2007
    Αξονικός τομογράφος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου Πριν 18 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: 5.000 ευρώ θα κοστίσει η συνδιοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Ρεγγάτα του…

    23.08.2011
    Δήμος Λέρου: 5.000 ευρώ θα κοστίσει η συνδιοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Ρεγγάτα του Αιγαίου” Πριν 14 χρόνια 3.3K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Λέρος: Όταν οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται “Μήλον της Έριδος”

    23.08.2012
    Λέρος: Όταν οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται “Μήλον της Έριδος” Πριν 13 χρόνια 3.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ)

    23.08.2013
    Λέρος: Λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Οριοθέτηση Χώρου Λουομένων και διαύλων εισόδου – εξόδου σκαφών αναψυχής (ΧΑΡΤΕΣ)

    23.08.2014
    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Οριοθέτηση Χώρου Λουομένων και διαύλων εισόδου – εξόδου σκαφών αναψυχής (ΧΑΡΤΕΣ) Πριν 11 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τραυματισμός χειριστή ταχύπλοου σκάφους [VIDEO]

    23.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Τραυματισμός χειριστή ταχύπλοου σκάφους [VIDEO] Πριν 10 χρόνια 2.1K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών

    19.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών 1.5K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    20.08.2025
    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 59χρονης για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 59χρονης για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων

    19.08.2025
    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων 1.2K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    284 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου
  • Λειψοί: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαιοτήτων, φυσιγγίων και κροτίδων
  • Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στη Ρόδο
  • Λέρος: Ανακοίνωση του Δήμου για διακοπή ρεύματος την Κυριακή 24 Αυγούστου

Νεότερα Video

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

986 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025
Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

440 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.