back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι δύο Ελληνες που συγκίνησαν τη Σουηδία -Μαγείρεψαν και μετέφεραν οι ίδιοι το φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΟι δύο Ελληνες που συγκίνησαν τη Σουηδία -Μαγείρεψαν και μετέφεραν οι ίδιοι το φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές

Θέμα συζήτησης στα σουηδικά ΜΜΕ έχουν γίνει δύο Ελληνες που ζουν στη Στοκχόλμη οι οποίοι πήραν πρωτοβουλία και μαγείρεψαν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Καθώς και οι δύο, o Πολυχρόνης και ο Αναστάσιος, διάβαζαν καθημερινά ότι γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στον Huddinge, δεν σιτίζονταν σωστά λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος των τελευταίων εβδομάδων και των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας, αποφάσισαν να λάβουν δράση.Χρειάστηκαν 12 ώρες σκληρής εργασίας για να προετοιμάσουν περί τα 300 γεύματα.

Σχολαστικά μπήκαν σε πακέτα μιας χρήσης και μεταφέρθηκαν από τους ίδιους στον χώρο του νοσοκομείου. Εκεί ωστόσο τους περίμενε μια ευχάριστη και συγκινητική συνάμα έκπληξη.Όλο το προσωπικό ήταν ενημερωμένο για την κίνησή τους αυτή, και το ευχαριστώ ήταν ζωγραφισμένο στα κουρασμένα πρόσωπά τους.

Τις επόμενες ημέρες, ευχαριστήρια μηνύματα κατέφθαναν συνεχώς, ακόμα και από απλούς πολίτες που διάβασαν στον Σουηδικό τύπο για την κίνηση των δύο Ελλήνων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί, ότι και άλλοι επιχειρηματίες ήρθαν σε επαφή μαζί τους, ακόμα και απλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν εθελοντικά σε μια τυχόν επόμενη φορά.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, ήταν πασιφανής η θέληση και των δύο για προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Το συζητούν, το οργανώνουν και το κάνουν πράξη, πάντα μετά από ένα οικογενειακό συμβούλιο. Η ανάδειξή του δεν τους αφορά, το αντίθετο θα έλεγα. Τους φέρνει σε δύσκολη θέση, άβολη. Ο Πολυχρόνης είναι η ήρεμη δύναμη, ο οργανωτικός ενώ ο Αναστάσιος είναι ο αγνά αυθόρμητος. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά άξιο αναφοράς.

Το ελληνικό φιλότιμο, έγινε για άλλη μια φορά, θέμα συζήτησης.
Το ελληνικό φιλότιμο, έγινε για άλλη μια φορά, αφετηρία ενός ντόμινο προσφοράς.

iefimerida.gr

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ