back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η 9χρονη που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν ζει στον δικό της κόσμο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΗ 9χρονη που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν ζει στον δικό της κόσμο

H Adhara Pérez έχει κατά 2 μονάδες υψηλότερο IQ από τους Αϊνστάιν και Χόκινγκ, πριν ‘κλείσει’ τα 10 της χρόνια. Στα 3 διαγνώστηκε με Asperger’s και στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν ‘φρικιό’.

Όταν η Adhara Pérez ήταν 2 χρόνων, είχε συμπεριφορές που δεν ήταν ανάλογες της ηλικίας της. Ένα χρόνο μετά, οι γιατροί -στο Μεξικό- είπαν στη μητέρα της πως ήταν στο φάσμα του αυτισμού (διαγνώστηκε με Asperger’s, που δικαιολογούσαν την εμμονή της με τις στάνταρ ρουτίνες και το ατελείωτο πάθος με συγκεκριμένα θέματα). Η σχολική της ζωή ήταν ένας εφιάλτης και η μικρή θύμα ατελείωτου bullying. Όταν οι συμμαθητές της δεν την αποκαλούσαν ‘φρικιό’, την έλεγαν ‘παράξενη’.

Οι δάσκαλοι της την απομόνωναν και την τιμωρούσαν -γιατί κοιμόταν στην τάξη, εν ώρα μαθήματος. Με ό,τι τρόπο διέθετε (συνήθως ζωγράφιζε μαύρες τρύπες, αντί να ασχολείται με όσα έλεγαν οι δάσκαλοι), ενημέρωνε ότι δεν ήθελε να είναι εκεί μέσα. Σιγά σιγά βυθιζόταν στην κατάθλιψη.

Στο σπίτι, ήταν άλλος άνθρωπος. Η μητέρα της, Nalley δήλωσε στο Infobae πως η κόρη της έδειχνε να γνωρίζει όσα μάθαιναν oι συνομήλικοι της στο σχολείο, αλλά και πολλά περισσότερα. “Για αυτό και στην τάξη, ένιωθε να βαριέται”. Όταν ο πατέρας της, την έβλεπε να κλαίει, της έλεγε “αν δεν σου αρέσει το πού είσαι, φαντάσου πού θα ήθελες να είσαι”. Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια: “Θέλω να γίνω αστροναύτης”.

Σε μια γιορτή του σχολείου, η Nalley είδε συμμαθητές της κόρης της να της επιτίθενται. Αποφάσισε αμέσως, να την απομακρύνει από αυτό το περιβάλλον και να την πάει σε θεραπευτή. Σύντομα ο ψυχίατρος που εμπιστεύτηκε πρότεινα να πάει η Adhara στο Attention to Talent (CEDAT). Δηλαδή, σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Το κορίτσι έδειχνε να μαθαίνει τα πάντα πολύ γρήγορα. Δεν ήταν απλά χαρισματική. Ήταν ιδιοφυΐα. Το IQ τεστ που έκανε ‘έβγαλε’ 162, σύνολο μεγαλύτερο του Albert Einstein και του Stephen Hawking, κατά δύο μονάδες.

Η Adhara, η οποία ζει στο πιο φτωχό προάστιο του Μέξικο Σίτι τελείωσε το δημοτικό, στα 5. Στα 6 1/2 τελείωσε το γυμνάσιο και στα 8 το λύκειο. Σήμερα στα 9 της χρόνια (θα ‘κλείσει’ τα 10, τον Αύγουστο), σπουδάζει δυο πράγματα, σε δυο διαφορετικά πανεπιστήμια, online: βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC (Universidad Tecnológica de México) και μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI.

Το University of Arizona της έχει προσφέρει υποτροφία. Την πρόταση αυτήν την έκανε προσωπικά ο πρόεδρος του, μέσω επιστολής. Δεν ήταν όμως, εύκολο να βγάλει visa και για αυτό δεν κατάφερε να πάει. Η Adhara λέει πως το όνειρο της είναι να δουλέψει στη NASA, “να πάω στο διάστημα και να αποικίσω στον Άρη. Ο αγαπημένος μου πλανήτης είναι η γη, γιατί εδώ μπορούμε να επιβιώσουμε”.

Έχει κάνει και παρουσίαση στο πανεπιστήμιο της, για τις μαύρες τρύπες. Δεν έχει πολλούς φίλους. “Τα παιδιά με Asperger’s θέλουν να έχουν φίλους, αλλά δεν ξέρουν πώς να τους αποκτήσουν, καθώς φαίνεται να ζουν σε έναν κόσμο που τα ίδια δημιουργούν. Η Adhara έφτιαξε για κόσμο της το διάστημα” δήλωσε η μητέρα της. Η μικρή έγραψε στο Instagram αυτό που ακολουθεί.

“Αν δεν σου αρέσει το πού είσαι, φαντάσου πού θα ήθελες να είσαι. Εγώ με βλέπω στη NASA και αξίζει να το δοκιμάσω”.

Πηγή: news247.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ