back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδ/νήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤις μεθοδεύσεις που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδ/νήσου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου σχετικά με τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας αναφέροντας τα εξής:

“Ένα ακόμη έγκλημα των δυνάμεων του μνημονίου σε βάρος της παιδείας, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών συντελείται αυτές τις ώρες από το Υπουργείο Παιδείας και τους κατά τόπους εντολοδόχους τους.

Τελείως αυθαίρετα μια κατάπτυστη εγκύκλιος διαλύει τα ολοήμερα σχολεία καταργώντας τις οργανικές θέσεις των δασκάλων σε αυτά. Βάσει αυτής της εγκυκλίου συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου προκειμένου να καθορίσει τους υπεράριθμους και τα λειτουργικά κενά στην περιοχή μας, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τον αριθμό των υπεράριθμων δασκάλων στη Δωδεκάνησο, απουσία των αιρετών μελών του και υπό την απειλή απόλυσης των διορισμένων μελών. Η συνεδρίαση διεξάγεται υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων το οποίο είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα του νομού μας.

Δυστυχώς οι δυνάμεις του μνημονίου έχουν αποφασίσει τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και για την επιβολή της πολιτικής τους δε διστάζουν να επιστρατεύσουν απειλές και καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας και καλούμε σε συστράτευση τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με στόχο την απόσυρση της κατάπτυστης εγκυκλίου κατάργησης των ολοήμερων σχολείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

ΌΧΙ στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας στη χώρα, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ΤΩΡΑ!” 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ