back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη Ιωάννη Παππά με την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για θέματα της αλιείας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣύσκεψη Ιωάννη Παππά με την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για θέματα της αλιείας

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό, κ. Σίμο Κεδίκογλου και τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλόγηρου, παρουσία και του Προέδρου της Μεγάλης Πελαγίσιας Αλιείας, κυρίου Γιώργου Κατσοτούρχη.

Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας και προτάθηκαν από τον Βουλευτή, σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες αλιείς και τον εκπρόσωπο τους, κύριο Κατσοτούρχη, λύσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης των λειτουργικών εξόδων, ο κ. Παππάς σε συνεννόηση με τον κύριο Κατσοτούρχη, ζήτησαν να επιδοτηθεί σε μεγάλο ποσοστό επί της αυξήσεως, ενώ πρότειναν να δοθεί λύση για την κάλυψη των διαφυγόντων κερδών.

Επίσης, έπειτα από την λύση που είχε δοθεί με παρεμβάσεις των Βουλευτών, κ. Παππά, κ. Σιμόπουλου και κ. Κέλλα, στην επανεξέταση των προϋποθέσεων των χρηματοδοτήσεων των αλιέων, με κριτήριο το ημερολόγιο του πλοίου, επιτεύχθηκε η ενίσχυση του κλάδου μέσω του ΕΠΑΛΘ 2014-2020. Με βάση αυτή την ενέργεια ο κ. Παππάς ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι εγκρίσεις και οι πληρωμές όσων δικαιούχων δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ο Βουλευτής πρότεινε την ενίσχυση μέρους της παρατηρούμενης αύξησης του κόστους των ιχθυοτροφών, βάσει της δυναμικότητας των μονάδων εκτροφής, την παροχή πάγιας αντιστάθμισης του αυξημένου μεταφορικού κόστους,  ενώ τόνισε την ανάγκη της περαιτέρω εκχώρησης επιδοτήσεων και δανειακών διευκολύνσεων.

Ο κύριος Παππάς, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της εποικοδομητικής αυτής σύσκεψης, ενώ  ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα τον Υπουργό, κύριο Γιώργο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό, κύριο Σίμο Κεδίκογλου και την Γενική Γραμματέα, κυρία Χριστιάνα Καλόγηρου, για τη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία αλλά και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνουν στα Δωδεκάνησα και στον κλάδο των αλιέων, των ανθρώπων που κρατάνε την Ελληνική Σημαία ψηλά, στα θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ