ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
17 °c
Agia Marina
19 ° Πε
18 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα Δωδεκάνησα

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα Δωδεκάνησα

Leros News Leros News
23 Φεβρουαρίου 2013
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Δ. ΓΑΚΗΣ βουλευτησ

Δ.ΓΑΚΗΣ: Ερώτηση στη Βουλή για την αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα Δωδεκάνησα

5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
152
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το υπουργείο Υγείας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ζαχαριάς και Νίκος Μιχαλάκης, κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή των Ελλήνων γραπτή Ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας με θέμα: «Άμεσα μέτρα για να σταματήσει η αποδόμηση του εθνικού συστήματος υγείας στα Δωδεκάνησα. Αναβάθμιση των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου».

Η ΕΡΩΤΗΣH

Διαβάστε επίσης:

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων

10.11.2025
735
Θάνατος ημεδαπού στη Ρόδο

Πάτμος: Διακομιδή 3χρονου στην Σάμο

10.11.2025
386

Ο ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου του Γενικού Νοσοκομείου − K.Y. Kω και του Γενικού Νοσοκομείου − Κ.Υ. Καλύμνου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 3486/31.12.2012, χαρακτηρίζεται από μια σημαντική μείωση τμημάτων και κλινικών και συγχωνεύσεις τμημάτων, χωρίς επιστημονική και κλινική συνάφεια, οδηγώντας στην ουσιαστική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, συγχωνεύονται  τμήματα και μειώνονται δραστικά  ο αριθμός των κλινών και οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού. Οι μειώσεις προκαλούν αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και υποβαθμίζουν τις ήδη ελλειμματικές υπηρεσίες υγείας στη Δωδεκάνησο.

Όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται για το Νοσοκομείο Ρόδου από τις ανακοινώσεις του ιατρικού προσωπικού και του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου, μειώνονται οι κλίνες στην εντατική, ενώ μειωμένες θα είναι και οι νοσοκομειακές κλίνες.  Έτσι από 385 γίνονται 360, ενώ οι γιατροί από 176 θα μειωθούν στους 154.

Σύμφωνα με το σύλλογο νοσοκομειακών γιατρών καταργούνται 2 θέσεις παθολογίας, 1 θέση ουρολογίας, 4 θέσεις αναισθησιολογίας, 2 θέσεις για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 3 θέσεις καρδιολογίας, 1 θέση νευρολογίας, 1 θέση νεφρολογίας, 2 θέσεις γενικής χειρουργικής, 1 θέση ορθοπεδικής, 1 θέση ψυχιατρικής, 2 θέσεις ακτινοδιαγνωστικής και 2 θέσεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης τα τμήματα Γαστρεντερολογικό, Νευρολογικό, Νευροχειρουργικό, Ουρολογικό, Αγγειοχειρουργικό και Οφθαλμολογικό δε θα είναι πλέον αυτόνομα καθώς συγχωνεύονται, ενώ καταργείται το Νεφρολογικό τμήμα.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Νοσοκομείο Καλύμνου. Απαιτείται άμεση βελτίωση των υποδομών στο Ακτινολογικό Τμήμα, που λειτουργεί με εξοπλισμό παλαιάς τεχνολογίας, η ίδρυση μιας πλήρους εξοπλισμένης δεύτερης Αίθουσας Χειρουργείου, η αναβάθμιση  του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και η ολοκλήρωση του Σταθμού Αιμοδοσίας. Σημαντικές είναι επίσης οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Το Νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα την κάλυψη των εξής ειδικοτήτων: 1 θέσης καρδιολογίας, 1 θέσης παιδιάτρου, 2 γυναικολόγων, 1 νεφρολόγου, 1 ακτινολόγου και 1 φαρμακοποιού. Υποβαθμίζεται επίσης από τη διαδικασία ενοποίησης και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.  

Η αποδόμηση του κρατικού συστήματος υγείας στα Δωδεκάνησα, ολοκληρώνεται με τη διοικητική  ενοποίηση των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και του Κ.Υ Καλύμνου. Μια αντιαναπτυξιακή, αντικοινωνική και αντι-νησιωτική απόφαση που δεν θα λαμβάνει υπόψη τα δημογραφικά και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά των νησιωτικών περιοχών, όπως αυτές καταγράφονται στις σχετικές γνωμοδοτήσεις της ΕΕ (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 2012/C 181/03) και τεκμηριώνονται από επιστημονικές έρευνες για τις πραγματικές «χρονικές αποστάσεις» και το αυξημένο μεταφορικό κόστος λόγω της δυσκολίας σε συγκοινωνιακή πρόσβαση των κατοίκων των μικρών νησιών.

Οι αλλαγές αυτές δεν υπακούουν επίσης και σε καμιά λογική εξορθολογισμού και  καλύτερης οργάνωσης των τμημάτων του νοσοκομείου. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι τα τμήματα που καταργούνται προσφέρουν επαρκέστατες, αποδοτικές και αναντικατάστατες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, τόσο στα νησιά που εδρεύουν οι νοσοκομειακές μονάδες, όσο και στους κατοίκους του νησιωτικού συμπλέγματος του Νοτίου Αιγαίου που εξυπηρετούν.

Επιπλέον, η ίδια κατάσταση τραγικών ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό και στην αναγκαία στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρουσιάζεται και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Δωδεκανήσου. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο θέμα της διακομιδής ασθενών από την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις σε σύγχρονα ασθενοφόρα και προσωπικό, όπως καταγράφεται από τα αιτήματα των τοπικών οργανισμών υγείας, με πιο πρόσφατο αυτό του Κ.Υ. Πάτμου και της ανυπαρξίας στην εφαρμογή της τηλεϊατρικής. Όλα τα παραπάνω, συνδυαστικά με τις περικοπές δαπανών στον τομέα υγείας, δημιουργούν σοβαρά πρόβλημα στις διακομιδές των έκτακτων περιστατικών. Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στις αεροδιακομιδές, μια υπηρεσία υγείας που απαιτεί ειδική – ολοκληρωμένη προσέγγιση και διαλειτουργικότητα πολλών συναρμόδιων υπουργείων.

Επειδή, είναι αναγκαία η αναμόρφωση του συστήματος υγείας αφού προηγηθεί η πλήρης καταγραφή των επιδημιολογικά και πληθυσμιακά τεκμηριωμένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Χάρτη Υγείας.

Επειδή, η παροχή υπηρεσιών υγείας, μαζί με τη βασική εκπαίδευση και τη φθηνή και αποτελεσματική συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα είναι κρίσιμοι παράγοντες για την πληθυσμιακή αύξηση των νησιωτικών περιφερειών.

Επειδή, η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό και καλά στελεχωμένο, δημόσιο σύστημα υγείας 
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Προτίθεται να ανακαλέσει την απόφαση για την τροποποίηση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, μετά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν και από την απόφαση για τη διασύνδεση των Νοσοκομείων με τη συγκεκριμένη μορφή;

2.    Έχουν μελετηθεί οι συνολικές επιπτώσεις από τον ενοποιημένο οργανισμό των δομών υγείας στα Δωδεκάνησα, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υπηρεσίες; Έχουν αξιολογηθεί σχετικές μελέτες και αν ναι, ποιές και με ποιό τρόπο έχουν ενταχθεί στον αντίστοιχο σχεδιασμό της κυβέρνησης καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε νησιωτικές ή άλλες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το θέμα: «Ενοποίηση Οργανισμών Νοσοκομειακών Μονάδων εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας»; 

3.    Σε ποιές ενέργειες θα προβεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού των ιδρυμάτων, τη βελτίωση των υποδομών (αύξηση κλινών, τεχνολογικός εξοπλισμός) και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας όχι μόνο στους πολίτες της Δωδεκανήσου αλλά και στους επισκέπτες που διπλασιάζουν τον πληθυσμό του νησιωτικού συμπλέγματος κατά την θερινή περίοδο; Πως διασφαλίζονται οι συνταγματικές και οι ευρωπαϊκές πρόνοιες για τις νησιωτικές περιοχές και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας των κατοίκων και των τουριστών; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αύξηση του αριθμού των κλινών και τη βελτίωση των υποδομών στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου;  Πότε θα καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλύμνου; 

4.    Πως θα μεταφέρονται οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά; Πως θα γίνεται η διακομιδή ασθενών που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν στα μικρά νησιά;

5.    Πότε προτίθεται να αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πάτμου με άλλο καινούργιο και εξοπλισμένο με ότι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Δημήτρης Γάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Ιωάννης Ζερδελής, Νίκος Μιχαλάκης

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΠΑΤΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Παντελής Μαραβέλιας: Η συνέντευξη Σαμαρά και τα μηνύματα που επαναφέρουν στο προσκήνιο έναν γνώριμο πολιτικό λόγο

12.11.2025
229
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δυνατότητα διαμονής, με ειδικούς όρους, των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, στα ξενοδοχεία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο νέες προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων στην Πάτμο

11.11.2025
292
Λέρος: Συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό και γενετήσιες πράξεις στη Δομή Ασυνόδευτων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: «Καμία απραξία – 13 χρόνια προετοιμασίας έφεραν τα σημερινά έργα»

11.11.2025
1k
Επόμενο
Ρενα Μαντικου

Αθωώθηκε η Ρένα Μαντικού

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της Αγ. Κιουράς στο Παρθένι Λέρου!

    12.11.2012
    Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της Αγ. Κιουράς στο Παρθένι Λέρου! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση από τον Δήμο Λέρου για θέσεις εργασίας

    12.11.2013
    Ανακοίνωση από τον Δήμο Λέρου για θέσεις εργασίας Πριν 12 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Το SUPERFAST XII έρχεται στη Λέρο – Τον Μάρτιο το πρώτο δρομολόγιο

    12.11.2014
    Το SUPERFAST XII έρχεται στη Λέρο – Τον Μάρτιο το πρώτο δρομολόγιο Πριν 11 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Αύριο ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ Πανιωνίου Λέρου και της Ε.Α. Καλύμνου

    12.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Αύριο ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ Πανιωνίου Λέρου και της Ε.Α. Καλύμνου Πριν 10 χρόνια 1.1K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    05.11.2025
    Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε…

    09.11.2025
    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε 3η στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (video) 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης

    10.11.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί

    08.11.2025
    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί 1.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia

    08.11.2025
    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Navarone-ad
Currently Playing

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Featured
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Featured
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Παντελής Μαραβέλιας: Η συνέντευξη Σαμαρά και τα μηνύματα που επαναφέρουν στο προσκήνιο έναν γνώριμο πολιτικό λόγο
  • Σενάρια πολέμου στη Βενεζουέλα
  • Συνεδριάζει το Σάββατο η Δημοτική Επιτροπή Λέρου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων”

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

784 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

945 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.