Η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με το Βέλγιο, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων των Δωδεκανήσων και οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Γ. Πάππου, με τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, Μαρκ Καλκόεν (Marc Calcoen), στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες, με το Βέλγιο να αποτελεί μια σημαντική και σταθερή αγορά για τα νησιά μας, καθώς χιλιάδες Βέλγοι επιλέγουν κάθε χρόνο τα νησιά της Δωδεκανήσου για τις διακοπές τους.

Παράλληλα, ο Βέλγος Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των επαφών ανάμεσα στις επιχειρήσεις των δύο πλευρών.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τρόποι με τους οποίους τα ποιοτικά προϊόντα των νησιών μας μπορούν να αποκτήσουν ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στη βελγική αγορά, αλλά και η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της περιοχής μας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν αναμνηστικά δώρα και να συμφωνούν στη διατήρηση ενός ανοιχτού διαύλου συνεργασίας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στόχος του Προέδρου του Επιμελητηρίου μας είναι οι επαφές αυτές να αποτελέσουν τη βάση για ουσιαστικές συνεργασίες που θα ανοίγουν νέους δρόμους εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις και θα ισχυροποιούν τη θέση της Δωδεκανήσου στη διεθνή αγορά.