back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Ν. Σαντορινιού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυνάντηση Ν. Σαντορινιού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, και με κεντρικό θέμα τα προβλήματα υποστελέχωσης του κλάδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα δίνοντας την ευκαιρία στον Βουλευτή να ενημερωθεί διεξοδικά για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό των νησιών. Την συζήτηση μονοπώλησε το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών στα Νότια Δωδεκάνησα γεγονός που δημιουργεί αφενός δυσκολία στην ομαλή κατανομή των υπηρεσιών των αστυνομικών και αφετέρου στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή προσωπικού, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής. Στην παρούσα φάση στα Νότια Δωδεκάνησα υπηρετούν περίπου 450 αστυνομικοί οι οποίοι δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες επαρκούς αστυνόμευσης των νησιών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κάρπαθος, όπου πρόσφατα ιδρύθηκε Υποδιεύθυνση στην οποία θα έπρεπε να υπηρετούν περίπου 80 άτομα. Ωστόσο παρά την τυπική αναβάθμιση, η ουσιαστική δύναμη του νησιού παραμένει στα 25 στελέχη, τα οποία εκτός από την αστυνόμευση έχουν επιφορτιστεί και με υπηρεσίες ελέγχου στο Αεροδρόμιο του νησιού.

Η υποστελέχωση οδηγεί και σε αύξηση της εγκληματικότητας, σημείωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει σοβαρή αναδιοργάνωση και ενίσχυση της οργανικής δύναμης των νησιών, η οποία να συνοδεύεται από αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού. Στα κριτήρια αυτής της αναδιοργάνωσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα, το μεταναστευτικό και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες περιοχές, κατά την θερινή περίοδο, δέχονται πληθυσμό υπερδιπλάσιο του μονίμου, αυξάνοντας κατά πολύ τις ανάγκες για αστυνόμευση.

Όλα τα παραπάνω συντείνουν στο συμπέρασμα, κατέληξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής χρειάζονται άμεσα πραγματική ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουμε με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ