back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Εργασίας με την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυνάντηση Εργασίας με την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου

Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός με τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ, κ. Άγγελο Φραγκάκη και κ. Κώστα Ζήφο. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχετικά με την υποβολή πρότασης για το πρόγραμμα LEADER της επόμενης προγραμματικής περιόδου, σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΑΝ. ΔΩ ανέλυσαν διεξοδικά τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω των δράσεών τους καθώς και τη συμβολή της εταιρίας στην ανάπτυξη των νησιών της περιοχής μας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μέσω του Leader, επί του παρόντος, υλοποιούνται 117 έργα μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ. Παράλληλα, όπως υπογράμμισαν, ο σχεδιασμός και προγραμματισμός του τοπικού προγράμματος, για τη νέα φάση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τα νησιά μας.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε την ανάγκη για στήριξη δράσεων ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, μιας και όπως σχολίασε τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στο περιθώριο με αρνητικές συνέπειες για τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό των νησιών. Επιπλέον, συμπλήρωσε, ο προγραμματισμός ενίσχυσης των μικρών νησιών, μέσω δράσεων ικανών να συγκρατήσουν σταθερό τον πληθυσμό τους και να ανακόψουν την φθίνουσα πορεία του και τη φυγή των νέων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, οφείλει να είναι παράλληλος και σημαίνων στόχος. Είναι απαραίτητο, επισήμανε να υπάρξουν μελέτες οι οποίες θα αποτυπώνουν με ακρίβεια τις ανάγκες κάθε περιοχής, προκειμένου τέτοιου είδους προγράμματα να είναι αποτελεσματικά. ​

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ