back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αστυπάλαια η σημαντική επένδυση της Volkswagen

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτην Αστυπάλαια η σημαντική επένδυση της Volkswagen

Το νησί θα μετατραπεί σε αυτόνομο «πράσινο νησί» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ, πλήρη ηλεκτροκίνηση και πρωτοπόρο στην αυτόνομη οδήγηση

Στην Αστυπάλαια τελικά «κλείδωσε» η πολυσυζητημένη επένδυση του ομίλου Volkswagen στην Ελλάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney.

Τα «αποκαλυπτήρια» του πρότζεκτ, αναμένεται να γίνουν το πρωί της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου απ’ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen κ. Χέρμπερτ Ντις, τον υφυπ. για την οικονομική διπλωματία κ. Κώστα Φραγκογιάννη, που χειριζόταν το θέμα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και αρκετούς μήνες, και τον δήμαρχο Αστυπάλαιας κ. Νίκο Κομηνέα.

Με βάση το επενδυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί ουσιαστικά η Αστυπάλαια θα μετατραπεί σε αυτόνομο «πράσινο νησί» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε αποκαλύψει ο υφυπ. Τουρισμού (και βουλευτής Δωδεκανήσων) Μάνος Κόνσολας στο πρόσφατο «οικολογικό τριήμερο» που είχε διοργανώσει ο δήμος Αστυπάλαιας, η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και θα εγκαταστήσει στο νησί μια σειρά από σταθμούς φόρτισης. Επίσης, θα παρέχει πολύ γενναία επιδότηση στους ντόπιους με σκοπό να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά ει δυνατόν όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια.

newmoney.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ