Τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (7.10.2024), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτμου για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Αυστρίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοους Μ. Βρετανίας), σε βραχώδη ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή νησίδων «ΛΙΒΑΔΙ ΓΕΡΑΝΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΝΗΣΙ» της Πάτμου.
Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό (Ρ/Κ) πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615 και επαγγελματίας δύτης, ο οποίος διαπίστωσε την εμπλοκή σχοινιού στον άξονα της προπέλας του σκάφους.
Στη συνέχεια το Ι/Φ αποκολλήθηκε και οδηγήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ και τη συνοδεία του ΠΛΣ στη μαρίνα της Σκάλας Πάτμου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.
Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου