back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Ουραγός” στους εμβολιασμούς η Π.Ε. Καλύμνου στο Ν. Αιγαίο, που προηγείται 18 μονάδες πανελλαδικά

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ“Ουραγός” στους εμβολιασμούς η Π.Ε. Καλύμνου στο Ν. Αιγαίο, που προηγείται 18 μονάδες πανελλαδικά

Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του μέσου όρου πανελλαδικά, προηγείται το Νότιο Αιγαίο, όσον αφορά τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, με την Π.Ε. Καλύμνου όμως, να έχει καθηλωθεί στο 49,7% και να έχει μέινει αρκετά πίσω, σε σχέση με την υπόλοιπη Περιφέρεια, που κινείται στο 70,9% του πληθυσμού.

Αυτά τα δυσάρεστα για την περιοχή της Π.Ε. Καλύμνου στοιχεία, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν το “Βουβάλειο” Νοσοκομείο του νησιού, όπως τα διαπίστωσε ο Κώστας Κουτσόπουλος, απασχόλησαν την συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον Αντιπρόεδρο του Π.Ι.Σ., όπως καταγράφονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Π.Ν.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Κώστα Κουτσόπουλο

Προηγείται πανελλαδικά στους εμβολιαμσούς με 18 μονάδες το Ν. Αιγαίο

Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του μέσου όρου πανελλαδικά, προηγείται το Νότιο Αιγαίο, όσον αφορά τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών

Συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ, Κώστα Κουτσόπουλο, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξέτασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των νησιών της Περιφέρειας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι, όσον αφορά το vaccination rate, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται 18 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο όρο πανελλαδικά, ως προς τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 30ης Αυγούστου, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πανελλαδικά ανέρχεται στο 52,9 % και στο Νότιο Αιγαίο στο 70,9%. Όσον αφορά την πρώτη δόση, το πανελλαδικό ποσοστό είναι στο 55,8% και στο Νότιο Αιγαίο στο 73,5%.

Σημειωτέον ότι η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Αιγαίου, όπου το ποσοστό ολοκληρωμένου εμβολιασμού είναι χαμηλότερο του μέσου πανελλαδικού όρου (όλες οι άλλες ΠΕ κινούνται άνω του μέσου όρου της χώρας) είναι η ΠΕ Καλύμνου, με 49,7%. Αυτός είναι και ο λόγος που παραβρέθηκαν στην Κάλυμνο ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Κώστας Κουτσόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Ελευθερίου. Σε συνεργασία με τον Έπαρχο Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμο Αποστολάτο, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη ενημέρωσης των τοπικών φορέων, αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει στα τέλη Ιουνίου στη Ρόδο, όπου τονίστηκε η ανάγκη προώθησης του εμβολιασμού .

Ο κ. Κουτσόπουλος ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη για ιδιαίτερα ζητήματα του «Βουβάλειου» Νοσοκομείου Καλύμνου και κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών και των προσφερομένων υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κατερίνα Εμμανουήλ, τον Έπαρχο Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή και τον Δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Διακομιχάλη.

Πηγή: palmoskalymnou.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ