back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Νικητιάδης : Παράλογες απαιτήσεις της Fraport από τα τουριστικά λεωφορεία και μίνι βανς

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΓ. Νικητιάδης : Παράλογες απαιτήσεις της Fraport από τα τουριστικά λεωφορεία και μίνι βανς

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο και ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στο τουριστικό γίγνεσθαι έχουν προετοιμαστεί για τη νέα περίοδο, έχοντας προγραμματίσει τον τρόπο λειτουργίας και τα οικονομικά τους δεδομένα, ξαφνικά η Fraport χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή όχληση ζητάει από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και μίνι βανς μέχρι και πενταπλάσιο μίσθωμα από αυτό που καταβάλουν μέχρι σήμερα για τις θέσεις στάθμευσης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Η απαίτηση αυτή της Fraport προκαλεί τεράστια αναστάτωση στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων και μίνι βανς που προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις που μόνο καλό δεν προοιωνίζουν  για τον τουρισμό της Ρόδου. Ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, μετά από συναντήσεις που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων και μίνι βανς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ αδιανόητο, αιφνιδίως, την ώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος για τη Ρόδο η Fraport να απαιτεί μέχρι και πενταπλασιασμό του μισθώματος που καταβάλουν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων και μίνι βανς . Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η Fraport μοιάζει να χρησιμοποιεί σαν “πειραματόζωο” τη Ρόδο, αφού σε άλλα νησιά τουριστικούς προορισμούς δεν καταβάλλεται κανένα ποσό για τις θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και μίνι βανς.

Ούτε επίσης μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα όταν για πέντε έως έξι μήνες τα τουριστικά λεωφορεία και τα μίνι βανς δε χρησιμοποιούν το χώρο αφού δεν υπάρχει ανάγκη παροχής εργασίας ενώ η Fraport εισπράττει αυτήν την περίοδο μισθώματα για όσους χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου.

Φοβάμαι ότι οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις λάβουν χώρα, θα βλάψουν τον τουρισμό και μόνο του νησιού και για τη βλάβη αυτή θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος η Fraport».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ