back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Nέα τουρκική πρόκληση: Δύο ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα βορείως του Αγαθονησίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑNέα τουρκική πρόκληση: Δύο ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα βορείως του Αγαθονησίου

Η Τουρκία επιμένει στη γενική στρατηγική της έντασης, θέτοντας συνεχώς και νέα ζητήματα προς διαπραγμάτευση παρά την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, η αποστρατικοποίηση των νησιών, οι ζώνες έρευνας και ασφάλειας αλλά και o FIR.

Δεν έχει τέλος η επιθετική ρητορική αλλά και οι προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, μετά και το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό και το σκάφος του λιμενικού στη Σάμο.

Συνεχίζοντας την αμφισβήτηση της ελληνική κυριαρχίας στην περιοχή, η Τουρκία έστειλε την Τετάρτη δύο ακταιωρούς της ακτοφυλακής της, με το πρόσχημα της συνέχισης ερευνών για ναυαγούς από το χθεσινό ναυάγιο.

Οι δυο τουρκικές ακταιωροί βρέθηκαν δυόμιση ναυτικά μίλια βορείως του Αγαθονησίου και πεντέμισι των Αλκυών, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα ελληνοτουρκικά στην ατζέντα του πρωθυπουργού και στο Βερολίνο

Σημειώνεται πως αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο Βερολίνο στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών των δυτικών Βαλκανίων. Εκεί, θα έχει δεύτερη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο, στον οποίο θα εκθέσει εκ νέου την τουρκική προκλητικότητα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Σάμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και με τους ομολόγους του για τα ελληνοτουρκικά, ενώ θα τους ενημερώσει και για τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει ακόμη συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Πηγή libre.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ