back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ιωάννη Παππά, για την 28η Οκτωβρίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜήνυμα Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ιωάννη Παππά, για την 28η Οκτωβρίου

Τέτοιες μέρες, πριν 82 χρόνια, οι Έλληνες με πίστη και αφοσίωση στα ελληνικά ιδεώδη, ξεκινούσαν προς τα βουνά της Πίνδου, για να αποτρέψουν τον Ιταλό κατακτητή. 

Οι  πρόγονοί μας, πιστοί στη ρήση «γαίαν και ύδωρ ου δίδομεν»,  είπαν το σπουδαίο «ΟΧΙ» και θυσιάστηκαν για να διαφυλάξουν την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία μας, ενάντια στο φασισμό και αργότερα στο ναζισμό. Τα γεγονότα και η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων, η οποία διαδόθηκε και υμνήθηκε από συμμάχους και εχθρούς, διέψευσαν όσους νόμιζαν ότι μπορούν εύκολα και ανώδυνα να κατακτήσουν την Ελλάδα.

82 χρόνια μετά, μνημονεύουμε με συγκίνηση το ένδοξο παρελθόν, νιώθοντας υπερήφανοι για τους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού Έθνους, το οποίο σε κάθε δύσκολη συγκυρία στάθηκε ενωμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε σταθεί εναντίον του.

82 χρόνια μετά, είμαστε εδώ και νιώθουμε ακόμα πιο υπερήφανοι, διότι η Ελλάδα μας επιβίωσε μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις στο πέρασμα του χρόνου, και σήμερα συγκαταλέγεται στα ισχυρά και σύγχρονα κράτη, αναβαθμίζοντας τις υποδομές της, ενισχύοντας την αποτρεπτική της ισχύ και την εξωτερική πολιτική, μέσα από τις διεθνείς συμμαχίες και την αναβάθμιση του αμυντικού της υλικού, ενέργειες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια μόνο αυτονόητες δεν ήταν.

Σήμερα, πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ, συνεχίζουμε να πορευόμαστε στον δρόμο της ανάπτυξης, της φιλοπατρίας και της δημοκρατίας, απαντώντας  σε κάθε απειλή και πρόκληση, από όπου κι αν προέρχεται, διασφαλίζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορά μας.

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ