«Η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ποτέ σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι είναι σήμερα», δήλωσε, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής, Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος αναφέρθηκε στα «καυτά» ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Με το παραπάνω, παρέπεμψε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες, την Ειδομένη και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όπου, όπως είπε, βλέπουμε ανθρώπους εξαθλιωμένους να ζητούν βοήθεια.

Στη συνέχεια, όμως, μίλησε για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι άνθρωποι τους ψήφισαν για να εφαρμόσουν μία άλλη πολιτική και όχι μόνο δεν το έκαναν αυτό αλλά είναι χειρότερη απ’ αυτά που ζητούν οι δανειστές. Και, όπως είπε, σήμερα συζητούν ποιοι θα γλιτώσουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι όσοι έχουν γλιτώσει τα σπίτια τους μέχρι σήμερα είναι λόγω του ευεργετικού νόμου του ΠΑΣΟΚ, γνωστού ως «νόμος Κατσέλη».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε, ακόμη, τραγικό ότι όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ η εφορία τους παίρνει τα σπίτια και είπε: «Αυτά είναι αδιανόητα να τα υλοποιεί μία κυβέρνηση που έλεγε ότι θα έκανε τα αντίθετα»!
Μάλιστα-συνέχισε-σήμερα συζητούν στο Hilton και αυτό παρουσιάζεται ως διαπραγμάτευση ενώ πρόκειται για ζητήματα που δεν υπήρχαν και προέκυψαν διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενήργησε από μηδενικής βάσης.

«Δεν πιστεύουμε σ’ αυτά που βλέπουμε σήμερα», σχολίασε ο κ. Κρεμαστινός και αναφέρθηκε στα καταστήματα που κλείνουν καθημερινά και στις επιχειρήσεις που φεύγουν για το εξωτερικό. Καυτηρίασε, όμως, και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα όπως η Cosco, λέγοντας ότι από τη μία κατήγγειλαν τη συμφωνία και από την άλλη υπογράφουν. «Είναι δυνατόν με το μπρος-πίσω να πάει μπροστά η χώρα;», αναρωτήθηκε και χαρακτήρισε εξωφρενικά και πρωτόγνωρα για την ιστορία της χώρας μας τα παραπάνω.

Για το προσφυγικό
«Σκληρή γλώσσα» χρησιμοποίησε ο βουλευτής στην κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, ξεκινώντας από την άρνηση του Δημάρχου Λέρου, τις προηγούμενες ημέρες, να δεχθεί στο νησί πρόσφυγες από τη Χίο και τη δήλωση του ότι τον παραπλάνησαν.
Όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κρεμαστινός, τα ΜΑΤ…συνέτισαν τον κόσμο και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτά στα νησιά μας; Οι νησιώτες πάντα ήταν φιλήσυχοι πολίτες».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η Κεντρική εξουσία δεν ξέρει τι θέλει αφού η κυβέρνηση είπε ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα και κάλεσε το ΝΑΤΟ που είπε ότι θα ειδοποιεί. Ρώτησε, λοιπόν, τι χρειαζόταν το ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ανέφερε ότι, ως απόρροια αυτού, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ύψωσε φράχτες και πλέον τα σύνορά της δεν είναι τα νησιά αλλά η Αλβανία, τα Σκόπια κτλ. «Γεωγραφικά μας έχουν απομονώσει», είπε ο κ. Κρεμαστινός ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι τώρα οι μετανάστες ζητούν να τους ενοικιάσουμε σπίτια και ουδείς λέει που θα βρεθούν τα χρήματα.

Όπως είπε, ας κάνει κάτι η κυβέρνηση αλλά όχι εκλογές διότι, επανέλαβε, αυτές θα είναι καταστροφικές. Ο ίδιος, απέναντι σ’ αυτό προτείνει να συμμετέχουν όλοι στην κυβέρνηση διότι όλοι έχουν ευθύνες και κάλεσε τα κόμματα να σοβαρευτούν και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία που ζητάει εκλογές.
Είπε, ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε δυσανάλογο φόρο αλλά ήταν η πραγματικότητα ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το Μνημόνιο. «Ο κόσμος πληρώνει τις φιλοδοξίες μια του κ. Σαμαρά, μια του κ. Τσίπρα!», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη δωδεκανησιακή περιουσία
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καθηγητής είπε, καταρχήν, ότι το Σύνταγμα δεν εφαρμόζεται και βλέπουμε να βγαίνει Υπουργός και να λέει ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ελληνικό.
«Ασφαλώς και είμαι αλληλέγγυος στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τη συμβαίνει στη χώρα. Ότι μέχρι σήμερα αποφάσεις του ΣτΕ δεν εφαρμόζονται», δήλωσε.

Για την αξιολόγηση
«Προσπαθούμε να φέρουμε σκληρά φάρμακα με δόσεις», ήταν το σχόλιο του κ. Κρεμαστινού για την αξιολόγηση και δεν παρέλειψε να πει ότι τώρα δεν θα την είχαμε παρά μόνο στις αρχές του 2015 αφού τότε η Ελλάδα είχε θετικό ισοζύγιο.
Χαρακτήρισε, ακόμη, τραγικό να περιμένουμε την αξιολόγηση μετά από δεκαπέντε μήνες, ωστόσο, όπως ανέφερε, τώρα πρέπει να γίνει «όπως όπως» αλλά οι ευθύνες είναι τεράστιες.