back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το περιστατικό με την βιντεοσκόπηση

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚατέθεσε στην ανακρίτρια ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το περιστατικό με την βιντεοσκόπηση

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης για να καταθέσει αναφορικά με την υπόθεση βιντεοσκόπησης του από εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια λογομαχίας που είχαν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε βάρος της εκπαιδευτικού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη βιντεοσκόπηση κ.α. και πριν μερικές ημέρες απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που γίνεται χθες κλήθηκε να καταθέσει για το περιστατικό και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδομαρκάκης.

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά το αστικό μέρος της υπόθεσης έχει εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου (πρωτοβάθμιο δικαστήριο) στο οποίο προσέφυγε ο κ. Παπαδομαρκάκης καταθέτοντας αγωγή. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή και με απόφασή του υποχρεώνει τις δύο εκπαιδευτικούς να καταστρέψουν το αρχείο που βιντεοσκόπησαν τον Απρίλιο του 2016 και σε περίπτωση που δεν το κάνουν θα πρέπει να καταβάλλει 1000 ευρώ έκαστη, ενώ παράλληλα τις υποχρεώνει να καταβάλλουν στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσό των 2000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης με το νόμιμο τόκο,  αλλά και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.

Σύμφωνα με την αγωγή,  όλα έγιναν στις 5 Απριλίου 2016 λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οπότε και οι δύο γυναίκες εκπαιδευτικοί μπήκαν στο γραφείο του κ. Παπαδομαρκάκη όπου την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη συνάντηση εργασίας που είχε ο προϊστάμενος με άλλους συναδέλφους του. Η πρώτη εκπαιδευτικός ζήτησε επιτακτικά από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να της χορηγηθούν ιδιοχείρως οι απαντήσεις της υπηρεσίας σε δύο εξώδικες δηλώσεις και ο κ. Παπαδομαρκάκης της απάντησε πως η υπηρεσία της είχε απαντήσει αποστέλλοντας συστημένες επιστολές μέσω των ΕΛΤΑ και της συνέστησε να μεταβεί στο πρωτόκολλο προκειμένου να πληροφορηθεί τον κωδικό αριθμό των συστημένων επιστολών.

Τότε – σύμφωνα πάντα με την αγωγή- η πρώτη εκπαιδευτικός αντί να αποχωρήσει από το γραφείο προέτρεψε την δεύτερη εκπαιδευτικό να βιντεοσκοπήσει με κινητό τηλέφωνο τη μεταξύ τους συνομιλία, παρά τις αντιδράσεις του κ. Παπαδομαρκάκη ο οποίος τους ζητούσε να σταματήσουν να βιντεοσκοπούν παράνομα και χωρίς τη θέλησή του και να βγουν από το γραφείο του και χώρο εργασίας.

Οι δύο εκπαιδευτικοί φέρονται να συνέχισαν να βιντεοσκοπούν ενώ φεύγοντας είπαν προς τον προϊστάμενο «θα δεις τι θα πάθεις».

Πηγή : rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ