ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
crithonis-paradise-hotel
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
21 ° Σα
19 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Καλύφθηκαν στα Δωδεκάνησα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Καλύφθηκαν στα Δωδεκάνησα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Leros News Leros News
6 Αυγούστου 2022
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τις εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
266
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε συνολικά 35 δημοτικά σχολεία και 24 νηπιαγωγεία στη Ρόδο και γενικώς στα Δωδεκάνησα θα εφαρμοστεί τη φετινή σχολική χρονιά η επέκταση ωραρίου του ολοήμερου σχολείου.

Το μέτρο στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και στη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.
«Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου με τη ζώνη 3 από τις 4 έως τις 5.30 το απόγευμα παρέχει τη δυνατότητα στις οικογένειες να προγραμματίσουν την επαγγελματική τους ζωή με μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου ενώ τα παιδιά τους θα έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και εκπαίδευση στο σχολικό περιβάλλον. Πρόκειται για μία σημαντική προσφορά για την ανάπτυξη του οικογενειακού, κοινωνικού και πολιτιστικού κεφαλαίου των κοινοτήτων της Δωδεκανήσου», δήλωσε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς.

Ορισμένα από τα σχολεία στη Ρόδο και γενικώς στα Δωδεκάνησα, όπου θα εφαρμοστεί το διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου σχολείου είναι τα εξής:

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου: Συνεχίζεται με αμειωτη ένταση η διενέργεια στοχευμένων ελέγχων

17.11.2025
611
Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τη σημερινή ημέρα ας κοιτάξουμε μπροστά, μόνο μπροστά»

Αντώνης Γιαννικουρής, Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Τη σημερινή ημέρα ας κοιτάξουμε μπροστά, μόνο μπροστά»

17.11.2025
175

• 14ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΣ
• 21ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
• 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
• 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
• 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩ
• ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΕΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
• Π.Ε._ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ_ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ
• ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ
• 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• 15ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• 16ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• 17ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• 1ο 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ
• 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΗΠΑΡΙΟΥ ΚΩ
• 20ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• 22ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
• 2ο 4/θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ-ΠΕΡΔΙΚΑΚΕΙΟ
• 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩ
• 3/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΡΟΔΟΥ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχολεία που ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενισχύονται φέτος με επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς. Ως γνωστόν, πέρυσι διορίστηκαν περίπου 450 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Ρόδου και γενικώς της Δωδεκανήσου, οι οποίοι, όπως προβλέπει ο νόμος, υπηρετούν για τουλάχιστον δύο έτη στη θέση στην οποία έχουν τοποθετηθεί. Στους 450 προστίθενται φέτος άλλοι 130 μόνιμοι εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής με αποτέλεσμα να καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό -έπειτα από πολλά χρόνια- τα οργανικά κενά στα σχολεία της Δωδεκανήσου.

Με τον διορισμό 600 περίπου συνολικά μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δωδεκανήσου, μειώνονται σημαντικά οι κενές θέσεις.
Τα όποια κενά μείνουν, θα καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία θα ξεκινήσει ομαλά με περισσότερο μόνιμο προσωπικό να περιμένει τους μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο.

Απολύτως θετική είναι η εικόνα και στα σχολεία που ανήκουν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ως προς την κάλυψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών.

Περισσότεροι από 700 εκπαιδευτικοί διορίστηκαν πέρυσι, ενώ φέτος διορίστηκαν άλλοι 140. Πλέον, το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων των νησιών μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό έχει αντιμετωπιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά, δικαιώνοντας την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα που διεκδικούσε την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου μέσω μόνιμου διδακτικού προσωπικού, καθώς μέχρι πρότινος τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών καλύπτονταν αποκλειστικά από αναπληρωτές οι διορισμοί των οποίων γίνονταν συχνά με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες, πράγμα που δεν συμβαίνει στα τελευταία χρόνια.
«Με τους διορισμούς των μόνιμων εκπαιδευτικών πέρυσι και φέτος, καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ανάγκες στα σχολεία των νησιών μας. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με όλους τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στις θέσεις τους και οι όποιες κενές θέσεις υπάρξουν, θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

Θα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων

10.11.2025
751
Στην Κω συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το Σάββατο 3 Μαΐου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: ‘Εως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)

10.11.2025
673
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ρόδου 43 άτομα για κατ’ εξακολούθηση μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ρόδου 43 άτομα για κατ’ εξακολούθηση μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

17.10.2025
1.2k
Επόμενο
Λέρος: Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Κλεάνθη Παραδεισίου

Παραμένει o προπονητής της ΑΕΛ Διαμαντής Τσάτσος και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του Γ.Σ.Ν Λέρου

    21.11.2011
    Σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του Γ.Σ.Ν Λέρου Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Διαβάστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου σχετικά με την κατάργηση της Εφορίας…

    21.11.2012
    Διαβάστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου σχετικά με την κατάργηση της Εφορίας – “Pesonae non gratae” οι βουλευτές… Πριν 13 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Στην Εισαγγελία της Κω απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ

    21.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Στην Εισαγγελία της Κω απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Πριν 12 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Πάλεψε όσο μπορούσε η ΑΕΛ έναντι του Διαγόρα

    21.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Πάλεψε όσο μπορούσε η ΑΕΛ έναντι του Διαγόρα Πριν 11 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Κυριακής

    21.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Κυριακής Πριν 10 χρόνια 1.6K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Featured
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Featured
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί
  • Νίκος Σπύρου: “Αξίζει τελικά να ασχολείται κανείς με την πολιτική όταν επικρατεί τόση τοξικότητα;”
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

1.9k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
21 Νοεμβρίου 2025
Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

816 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.