back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί οι Συριζαίοι δεν θέλουν τον Μπενέτο Σπύρου. Αποδυναμώνεται η υποψηφιότητά του

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΓιατί οι Συριζαίοι δεν θέλουν τον Μπενέτο Σπύρου. Αποδυναμώνεται η υποψηφιότητά του

Κόκκινο πανί η συνεργασία με τον Καμμένο, οι θέσεις του για τους μετανάστες και ο καταλογισμός δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο


Σε στάδιο σοβαρής αμφισβήτησης έχει περάσει η υποψηφιότητα του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου, ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που αποτελεί επιλογή και στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του εν λόγω υποψήφιου περιφερειάρχη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, άναψε στην κυριολεξία φωτιές και αναμένεται ότι θα έχει συνέχεια, δεδομένου ότι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα Βόρεια Δωδεκάνησα αμφισβητούν – και μάλιστα δριμύτατα – την επιλογή του.

Όπως είναι γνωστό την Κυριακή δημοσιεύτηκε δήλωση του Μπενέτου Σπύρου, ως απάντηση σε εκείνους που τον αμφισβητούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε, αυτοί με έχουν ανάγκη και όχι εγώ».

Η δήλωση του Μπενέτου Σπύρου ήρθε ως απάντηση στα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ του Βορείου συγκροτήματος στην Κω παρουσία του υπεύθυνου οργανωτικού του κόμματος Κ. Μπούκα και του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης Παναγιώτη Σκούτα.

Το θέμα παίρνει πλέον σοβαρές διαστάσεις και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά από την Κω μιλούν ανοιχτά για μια υποψηφιότητα που δεν μπορεί να σταθεί και ούτε να υποστηριχθεί από τα μέλη του κόμματος.

Τα όσα ειπώθηκαν στη συνέλευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω παραπέμπουν στους λόγους που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τους υποψήφιους περιφερειάρχες Καρυπίδη και Βουδούρη και κανένας δεν μπορεί να προδιαγράψει ποιά θα είναι η εξέλιξη και πώς θα εκφραστεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Μπενέτου Σπύρου.

Όπως έγραψε στη στήλη του στην εφημερίδα τα Νέα ο Γ. Παπαχρήστος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Συγκρότημα καταλόγισαν στον Μπενέτο Σπύρου συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του κόμματος.

Όπως σημειώνει στο σχόλιό του ο Γ. Παπαχρήστος, στη συνέλευση «ακούστηκαν πολλά και διάφορα για «αντιδημοκρατική» επιλογή και για «παράκαμψη των διαδικασιών». Μας αγνοήσατε, αν μας είχατε ρωτήσει θα σας λέγαμε ποιος είναι.

Να ρωτήσετε τον Μπενέτο αν υπάρχει σε βάρος του καταλογισμός αχρεωστήτων δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε κάποιος. Να ρωτήσετε τον Μπενέτο ποιες είναι οι θέσεις του για τους μετανάστες, φώναξε κάποιος άλλος.

Μας βάζετε να υποστηρίξουμε έναν υποψήφιο που έχει ανακοινώσει ότι θα τον υποστηρίξει ο Καμμένος, είπε κάποιος τρίτος.

Συμπέρασμα: δεν τους βρίσκεις πουθενά αυτούς τους Συριζαίους. Ότι να ναι θέλουν..»

Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι Συριζαίοι στο Βόρειο Συγκρότημα αποκηρύσσουν τη στήριξη του Μπενέτου Σπύρου λόγω Καμμένου, αλλά και για σοβαρότερους λόγους, όπως είναι ο καταλογισμός σε βάρος του αχρεωστήτων δαπανών από το Ελεγκτικό συνέδριο, αλλά και οι θέσεις του για τους μετανάστες. Προκύπτει ακόμα ότι και μόνο που στηρίζει τον ίδιο υποψήφιο ο Καμμένος, αυτό αποτελεί κόκκινο πανί.

Rodosalarm

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ