back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: “Ο ΔΗΦΟΔΩ είναι ένα παλαιό, αναχρονιστικό μέτρο – Έχει το χαρακτήρα μεσαιωνικού χαρατσιού”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: "Ο ΔΗΦΟΔΩ είναι ένα παλαιό, αναχρονιστικό μέτρο - Έχει το χαρακτήρα μεσαιωνικού χαρατσιού"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της πρότασης  του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου προς το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία ικανοποιεί το πλήρως  τεκμηριωμένο αίτημα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ως εκφραστή των συμφερόντων του συνόλου των παραγωγικών φορέων και τάξεων της περιοχής, για κατάργηση του παράλογου, άδικου, αντισυνταγματικού και αντιπαραγωγικού ΔΗΦΟΔΩ.

Είναι η πρώτη φορά που, επισήμως, κυβερνητικός παράγων αναγνωρίζει την αναγκαιότητα κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου, πολύ δε περισσότερο όταν ζητούμενο είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, σε μια περίοδο κατά την οποία, το σύνολο των επιχειρήσεων στη χώρα μας, δίνει καθημερινό σκληρό αγώνα επιβίωσης, σε συνθήκες ύφεσης και ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας.

Χωρίς αμφιβολία, η πρόταση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου, συνιστά μια πολύ θετική εξέλιξη, για τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου, στο πρόσωπο του οποίου βρήκαν ένα ισχυρό σύμμαχο. Έχει δε ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η εισήγηση του Υφυπουργού έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία  αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, όπου έχει προσφύγει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, για την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ. 

Τονίζουμε ότι η θέση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είναι σαφής και πάγια. Ο ΔΗΦΟΔΩ είναι ένα παλαιό, αναχρονιστικό μέτρο. Έχει το χαρακτήρα μεσαιωνικού χαρατσιού, δεν έχει καμία λογική στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας και καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των επιχειρήσεων στην περιοχή μας. Στην 7μελή σύνθεση του ΣτΕ ο ΔΗΦΟΔΩ  κρίθηκε  ήδη παράνομος, καταχρηστικός και αντισυνταγματικός και έχει παραπεμφθεί για ακύρωση στην Ολομέλεια του ΣτΕ. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ