back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίκαιρη ερώτηση και δήλωση Δ. Κρεμαστινού για ενδεχόμενη αλλαγή στο ΦΠΑ των νησιών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕπίκαιρη ερώτηση και δήλωση Δ. Κρεμαστινού για ενδεχόμενη αλλαγή στο ΦΠΑ των νησιών

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Κρεμαστινός κατέθεσε επείγουσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Κυβέρνησης για το καθεστώς ΦΠΑ των νησιών.

Στην ερώτηση ζητείται ο λόγος αυτής της αλλαγής δεδομένου ότι προ περίπου 2 μηνών ο κ. Βαρουφάκης δήλωνε κατηγορηματικά στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή του ΦΠΑ όσο εκείνος βρίσκεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Σχετικά με τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο Δ. Κρεμαστινός δήλωσε: “Ο κ. Βαρουφάκης σε διευκρινιστική του δήλωση χθες, είπε ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις συνέπειες στους κατοίκους και όχι στους τουρίστες.

Φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τουρίστες από τους οποίους εξαρτάται η οικονομία των νησιών θα αναζητήσουν εύκολα προσφορότερη αγορά στα τουρκικά παράλια -όπου θα πωλούνται τα ίδια πράγματα φθηνότερα- τα οποία απέχουν λιγότερο από μια ώρα από τα Δωδεκάνησα και από άλλα νησιά. Αυτό θα επιφέρει καθίζηση στην τοπική οικονομία και συνολική πτώση του τουρισμού τους. Άραγε ποιος θα επενδύσει σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στα νησιά, όταν δε θα γνωρίζει ούτε το καθεστώς ΦΠΑ ούτε την προοπτική της τοπικής οικονομίας;

Πώς σκέπτεται ο Υπουργός ότι θα συντελεστεί η τουριστική ανάπτυξη όταν ο ίδιος παλινωδεί και διευθετεί τέτοια μέτρα;”

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ