back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαλυτικές καταστάσεις στα ΕΛΤΑ Δωδ/νήσου!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔιαλυτικές καταστάσεις στα ΕΛΤΑ Δωδ/νήσου!

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση με την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ στο νησί της Ρόδου –και όχι μόνο. Στην πόλη έμειναν λίγοι υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τα κοινό με την διανομή, ενώ τα υποκαταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, στα χωριά.

Μιλώντας προς την «δ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ της περιοχής του νομού Δωδεκανήσου, κ. Χάρης Μιχαϊλίδης, περιέγραψε την δραματική εικόνα που επικρατεί, επισημαίνοντας την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων και της νέας διοίκησης:

«Μετά την εθελουσία αποχώρηση που έγινε το 2021, έφυγαν 2.000 άτομα, πανελλαδικά, με στόχο την εξυγίανση του οργανισμού –χωρίς όμως να αναπληρωθούν αυτές οι θέσεις. Ειδικότερα στα Δωδεκάνησα, έφυγαν αρκετά άτομα ενώ μόνο στο νησί της Ρόδου, αποχώρησαν 25 άτομα. Σε επίπεδο Δωδεκανήσου, από τα 80 άτομα, έχουμε μείνει μόνο 55. Στη μονάδα διανομής Ρόδου από τα 13 άτομα, έχουμε μείνει μόνον 6 για να εξυπηρετήσουμε την πόλη, τα Κοσκινού και τα Κρητικά (!).

Μας είχαν πει ότι θα προσλάβουν περισσότερο προσωπικό, με χαμηλότερους μισθούς –πράγμα όμως που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα. Καταλαβαίνετε πως αυτή η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν είναι σε καμία περίπτωση λογική και βεβαίως, καθόλου λειτουργική. Ο κάθε ταχυδρόμος, έχει επωμιστεί διπλή και τριπλή δουλειά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να πηγαίνει η αλληλογραφία πολύ καθυστερημένη και πολλές φορές, λογαριασμοί να φτάνουν ληγμένοι. Με αυτό τον τρόπο, χάνεται η έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ που έχουν οι πελάτες. Χάνονται δέματα ή γυρίζουν πίσω κ.λπ. ενώ οι υπάλληλοι βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον κόσμο που μας ζητά να απολογηθούμε γι’ αυτή την κατάσταση, για την οποία, όμως δεν έχουμε εμείς την ευθύνη. Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, ο κόσμος απευθύνεται απ’ ευθείας σ’ εμάς για τα παράπονά του».
Όπως ανέφερε, ο κάθε εργαζόμενος στη διανομή, περνάει από κάθε σημείο επαφής -στην καλύτερη περίπτωση- μία φορά στις… έξι εργάσιμες ημέρες!!!

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμη πως η κατάσταση με το ‘λουκέτο’ στα καταστήματα ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2021 όταν ελήφθη η απόφαση να κλείσει το κατάστημα στην Κρεμαστή όπου κυριαρχεί ένα… χάος.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, το κατάστημα ανοίγει μόνο μία φορά κάθε Τετάρτη για δύο… ώρες, ενώ υπάρχει ένας ταχυδρόμος για να εξυπηρετήσει τρεις φορές την εβδομάδα, τα χωριά Σορωνή, Θεολόγος, Παραδείσι και Φάνες (!). Είναι δηλαδή, αδιανόητο. Η εξυπηρέτηση γίνεται μόνον από το κατάστημα Ιαλυσού (δύο φορές την εβδομάδα με έκτακτο προσωπικό). Και δεν φτάνει μόνον αυτή η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, ακούγεται πως θα κλείσουν και καταστήματα στη Νότια Ρόδο, στις Καλυθιές, στη Λίνδο και είτε το κατάστημα στ’ Αφάντου, είτε στον Αρχάγγελο. Καταλαβαίνετε τι προβλήματα θα δημιουργηθούν εάν κλείσουν αυτά τα καταστήματα και πόσος όγκος αλληλογραφίας θα συσσωρεύεται. Ενώ προχώρησαν στην εθελούσια έξοδο, δεν προχώρησαν σε προσλήψεις για να λύσουν το πρόβλημα. Από τη μία πλευρά, κλείνουν τα καταστήματα αφήνοντας τον κόσμο να ταλαιπωρείται και από την άλλη, με μαθηματική ακρίβεια, η επιχείρηση οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση. Εμείς είμαστε κατά της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ και ζητούμε προσλήψεις και μάλιστα μόνιμης βάσης».

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στην πόλη της Ρόδου, παρουσιάζουν καθημερινά ένα… χάος. Οι ουρές είναι τεράστιες ενώ δεν λείπουν καθημερινά τα παράπονα από τους παραλήπτες, που δεν μπορούν να βρουν τα δέματα ή γράμματα, πακέτα κ.λπ. με συνέπεια είτε να γυρίζουν πίσω, είτε ακόμη και να χάνονται.

Σημειώνεται πως θύμα της κατάστασης είναι και η υπηρεσία ΕΛΤΑ Courier που επίσης δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άρτια το κοινό, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τους ενδιαφερόμενους να στρέφονται σε άλλες εταιρείες για τέτοιες υπηρεσίες (Courier).

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμη πως έχουν κλείσει καταστήματα και στα άλλα νησιά. «Εάν κλείσουν κι άλλα καταστήματα, δεν θα μπορέσουν οι πολίτες να εξυπηρετούνται πλέον από τα ΕΛΤΑ. Η διοίκηση αδιαφορεί συστηματικά, δεν ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ούτε για το τι μέλλει γενέσθαι. Τελικά, τα ΕΛΤΑ δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, καθόλου. Απαξιώνονται συστηματικά. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που γίνονται αυτά. Έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα προς την διοίκηση αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Και βέβαια, παρά τον διπλάσιο όγκο εργασίας, δεν υπάρχει η απαραίτητη αύξηση στις αποδοχές. Ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα κάποια στιγμή, τουλάχιστον και μετά την αλλαγή της κεντρικής διοίκησης. Ωστόσο, επειδή έχουμε μπροστά μας εκλογές, ίσως όλα να αναβληθούν για πολύ αργότερα…», κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται τέλος, ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Λίνδο, Αφάντου και Καλυθιές, στο προσεχές διάστημα και να παραμείνει μόνο το κατάστημα στον Αρχάγγελο για να εξυπηρετήσει όλες αυτές τις περιοχές.

Πηγή:dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ