back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου

Κάλυμνος 26/3/2024

Με έκπληξη παρακολουθούμε, όπως και όλη η Ελλάδα, τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την αλλοίωση στοιχείων στις καταγραφές των συνομιλιών αμέσως μετά το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Την προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης με την προώθηση αλλοιωμένου υλικού μέσω των ΜΜΕ και την υπόδειξη ενός μόνο υπηρεσιακού υπευθύνου για το μοιραίο «ανθρώπινο λάθος».

Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη πειστεί, ότι υπάρχει επιχειρούμενη συγκάλυψη των ευθυνών υψηλά ιστάμενων και προστατευόμενων από την κυβέρνηση προσώπων, έχοντας παρακολουθήσει την διάτρητη από κάθε πλευρά διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής, η οποία δεν εξέτασε ως όφειλε ουσιώδεις μάρτυρες και δεν κατέληξε σε κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Στέφανος Κασσελάκης, στο φως αυτών των νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι θα υποστηρίξει την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου ζητά από όλους τους δημοκρατικούς συμπατριώτες μας δημοκρατική επαγρύπνηση.

Να αντισταθούμε συνειδητά στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την στοχευμένη και συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και αλλοίωσης της πραγματικής εικόνας της πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε.

Είναι χρέος όλων μας η διαφύλαξη με -κάθε  μέσο  και τρόπο- της ποιότητας της δημοκρατίας μας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών μέσα σε αυτήν, από μια κυβέρνηση που καθημερινά καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Η Συντονιστική Επιτροπή

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ