Η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κω στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ενόψη των αυτοδιοικητικών εκλογών αποφάσησε ομόφωνα:
1. Η εκλογική μάχη στο Δήμο της Κω είναι πολιτική, θέλουμε να εκφράσουμε την κοινωνική δυσπιστία της κοινωνίας μας στην κυβέρνηση και στις μνημονιακές πολιτικές. Επιδιώκουμε να εκφράσουμε τούς αγώνες, το θυμό, την αγανάκτηση αλλά και την ελπίδα της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο αύριο.
2. Η αυτοδιοικητική μάχη θα θέσει την ανάγκη για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήση τον Καλλικράτη. Η αυτοδιοίκηση είναι συνώνυμο της δημοκρατίας της συμμετοχής και της διαφάνειας, και προς αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να οδηγηθούμε.
3. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων επιβάλεται η μέγιστη δυνατότητα μιας πλατιάς λαϊκής συμπαράταξης των κοινωνικών δυνάμεων του νησιού μας που θα αγκαλιάσει όλες τις αντιμνημονιακές δημοκρατικές και περιβαλλοντικές δυνάμεις.
4. Στόχος μας είναι η ανατροπή στο Δήμο, για να νικήσουν οι δυνάμεις της ελπίδας, της δημοκρατίας, και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
5. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις του αντιμνημονιακού μετώπου να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοδιοικητική συσπείρωση με όρους ισοτιμίας και αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες, πάντα στα πλαίσια της αυτονομίας των παρατάξεων.
6. Τα αυτοδιοικητικά στελέχη επιφορτίζονται να συμβάλλουν στην υλοποίηση των θέσεων της πολιτικής του κόμματος. Τα μέλη μας θα δώσουν όλες τις δυνάμεις με όπλο την παρακαταθήκη που έχει καταθέσει ως τώρα στην κοινωνία της Κω η Συμπαράταξη Ελπίδας με τους αγώνες της, τις επεξεργασίες και τις παρεμβάσεις καθώς και τον κινηματικό της χαρακτήρα στην νέα συγκυρία.
7. Η οργάνωσή μας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών και θα αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από τις αποφάσεις των θεσμικών όργάνων του κόμματος.
















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου