back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αποποιήθηκε της εκλογής του ο νέος επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σύμης

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑποποιήθηκε της εκλογής του ο νέος επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σύμης

Εξέπνευσε χθες η προθεσμία που τάσσει ο νόμος για την υποβολή δηλώσεων αποποίησης εκλογής αιρετού και μόνο μία αίτηση από επικεφαλής παρατάξεως της μειοψηφίας υποβλήθηκε αρμοδίως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Σύμης και υποψήφιος δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Σπανουδάκης αποποιήθηκε την εκλογή του και δεν θα ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος.

Τον Ιούλιο του 2022 ο κ. Σπανουδάκης είχε παραιτηθεί από αντιδήμαρχος Σύμης και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ υπήρξε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με την παράταξη του δημάρχου Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Σημειώνεται ότι οι εκλεγέντες αιρετοί έχουν το δικαίωμα αποποίησης της εκλογής τους, το οποίο δύναται να ασκείται από την ημέρα ανακήρυξής τους από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο έως και είκοσι τουλάχιστον μέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, δηλ. μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2023.

Η αποποίηση της εκλογής τους λαμβάνει χώρα, μέσω γραπτής τους δήλωσης προς τον οικείο γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και καθίσταται αυτοδίκαια αποδεκτή.

Εάν δεν δηλώσουν αποποίηση της εκλογής τους μέχρι την ημερομηνία αυτή, τότε θεωρείται ότι την έχουν αποδεχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ενημέρωση του νεοεκλεγέντος δημάρχου πρέπει να είναι άμεση, ώστε να προβεί σε πρόσκληση του επιλαχόντος συμβούλου ή προέδρου δημοτικής κοινότητας, σύμφωνα με την απόφαση ανακήρυξης του δικαστηρίου.

Πηγή: dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ