back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

16 νέα κρούσματα στην Κάλυμνο – Νέα έξαρση του κορονοϊού στο νησί

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ16 νέα κρούσματα στην Κάλυμνο – Νέα έξαρση του κορονοϊού στο νησί

Οι χθεσινοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στο νησί της Καλύμνου, εντόπισαν δώδεκα νέα κρούσματα γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία και τους φορείς του αφού πριν από 2 περίπου εβδομάδες το νησί βγήκε από το «κόκκινο». Σήμερα το πρωί σε νέα rapid test, εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η «Χώρα Καλύμνου», όπου βρίσκονται δύο Δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο που όπως φαίνεται υπάρχουν αρκετά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ ο κορονοϊός φαίνεται ότι έχει αγγίξει και την εκκλησία της περιοχής. Η ιχηλάτηση έχει ξεκινήσει αρκετά ενώ η προσέλευση του κόσμου στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τεστ κορονοϊού, είναι μεγάλη.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπευθύνων της Εκπαίδευσης και την Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας είναι συνεχείς και αύριο το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η πρόταση για το ποια σχολεία θα κλείσουν.

Όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή, ότι πιθανότατα θα κλείσουν δυο Δημοτικά σχολεία και ένα Γυμνάσιο. «Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της τελικής ιχνηλάτησης» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου παράγοντας της Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης δεν κρύβει τον προβληματισμό του και εκτιμά ότι αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση, η Κάλυμνος ίσως οδηγηθεί και πάλι στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζει ότι ζητούσε μετ’επιτάσεως να μην ανοίξουν τα σχολεία στο νησί αλλά δεν εισακούστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Πηγή: ΕΡΤ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ