Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 14-4-2025, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου προέβησαν στη σύλληψη ενός 71χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 361 του Π.Κ. «Εξύβριση», του άρθρου 167 του Π.Κ. «Βία κατά υπαλλήλων», του άρθρου 169 του Π.Κ. «Απείθεια», του άρθρου 333 του Π.Κ. «Απειλή», του άρθρου 94 παρ. 4 του Κ.Ο.Κ. «Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης», καθώς και για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί όλων».
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στην παραλιακή οδό Ποθιάς Καλύμνου, ο 71χρονος κατελήφθη να οδηγεί ένα δίκυκλο όχημά (Δ/Κ) χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ αρνήθηκε να υποδείξει τα νόμιμα έγγραφα του Δ/Κ, εξυβρίζοντας και απειλώντας τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Επιπρόσθετα, επιχείρησε να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, προβάλλοντας σθεναρά αντίσταση. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε σακίδιο που κατείχε, βρέθηκε ένα μαχαίρι με μαύρη λαβή, μήκους περίπου είκοσι εννέα εκατοστών, με μήκος λάμας περίπου δεκαπέντε εκατοστών και πλάτος περίπου τριών εκατοστών, το οποίο και κατασχέθηκε.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.