back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυβέρνηση σε Σύγχυση – Κράτος σε Κατάρρευση Του Γιάννη Βαγγέλη

ΑΠΟΨΕΙΣΚυβέρνηση σε Σύγχυση – Κράτος σε Κατάρρευση Του Γιάννη Βαγγέλη

Του Γιάννη Βαγγέλη Πολιτευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Απειλητικά σύννεφα συγκεντρώνονται πλέον στον οικονομικό και κοινωνικό ορίζοντα της χώρας, καθώς η διάχυση της κρίσης αλλά και τα φαινόμενα διάλυσης του κράτους επεκτείνονται με ανησυχητικό ρυθμό. 

Οι εξελίξεις αυτές συνιστούν το μοιραίο αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών επιλογών μιας κυβέρνησης που εγκλωβίστηκε στην ψευδαίσθηση των στόχων, του ερασιτεχνισμού της και των επικίνδυνων ιδεοληψιών της.

Επιπλέον, η ογκούμενη αδυναμία εκπλήρωσης βασικών κρατικών λειτουργιών, δημιουργεί ένα ανασφαλές περιβάλλον για τον πολίτη αλλά και μιας ιδιαίτερα θλιβερής εικόνας για τη χώρα.

Δεν είναι ότι αποδέχεται το προηγούμενο μνημόνιο και το παρατείνει.

Υπόσχονταν για την Ελλάδα μια γέφυρα χρηματοδότησης χωρίς Μνημόνιο, και τελικά κατάφεραν να βάλουν τη χώρα σ’ ένα νέο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση!!!

Ο Μανώλης Γλέζος είπε μεγάλες αλήθειες,αποκαλύπτοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι των αναβαπτισθέντων νεοπασόκων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φιλοδοξούν να κοροϊδέψουν τον Λαό ότι δήθεν «βγήκαμε από τα μνημόνια», απλώς και μόνο επειδή θα λένε την τρόικα – «θεσμούς» και το μνημόνιο– «συμφωνία» .

Δεν είναι ότι ξεχνάει παντελώς τη διαδικασία απομείωσης του χρέους. Είναι ότι αποδέχθηκε με τη συμφωνία της ακόμη και μέτρα που είχε απορρίψει η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν «προδότες» και «δοσίλογοι», σύμφωνα με τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα που έβγαιναν και που συνεχίζουν να βγαίνουν από παράθυρο σε παράθυρο της τηλεόρασης.

‘’’’’’ Λαπαβίτσας: Μ’ αυτή τη συμφωνία πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;;;;;;;…..

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

Που θα κρυφτεί ο Σκουρλέτης και ο Στρατούλης που έλεγαν ότι την επόμενη των εκλογών όλοι οι μισθοί πάνε στα 751 ευρώ;

Στις καλένδες και οι υποσχέσεις για ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό και εργασιακό.

«Παγώνει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, καθώς ο Άρειος Πάγος με τη συναίνεση του Δημοσίου ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως διατηρείται η αναστολή της επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

[ Από την άλλη δε ( σε μια εκδήλωση – φιέστα για το θεά Αθήναι ) η Βουλή τίμησε τις απολυμένες καθαρίστριες. Δεν έχω τίποτε με τις κατά τα άλλα συμπαθέστατες εργαζόμενες που τη δουλειά τους προσπαθούνε να ξαναπάρουν να βγάζουν τα προς του ζην τους, αλλά ο Χιτλερικός χαιρετισμός και μάλιστα με το κόκκινο γάντι κάτω από το χαμόγελο ικανοποίησης της προέδρου δεν ταιριάζει.] 

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μεγαλοστομίες για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεσμεύεται για σεβασμό των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη και ταυτόχρονα νέα αξιολόγηση για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί.
Τι σημαίνει αυτό;

Το Ελληνικό πάει κανονικά στον Λάτση. Τα 14 αεροδρόμια πάνε κανονικά στους Γερμανούς και τον Κοπελούζο.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης πάει κανονικά στους Άραβες και τους Τούρκους.

Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα έπαιρνε πίσω ο Λαφαζάνης; Θα προχωρήσουν κι αυτές κανονικά.

ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ κ.λπ.

Για να δούμε που θα κρυφτούν όλοι όσοι έλεγαν ότι θα πολεμήσουν τιςι διωτικοποιήσεις και θα καταργήσουν το ΤΑΙΠΕΔ σε μια νύχτα;

Ο Αλέξης Τσίπρας γιαCOSCO :

Από τις καταγγελίες στα καλωσορίσματα.
«Ελεύθερη Ζώνη» ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ 25/2/2015.

1). Μέσα στη γενική σύγχυση των βαφτίσεων και μετονομασιών διαφόρων μνημονιακών όρων, σχεδόν απαρατήρητη πέρασε και η μεταστροφή όσον αφορά στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά. Στο γεγονός δηλαδή ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, πάνω στη φρεγάτα «CHANGBAI SHAN 989», στις 19 Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τις υφιστάμενες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, και της COSCO, την δραστηριοποίηση της οποίας στον Πειραιά αποκάλεσε «σημαντική»! Ναι, ναι.

Ο πρόεδρος του κόμματος που δεν ήθελε να βλέπει την COSCO και τους Κινέζους ούτε ζωγραφιστούς,έφθασε στο σημείο να… μιλήσει και στα κινέζικα προκειμένου να ευχηθεί για το κινεζικό νέο έτος. Όπως είπε,«αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις κινέζικες επενδύσεις, τις οποίες και θέλουμε να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε προς το κοινό συμφέρον προς το κοινό όφελος των λαών μας.

Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του λιμανιού του Πειραιά σε ένα εκ των κορυφαίων κόμβων μεταφορών και εμπορίου, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και στο πλαίσιο αυτό, θα αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας του ελληνικού κράτους με κινέζικους οικονομικούς φορείς. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε την κινέζικη πρωτοβουλία διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη, μέσω του χερσαίου και θαλάσσιου «δρόμου του μεταξιού».

Με την Ελλάδα ως κύρια πύλη εισόδου των προϊόντων της Κίνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πιστεύουμε ότι και στους τομείς των μεταφορών, των συγκοινωνιών και των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

Στις 27 Ιανουαρίου, πριν ακόμη ορκιστεί, ο αρμόδιος υπουργός Θ. Δρίτσας είχε δηλώσει: «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, ‘’’’’’’’’’’ ηιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ». Και ειδικά για την Cosco , το σιβυλλικό: «Όλες οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να έχουν κοινωνικό περιεχόμενο».

«Η συμφωνία με την Cosco θα επανεξεταστεί προς όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Θεόδωρος Δρίτσας,ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας, στο πρακτορείο Reuters,ανέφεραν την ίδια μέρα τα κινεζικά ΜΜΕ, ενώ ο Κινέζος πρέσβης επισκεπτόταν τον πρωθυπουργό. Την ίδια μέρα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Μπάρκας), δήλωνε στον Σκάι: «Η COSCO έχει δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα στο λιμάνι του Πειραιά, το γνωρίζουν όλοι. Έχει δημιουργήσει ένα ειδικό καθεστώς εργασίας και εμείς έχουμε πει τι θα κάνουμε με την COSCO. Δεν μπορεί να μπαίνει μια εταιρεία σε ένα λιμάνι και να κάνει ότι θέλει και δεν της ανήκει καν. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση προς την COSCO, τη θεωρούσαν ότι ήταν ότι καλύτερο έχει συμβεί στη χώρα. Πρέπει να υπάρξουν κανόνες και δεν μπορεί να κάνει ότιθέλει και με τους εργαζόμενους και με το χώρο. Εμείς θα ελέγξουμε την εταιρεία».

Η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, αρμόδια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αμόλησε εδώ και μερικές ημέρες κρατούμενους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, προφανώς για να εμβαθύνει τη δημοκρατία στη σοσιαλιστική προοπτική της με σύγχρονους προλετάριους!

Το σχέδιό της για την φιλοξενία των μεταναστών που φεύγουν από τα κέντρα κράτησης!!!!!

«Θα ενοικιάσουμε κενά διαμερίσματα για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες»..

Διερωτώμαι τι είδους πολιτική είναι αυτή που βάλει τόσο πολύ εναντίον της ασφάλειας των Αθηναίων και των αθηναϊκών επιχειρήσεων; Ποιος είναι ο λόγος να γεμίσει και πάλι το κέντρο της Αθήνας πεινασμένους, άρα και επικίνδυνους, μετανάστες;

Πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει την κυρία υπουργό ότι όλοι όσοι αμολήθηκαν στην Αθήνα έχουν δηλώσει υπευθύνως διεύθυνση κατοικίας (!) και ότι τους ζητήθηκε να εμφανίζονται κάθε 15 μέρες στο οικείο αστυνομικό τμήμα;
Αναφέρω ενδεικτικά, μόνο, γεγονότα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης.

Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου.

Πρόκειται για πολλαπλά, μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε εκλογές για δύο λόγους:

Για να σκίσει το μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος. Αυτά ήταν τα δύο εμβληματικά θέματα που προέβαλλε.

Η νέα κυβέρνηση προκάλεσε εκλογές και ξεκίνησε μια νέα «διαπραγμάτευση» που κλόνισε την αξιοπιστία της χώρας, την έφερε σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους της, επιδείνωσε την οικονομία και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό,
για να βρεθεί στο ίδιο σημείο που ήταν πριν, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ