back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ι. ΠΑΠΠΑΣ: Επτά μήνες είναι αρκετοί…

ΑΠΟΨΕΙΣΙ. ΠΑΠΠΑΣ: Επτά μήνες είναι αρκετοί...

 

Γράφει ο οικονομολόγος πρ. Βουλευτης Δωδεκανήσου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Ιωάννης Κ.Παππάς

Το τι έχει καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους 7 μήνες που είναι πρωθυπουργός το βιώνουμε  και θα το νιώσουμε περισσότερο λίαν συντόμως, όταν θα υλοποιούνται τα μέτρα του μνημονίου που κατάφερε να επιτύχει από την πολύμηνη, κατά τα άλλα, “επιτυχή” διαπραγμάτευση του.

Μετά απο θυσίες πέντε χρόνων καταφέραμε με πολλες δυσκολϊες και θυσίες να περάσουμε σε πλεονάσματα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στα τέλη του 2014, με την ελπίδα στο 2015 να μην υπάρχει μνημόνιο και να  βγούμε  στις αγορές.

Σήμερα δυστυχώς με τα κατορθώματα του κ. Τσίπρα, σε επτά μήνες στο 2015, βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση του πιο επαχθούς αλλά και απεχθούς μνημονίου, με έλεγχο και περιορισμό κεφαλαίων στις τράπεζες, με την οικονομία να ξαναπερνά σε ύφεση και ελλείμματα, με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των νησιών, μετά απο 28 χρόνια ζωής του, να προδίδεται και να παραχωρείται (θυμηθείτε τις ψευδείς τελικά διαβεβαιώσεις Τσίπρα στη Ρόδο) και επί πλέον στο μεταναστευτικό να χάνεται κάθε έλεγχος προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά σε νησιά μας.

Θυμάμαι τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Και τι δεν εξήγγειλε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά (στις προγραμματικές του δηλώσεις) ο άνθρωπος.

Να θυμηθούμε μερικά:

– Τέλος τα μνημόνια. Η βουλή αυτή δεν πρόκειται να ψηφίσει.
– Αφορολόγητο 12.000.
– Κατώτατος μισθός 752.
– Δώρο χριστουγέννων.
– Αύξηση συντάξεων.
– Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ νησιών.
– Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
– Όχι στην πώληση των αεροδρομίων 
– Έλεγχος στις τράπεζες και  …..τόσα άλλα που ο καθένας μπορεί να θυμηθεί. Δεν υπήρχε πρόβλημα που να μην συνοδεύεται από ανάλογη υπόσχεση επίλυσης του.

Στο τέλος τι διαπιστώσαμε;

Ακριβώς τα αντίθετα. Η μοναδικη συνέπεια του υπήρξε στα θέματα καθαριστριών, ΕΡΤ και ανθρωπιστικής κρίσης (200εκ. από τα 2 δισ. που υποσχέθηκε).

Ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν θα βλέπαμε τέτοιες αρνητικές εξελίξεις στην πατρίδα μας σε χρόνο μόλις 7 μηνών.

Και τώρα τι λέει ο κ. Τσίπρας; “Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά”.

Λίγο δύσκολο πια, να σας ξαναπιστέψει κάποιος κ. Τσίπρα. Να είστε σίγουρος οτι ο Ελληνικός Λαός θα πάει μπροστά και θα αφήσει εσάς με την Αριστερά. Πίσω για Πάντα.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ