back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Παρασκευάς: Να γιορτάσω; 3η του Σεπτέμβρη σήμερα…

ΑΠΟΨΕΙΣΓιάννης Παρασκευάς: Να γιορτάσω; 3η του Σεπτέμβρη σήμερα…

Ας όψεται αυτή η κρίση. Μου έχει δέσει πισθάγκωνα τα χέρια και δεν μπορώ να κάνω βήμα. Άλλους καιρούς άλλες εποχές δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά. Πως να χάσω ένα τέτοιο θέαμα; Αυτά τα πράγματα γίνονται μία το πολύ δύο φορές στη ζωή σου. Πρωί πρωί αξημέρωτα θα έπιανα στασίδι για να μη μου ξεφύγει το παραμικρό.

Πως να το αποφασίσω, μου κόβουν τα πόδια και τη διάθεση τα έξοδα, τρεις Συντάξεις του ΟΓΑ και δυο του ΙΚΑ θέλεις για το πήγαινε έλα στην Αθήνα και το πιο τραγικό δεν μου έστειλαν και πρόσκληση, μάλλον το σκέφτηκαν αλλιώς, τι να την κάνουμε την Αλεπού στο παζάρι;

Τέτοια μέρα τέτοιος και τόσος κόσμος μαζεμένος. Όλοι εκλεκτοί, στους ώμους τους τόσα χρόνια στηριζόταν αυτή η έρημη η Πατρίδα.

Είδαν και απόειδαν οι ταλαίπωροι και πήραν τη μεγάλη απόφαση, τώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες να βάλουν και πάλι πλάτη μήπως και γυρίσουν τα πράγματα και μας σώσουν για άλλη μια φορά. Όλα για την Πατρίδα.

Μεγάλο ανάστημα, μεγάλο μυαλό αυτός ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, είχε δεν είχε κατάφερε να τους μαντρώσει όλους, χτεσινούς, προχτεσινούς, κάποιους από τα λίγο πιο παλιά, τους έριξε το τυρί, οι περισσότεροι δεν είχαν ανάγκη ούτε να το δουν, για την ύπαρξη φάκας ούτε σκέψη, λίγη βόλτα στο φως ζητούσαν οι καημένοι και χωρίς δεύτερη σκέψη και αναπολώντας μεγαλεία του παρελθόντος αριβάρισαν να μοστράρουν τη φάτσα τους και να διαλογιστούν για το μέλλον της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και του τόπου.

Όλα τα μεγάλα κεφάλια της πολιτικής και του τόπου μαζεμένα κάτω από την ίδια στέγη, Θεέ μου γιατί δεν αφήνεις ξεκρέμαστα τα κεραμίδια σου; μεγάλο θαύμα θα κάνεις, λίγες ζωές, για πολλές ζωές.

Για τα μάτια του κόσμου, για να μην τους πιάσει κανένα κακό μάτι, το καλεί βλέπετε και η ημέρα, θα πουν δυο κουβεντούλες έτσι έξω έξω για τη μεγάλη μέρα την 3η του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και για την παλιά εκείνη του 1847 και την άλλη την πιο πρόσφατη.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, θα πουν κάποια λογάκια για το παλιό τους σπίτι το ΠΑΣΟΚ αυτό που έκαναν κεραμιδαριό και άλλοι για ΛΗΜΝΟ τράβηξαν και άλλοι για ΜΥΤΙΛΗΝΗ, έμειναν και μερικοί, άλλοι για να διαχειριστούν την άγραφη Διαθήκη και οι άλλοι που ξύπνιοι ονειρεύονται.

Ξεγραμμένη την έχουν την ημέρα εδώ και πολύ καιρό, δεν τους κόφτει και πολύ ούτε η σημασία της ούτε τα μηνύματα που έστελνε και στέλνει, τα έδωσαν όλα για μια δεύτερη μετάφραση για να βολεύει και αυτούς και τους άλλους που τους πατρονάρουν, τους έπιασε ο όψιμος καημός για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Ηρακλειδείς του συστήματος που φτιάχνουν θέλουν, τα υπόλοιπα είναι για τους χαζούς και ευκολόπιστους.

Με τρώει η περιέργεια τι θα πουν και πως θα το πουν, σίγουρα κομψά και με φράσεις που να επιδέχονται καρκινικές αναγνώσεις, παλιά μου τέχνη κόσκινο, όχι και να βρεθεί κανένας παλαβός και να τους ρωτήσει, ρε παιδιά όλα καλά και Αγία, μια χαρά τα λέτε, αλλά τόσα χρόνια που πηγαίναμε για φούντο εσείς και κάποιοι άλλοι όμοιοι σας δεν ήσασταν οι καραβοκύριδες;

Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος πότε σας ήρθε, έχει καιρό η τώρα ξαφνικά που βρεθήκατε στην απ’ έξω και δεν ξέρετε πως να περνάτε την ώρα σας, η γριά και αν φτιασιδώνεται τα χρόνια της δεν κρύβει, ποιους πασχίζετε να ξεγελάσετε, τον κοσμάκη; την πάτησε από πάρτη σας κάμποσες φορές, τους εαυτούς σας; πιστεύετε ακόμα ότι μπορείτε να σώσετε την Δημοκρατική Παράταξη και τον τόπο;

Τι έχετε να προσφέρετε, τα πολυφορεμένα Υπουργικά κουστούμια ή τα ανέξοδα προσποιητά χαμόγελα; Τι νομίζετε ότι είναι η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, καμία χαζογκόμενα που θα πέσει τάβλα στα πόδια σας μόλις κάνετε όλοι μαζί την εμφάνιση σας χωρίς να ρωτήσει και χωρίς να σκεφτεί;

Τι θα της πείτε, ιστορίες από τα παλιά, το πόσο καλά περνούσατε αυτή και εσείς, έχετε την εντύπωση ότι δεν θα σας ρωτήσει για το βιασμό της και την ξεφτίλα που πέρασε μαζί σας;

Καινούργιες Ιστορίες έχετε; υπάρχει τίποτα νέο να της ξεφουρνήσετε; έχετε στο νου σας καμία πρόταση της χαϊριάς για τους δρόμους που θα την καλέσετε να περπατήσετε μαζί; αν όχι κρίμα η προσπάθεια, κρίμα την ημέρα που διαλέξατε να κάνετε τα συμπεθέρια γιατί γάμος δεν βλέπω να έρχεται, με εσάς γαμπρούς καλύτερα να μείνει στο ράφι.

Το καλοσκέφτηκα, άλλη φορά θα τη ΓΙΟΡΤΑΣΩ την ημέρα, τότε που θα έχει και κουφέτα. Δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία εκείνων που ξύπνιοι ονειρεύονται, το έχω δεν το έχω το δικαίωμα; το όνειρο τροφός ζωής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ