ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
Navarone-ad
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Σάββατο 23 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
27 °c
Agia Marina
25 ° Κυρ
25 ° Δευ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η Μεγάλη Ληστεία των Ελληνικών Τραπεζών

Leros News Leros News
18 Δεκεμβρίου 2015
- ΑΠΟΨΕΙΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
9
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
286
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Του Γιάνη Βαρουφάκη

Από το 2008, οι διασώσεις των τραπεζών περιελάμβαναν σημαντικές μεταφορές των ιδιωτικών απωλειών στους φορολογούμενους της Ευρώπης και της Αμερικής. Η πρόσφατη διάσωση των Ελληνικών τραπεζών αποτελεί ένα διδακτικό παράδειγμα για το πως η πολιτική-εν προκειμένω, η Ευρωπαϊκή- τείνει να μεγεθύνει τις δημόσιες απώλειες για να εξασφαλίζει αμφιλεγόμενα ιδιωτικά κέρδη

Διαβάστε επίσης:

“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

Η Ελλάδα απέναντι στην πρόκληση της λιβυκής ρηματικής διακοίνωσης: Ώρα για στρατηγική αντεπίθεση

24.07.2025
1.5k
“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

Υβριδική απειλή το μεταναστευτικό – Ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη και η μεταστροφή Χαφτάρ

13.07.2025
1.2k

 

Το 2012, το αφερέγγυο ελληνικό κράτος δανείστηκε 41δις ευρώ (45 δις δολάρια ή το 22% του υπό συρρίκνωση εθνικού εισοδήματος) από τους ευρωπαίους φορολογούμενους προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις αφερέγγυες εμπορικές του τράπεζες. Για μια οικονομία πιασμένη στις δαγκάνες ενός χρέους που δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί, και  στο αντίστοιχο σπιράλ χρέους-αποπληθωρισμού, το καινούριο δάνειο και η αυστηρή λιτότητα που το συνόδευε, ήταν καταδικαστικά. Στους Έλληνες δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έτσι τουλάχιστον θα διασφαλίζονταν οι τράπεζες μια και καλή.  

Το 2013, αμέσως μετά την μεταφορά της κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSFS)  στο Ελληνικό της παράρτημα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , της δόσης για την δεύτερη διάσωση (η πρώτη είχε γίνει το 2010) της Ελλάδας, το ΤΧΣ προώθησε περίπου 40 δις ευρώ στις τέσσερις “συστημικές” τράπεζες παίρνοντας ως αντάλλαγμα μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Μερικούς μήνες αργότερα, το φθινόπωρο του 2013, ενορχηστρώθηκε μια δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση με την έκδοση καινούριων μετοχών. Προκειμένου οι νέες μετοχές να γίνουν ελκυστικές στους ιδιώτες επενδυτές, η “τρόικα” των δανειστών της Ελλάδας (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ενέκριναν την προσφορά τους σε τιμή 80% μικρότερη από αυτή που το ΤΧΣ είχε πληρώσει μόλις πριν λίγους μήνες για λογαριασμό των Ευρωπαίων φορολογούμενων.  Σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν επιτράπηκε στο HFSF να συμμετάσχει σε αυτή την αύξηση με αποτέλεσμα το μετοχικό μερίδιο των φορολογουμένων  να υποστεί μια τεράστια κατάτμηση.

Προσβλέποντας σε πιθανά κέρδη εις βάρος των φορολογουμένων, τα ξένα hedge funds, έσπευσαν να επωφεληθούν. Η Τρόικα, σαν να ήθελε να αποδείξει ότι είχε καταλάβει το ανεπίτρεπτο των πράξεων της, ενθάρρυνε την Ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει δικαστική ασυλία για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ επειδή δεν συμμετείχαν στην αγορά νέων μετοχών με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα μισά από τα 41δις των κεφαλαίων των φορολογουμένων.

Η Τρόικα θριαμβολόγησε για το ενδιαφέρων των hedge funds παρουσιάζοντάς το ως απόδειξη ότι η διάσωση των τραπεζών ενέπνευσε την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα. Όμως η απουσία μακροπρόθεσμων επενδυτών αποκάλυψε πως η εισροή κεφαλαίων ήταν καθαρά κερδοσκοπική. Οι σοβαροί επενδυτές καταλάβαιναν πως οι τράπεζες είχαν σοβαρά προβλήματα παρά την μεγάλη ένεση δημόσιων κεφαλαίων.  Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κρίση είχε σαν αποτέλεσμα το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων να φτάσει το 40%. 

Τον Φεβρουάριο του 2014, μήνες μετά την δεύτερη κεφαλαιοποίηση, η εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Blackrock, ανέφερε ότι η εκρηκτική διάσταση των κόκκινων δανείων έκανε απαραίτητη μια τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.  Ως των Ιούνιο του 2015, το ΔΝΤ διέρρεε πως θα χρειάζονταν περισσότερα από 15δις για την αναπλήρωση των τραπεζικών κεφαλαίων-χρήματα πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν απομείνει στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ως το τέλος του 2014, στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας τα χρήματα και ο χρόνος είχαν αρχίσει να τελειώνουν και η κυβέρνηση είχε προσθέσει ακόμα 22 δις ευρώ μη χρηματοδοτούμενων δόσεων για το 2015. Οι αξιωματούχοι της Τρόικα δεν είχαν καμία αμφιβολία πως προκειμένου να διατηρηθεί η εντύπωση πως το Ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε εκτροχιαστεί, θα χρειαζόταν και τρίτο πακέτο διάσωσης.  

Η προώθηση ενός τρίτου πακέτου διάσωσης είχε δυο προβλήματα. Πρώτο, η, φίλα προσκείμενη, προς την Τρόικα Ελληνική κυβέρνηση είχε επενδύσει την πολιτική της επιβίωση στην υπόσχεση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και θα ήταν το τελευταίο. Διάφορες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης είχαν αποσπάσει την συγκατάθεση των κοινοβουλίων τους δίνοντας την ίδια υπόσχεση. Η ανατροπή ήρθε όταν η κυβέρνηση κατέπεσε και, τον Ιανουάριο του 2015, η κυβέρνηση μας, του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχθηκε με πρόγραμμα την αμφισβήτηση αυτής καθεαυτής της λογικής των μνημονίων.

Ως υπουργός οικονομικών της νέας κυβέρνησης, ήμουν αποφασισμένος πως η ό,ποια νέα ανακεφαλαιοποίηση δεν θα έπεφτε στις ίδιες παγίδες με τις δύο προηγούμενες. Καινούρια δάνεια θα ήταν αποδεκτά μόνο εφόσον το Ελληνικό χρέος θα είχε γίνει βιώσιμο, και δεν θα δινόντουσαν δημόσια χρήματα στις εμπορικές τράπεζες παρά μόνο εάν είχε ιδρυθεί ένας ειδικός οργανισμός -μια “bad bank”- με σκοπό την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δυστυχώς, η Τρόικα δεν ενδιαφερόταν για μια λογική λύση. Στόχος της ήταν να τσακίσει την κυβέρνηση που τολμούσε να την αμφισβητήσει.  Τα κατάφερε δημιουργώντας ένα εξάμηνο τραπεζικό πανικό, κλείνοντας τις Ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο, και κάνοντας τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα να υποχωρήσει και να δεχθεί το τρίτο πακέτο διάσωσης τον Ιούλιο.

Η πρώτη σημαντική κίνηση ήταν η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Νοέμβριο. Οι φορολογούμενοι συνέβαλλαν με ακόμα 6δις ευρώ, μέσω του ΤΧΣ, όμως, και πάλι, δεν τους επετράπη να αποκτήσουν τις μετοχές που προσφέρθηκαν στους ιδιώτες επενδυτές.

Το αποτέλεσμα, παρά την ένεση κεφαλαίων της τάξης των 47 δις ευρώ (41 δις το 2013 και ακόμα 6 δις το 2015), ήταν ότι το μερίδιο των μετοχών των φορολογούμενων έπεσε από το άνω του 65% σε κάτω από 26%. Την ίδια στιγμή τα hedge funds και οι ξένοι επενδυτές (για παράδειγμα: John Paulson, Brookfield, Fairfax, Wellington και Highfields) απέσπασαν πάνω από το 74% των τραπεζικών μετοχών επενδύοντας μόλις 5,1 δις ευρώ. Αν και τα hedge funds έχασαν χρήματα από το 2013, η δυνατότητα να αποκτήσουν όλο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα για ένα τέτοιο, αστείο ποσό αποδείχτηκε ακαταμάχητη.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τραπεζικό σύστημα πνιγμένο από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σταματημένο από την τροχοπέδη της συνεχιζόμενης κρίσης. Και με αυτόν, τον τελευταίο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης, το κόστος της απόφασης της Τρόικα να συνεχίσει την τακτική των δανείων “επιμηκύνειν και υποκρίνεσθαι” μόλις αυξήθηκε. Ποτέ άλλοτε οι φορολογούμενοι δεν συνέβαλλαν τόσα πολλά, σε τόσο λίγους, για τόσο λίγα.  

thepressproject.gr

 


Share4Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό σκάφος που θα κάνει την πτήση Ευρώπη-Αμερική σε μια ώρα
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό σκάφος που θα κάνει την πτήση Ευρώπη-Αμερική σε μια ώρα

23.08.2025
180
Ήττα του Ελληνικού Δημοσίου σε υπόθεση δημόσιας γης στην Πάτμο
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Πάτμος: Σοβαρό πρόβλημα με το βιολογικό καθαρισμό – «Δεν έχει σχέση με το νερό στις βρύσες» λέει ο δήμαρχος

23.08.2025
239
Δημογραφικό: Κατάρρευση γεννήσεων – Το 2023 γεννήθηκαν μόλις 72.300 παιδιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Κατάρρευση γεννήσεων – Το 2023 γεννήθηκαν μόλις 72.300 παιδιά

23.08.2025
274
Επόμενο
ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Εξιχνίαση κλοπής και σύλληψη 39χρονου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Εξιχνίαση κλοπής και σύλληψη 39χρονου

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αξονικός τομογράφος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

    23.08.2007
    Αξονικός τομογράφος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου Πριν 18 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: 5.000 ευρώ θα κοστίσει η συνδιοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Ρεγγάτα του…

    23.08.2011
    Δήμος Λέρου: 5.000 ευρώ θα κοστίσει η συνδιοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Ρεγγάτα του Αιγαίου” Πριν 14 χρόνια 3.3K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Λέρος: Όταν οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται “Μήλον της Έριδος”

    23.08.2012
    Λέρος: Όταν οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται “Μήλον της Έριδος” Πριν 13 χρόνια 3.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ)

    23.08.2013
    Λέρος: Λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Οριοθέτηση Χώρου Λουομένων και διαύλων εισόδου – εξόδου σκαφών αναψυχής (ΧΑΡΤΕΣ)

    23.08.2014
    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Οριοθέτηση Χώρου Λουομένων και διαύλων εισόδου – εξόδου σκαφών αναψυχής (ΧΑΡΤΕΣ) Πριν 11 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τραυματισμός χειριστή ταχύπλοου σκάφους [VIDEO]

    23.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Τραυματισμός χειριστή ταχύπλοου σκάφους [VIDEO] Πριν 10 χρόνια 2.1K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών

    19.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών 1.5K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    20.08.2025
    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 59χρονης για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 59χρονης για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων

    19.08.2025
    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων 1.2K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    284 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
kroupia leros
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό σκάφος που θα κάνει την πτήση Ευρώπη-Αμερική σε μια ώρα
  • Πάτμος: Σοβαρό πρόβλημα με το βιολογικό καθαρισμό – «Δεν έχει σχέση με το νερό στις βρύσες» λέει ο δήμαρχος
  • Δημογραφικό: Κατάρρευση γεννήσεων – Το 2023 γεννήθηκαν μόλις 72.300 παιδιά
  • Λέρος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου

Νεότερα Video

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

986 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025
Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

440 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.