back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απαγορεύεται να δουλεύεις και να ζεις αξιοπρεπώς…

ΑΠΟΨΕΙΣΑπαγορεύεται να δουλεύεις και να ζεις αξιοπρεπώς...

Δεν χρειάζεται να ψηφιστεί άρθρο-άρθρο η συμφωνία για να καταλάβει κανείς ότι η νεο-μνημονιακή κυβέρνηση μειοψηφίας πάει να κάνει την Ελλάδα… Κούβα της Μεσογείου!

Την ώρα μάλιστα που η Αβάνα απολαμβάνει τις πρώτες ημέρες ελευθερίας της με υπαίθρια επίδειξη μόδας της CHANEL, εδώ έχουμε γεμίσει… τσαντόρ και ταγάρια. Απ’ ό,τι φαίνεται στόχος του καθεστώτος είναι ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, να πάει η ανεργία στο 35% και βάλε, να μη μείνει ούτε μία επιχείρηση ζωντανή, να οδηγηθούν στην ξενιτιά όσοι Ελληνες έχουν τα προσόντα να επιβιώσουν εκεί και να μείνουν εδώ οι αδύναμοι και οι ηλικιωμένοι. Ετσι ώστε να εξαρτώνται απαξάπαντες από την ιδιότυπη greek-latin αριστεροεπιδέξια κρατικοδίαιτη χούντα, να μην τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να ελπίζουν στα ψιχία που θα τους πετάνε οι τουρίστες. 

Μας θέλουν όλους στραβούς για να βασιλεύουν όσο μπορούν αυτοί οι μονόφθαλμοι, καθότι, δεν μπορεί, κάποια «σκάγια» θα τους πάρουν και τους ίδιους όσο κι αν κρύβονται από προσώπου γης. Εξαφανίστηκαν το Πάσχα για να ψηφίσουν ύπουλα τα μέτρα-ροτβάιλερ μία εβδομάδα μετά, με τα μισά Media επίτηδες κλειστά, ώστε να πουλάνε πιο εύκολα το παραμύθι τους περί έντιμου… θριάμβου!!! Ισα που δεν μας είπαν ότι… χαρίστηκαν κι από πάνω σε Σόιμπλε και σία για να σώσουν την Ευρώπη μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία! 

Ενάμιση χρόνο που κρατά αυτή η θανάσιμη φάρσα Τσίπρα, η Ελλάδα χρεώθηκε επιπλέον τουλάχιστον 100 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για κάμποσες γενιές ακόμα, ενώ, το κυριότερο, υπέστη αναπτυξιακή λοβοτομή. Στην ουσία, με τα νέα μέτρα, όπου φόροι και εισφορές ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 50%, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όχι ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙΝ!!! Κάποιοι, βλέποντας την ανείπωτη τραγωδία που έφεραν ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ, θέλουν να παραμυθιάζονται ότι «δεν θα τα βρουν», ότι «αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί» κι άλλα τέτοια της παρηγοριάς που ακούγονται στις παρέες. 

Είναι από μια άποψη δικαιολογημένοι γιατί δεν το χωρά ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΓΙΗΣ ΝΟΥΣ αυτό που μας συμβαίνει. Επειδή όλα αυτά δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, όσοι θέλουν ακόμη σε κάτι να ελπίζουν φαντασιώνονται ότι στο τέλος δεν θα ισχύσουν, δεν θα λειτουργήσουν, επειδή είναι αντικοινοτικά, πλήττουν τον ανταγωνισμό, τις ανθρώπινες ελευθερίες και άλλα ακαδημαϊκά! Αυτό που τους διαφεύγει είναι ότι ΗΔΗ λειτούργησαν, καθώς με την τεχνητή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο στην πολιτική σκηνή, η χώρα μας, επί της ουσίας, βρίσκεται εκτός Ευρώπης! Το ότι τυπικά παραμένουμε εντός, και μας δίνονται μάλιστα και παραπλανητικές υποσχέσεις για μελλοντικές διευθετήσεις, παραπέμπει μάλλον σε τηλεοπτικό «μελό», όπου η οικογένεια έχει αποφασίσει να πάει σε ίδρυμα το «προβληματικό» μέλος, αλλά κανείς δεν του το λέει μέχρι να εμφανιστούν οι ειδικοί με τη λευκή στολή. Και πώς να του το πει άλλωστε; Να πει τι; «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ αντί πινακίου χλιδής»; Είναι από αυτά που ΔΕΝ λέγονται αλλά γίνονται. 

Συμβαίνουν στην πράξη. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις γύρω σου για να δεις την απέραντη θλίψη, τη μαύρη φτώχεια και τη βαριά απελπισία που έχει πλακώσει όλη τη χώρα! Αλλά αυτοί ακόμα εκεί, με το ίδιο απατηλό ύφος και ολοένα μεγαλύτερα και πιο χονδροειδή ψέματα, οδηγούν τα πρόβατα στη σφαγή σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΔΟΡΕΙΣ. Με πολιτικούς γκανγκστερισμούς, νομικά πραξικοπήματα, συνταγματικές εκτροπές, φορομπηχτικές επιδρομές απίθανης κλίμακας, φορολογία κατηγορίας… ληστείας μετά φόνου και απαλλοτρίωσης βαφτίζουν το μαύρο άσπρο, τον αθώο ένοχο, τον φτωχό πλούσιο, και τον μικρομεσαίο… ύποπτο τρομοκρατίας κατά του λαού, δημιουργώντας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ μια νέα Αλβανία, Κούβα ή κάτι ανάμεσα. Σε κάθε περίπτωση, ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ καθεστώς που εμφανίζεται μάλιστα και ως επαναστατικό! Οπως άλλωστε συνηθίζουν όλες οι χούντες. «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ δημιουργεί ΔΙΚΑΙΟ», έλεγαν οι σχετικοί. 

Διέλαθε την προσοχή πολλών το γεγονός ότι η Ελλάδα έπεσε 50 θέσεις στην κλίμακα ελευθερίας του Τύπου, όπως ειπώθηκε τις προάλλες που ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας. Πενήντα θέσεις κάτω χωρίς να γίνονται, προς το παρόν τουλάχιστον… απαγωγές, βασανισμοί και εκτελέσεις δημοσιογράφων από παρακρατικούς, σημαίνει ότι γίνονται άλλα βαθύτερα και εξίσου επικίνδυνα μακροπρόθεσμα ΑΠΟ ΚΑΤΩ. Στο βάθος, οι κατευθυνόμενες απεργίες που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο πολλών ΜΜΕ είναι ο αναγκαίος βομβαρδισμός για να καταργηθούν ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ του ΠΟΛΙΤΗ στο όνομα δήθεν του… δημοσίου συμφέροντος. Ηδη, επαναλαμβάνουμε, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Σου επιβάλλουν… ως όνειρο ζωής αυτό που πριν από λίγους μήνες ήταν το ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. 

Από… άνετος, δημιουργικός και αισιόδοξος Ευρωπαίος, έστω και με τις υπερβολές του, ο Ελληνας υποβιβάζεται σε Βαλκάνιο Β’ Κατηγορίας. Δεν μπορούμε πια να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ μεταξύ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ! Τα έχουμε και τα δύο. Πρέπει να «χυθεί αίμα» για να ξαναβρούμε όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Τη δουλειά, την ελευθερία, την ανάπτυξη, τις σπουδές των παιδιών, που και αυτές τις κάνανε σαν τα μούτρα του Φίλη. Το δικαίωμα να έχεις ένα όραμα να φτιάξεις κάτι δικό σου. Με το καλημέρα, αν τα καταφέρνεις, σ’ το παίρνουν κατά… 60% και ό,τι μείνει μετά σιγά-σιγά σ’ το κατάσχουν! Τώρα αρχίζεις να σκέφτεσαι το «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Πολιτικά πάντα, είναι πιο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ.

Θέμος Αναστασιάδης

protothema.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ