back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντί σχολίων

ΑΠΟΨΕΙΣΑντί σχολίων

Πριν 4 μήνες, κάποιος, κατήγγειλε ανωνύμως (υπογράφοντας ως «αγανακτισμένος πολίτης») ότι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στη Λέρο (σε θέσεις ευθύνης), διατηρούν ακίνητα τα οποία υπόκεινται σε πολεοδομικές παραβάσεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η καταγγελία απευθυνόταν προς την Πολεοδομία Λέρου, την Εισαγγελία Κω και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
(Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έχει άμεση σχέση με τέτοιες καταγγελίες, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία).
Το περιεχόμενο της καταγγελίας έγινε γνωστό από σχετικές διαρροές που υπήρξαν, από κάποιους αιρετούς που έλαβαν γνώση.

 Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τη συγκεκριμένη καταγγελία ακολούθησε μια δεύτερη (προ 2 μηνών περίπου), η οποία απευθυνόταν προς τον Δήμαρχο Λέρου, την Πολεοδομία Λέρου, την Εισαγγελία Κω και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
 Και στη δεύτερη καταγγελία υπογράφει ανωνύμως κάποιος «αγανακτισμένος πολίτης» (ισχυριζόμενος ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον πρώτο καταγγέλλοντα), ζητώντας …συγνώμη, απ’ όσους κατήγγειλε την πρώτη φορά.
 Μάλιστα, ο ανώνυμος καταγγέλλων (της δεύτερης καταγγελίας) ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα εκβιασμού και γι’ αυτό το λόγο έπραξε, ότι έπραξε…
 Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η δεύτερη καταγγελία περιπλέκει τα πράγματα, αφού αλλάζει άρδην το σκηνικό, εμπλέκοντας στην υπόθεση διάφορους συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και τον γράφοντα (δηλαδή εμένα).
 Με άλλα λόγια, φέρομαι ως ένας απ’ αυτούς που εκβίασαν τον ανώνυμο καταγγέλλοντα, ώστε να …καταγγείλει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα του νησιού μας.
 Επίσης φέρομαι ως ένας απ’ αυτούς που τον εκβίασαν με σκοπό το χρηματικό όφελος.
 Ως αντάλλαγμα του έδωσα αυτό που επιθυμούσε: ρεύμα από την Πολεοδομία…
 Τις προάλλες είχα δώσει και νερό από τη ΔΕΗ σε έναν άλλον που εκβίαζα, όμως αυτή είναι μια άλλη ιστορία (θα την περιγράψω σε επόμενο άρθρο).
 Ο πρώτος μου εκβιασμός ήταν στην ηλικία των 7, όταν η δασκάλα με είχε τσακώσει που προσπαθούσα (εντελώς απονήρευτα) να δω τί χρώμα βρακί φορούσαν οι συμμαθήτριες μου.
 Θυμάμαι τις φωνές της μέχρι σήμερα.
 Ειδικά όταν την εκβίασα πως αν δεν σταματούσε να φωνάζει, θα έλεγα ότι την είχα δει να φιλιέται με τον δάσκαλο της έκτης τάξης.
 Για κακή μου τύχη ο δάσκαλος της έκτης, ήταν σύζυγός της …
 Μετά το παραπάνω (ιδιαίτερα ατυχές) περιστατικό, άρχισα να προσέχω περισσότερο.
 Για παράδειγμα, όταν τα παιδιά της ηλικίας μου έπαιζαν, εγώ σκεπτόμουν ποιον θα εκβιάσω τα επόμενα 15 λεπτά.
 Κάπως έτσι ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου εκβιάζοντας πρώτα τους δικούς μου ανθρώπους.
 Πήγα λοιπόν στη μητέρα μου και της είπα πως όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αστροναύτης.
 Εκείνη έδειξε να χαίρεται πάρα πολύ κι έτσι της ζήτησα 5 δραχμές για να αγοράσω ένα (ομολογουμένως εξαιρετικό) περιοδικό με αφιέρωμα στον Κυριάκο Παπαχρόνη.
 Για να την πείσω, την εκβίασα λέγοντάς της πως αν δεν μου δώσει τα χρήματα, τότε κι εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω εξωγήινος.
 Το χρονικό της εκβιαστικής μου δραστηριότητας στη Λέρο, έχει ως ακολούθως:
 Όλα ξεκίνησαν την προεκλογική περίοδο του 2010, όταν απευθύνθηκα στον κ. Κόλια εκβιάζοντάς τον να μου χορηγεί δωρεάν τυρόπιτες, κάθε φορά που θα επισκέπτομαι το κατάστημα που διατηρεί στην Αθήνα.
 Κατόπιν εκβίασα τον κ. Ασβεστά και του ζήτησα τη δωρεάν μεταφορά μου από και προς Πειραιά, με τα φορτηγά της μεταφορικής εταιρίας που διατηρεί.
 Όπως καταλαβαίνετε, οι εκβιαστικές μου περγαμηνές είναι μακροσκελείς.
 Όσοι επιθυμούν να αναλάβω για λογαριασμό τους εκβιασμό ή απειλή, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν μαζί μου.
 Επίσης παρακαλούνται όσοι επιδίδονται σε βλακώδεις ενέργειες, να επικοινωνήσουν με τον εγκέφαλό τους.

*Του Άκη Γρεκού, εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ