back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος από τον τ. βουλευτή κ. Γιάννη Παππά

ΑΠΟΨΕΙΣΑνάλυση εκλογικού αποτελέσματος από τον τ. βουλευτή κ. Γιάννη Παππά

Το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος έδωσε ενισχυμένα ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καθιστά σαφή, αφενός την προσπάθεια συσπείρωσης των στελεχών της και αφετέρου την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων στην παράταξη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Η Ν.Δ. έλαβε ποσοστό 26,02% στις Ευρωεκλογές εδραιώνοντας την θέση της στην περιοχή, η οποία μέχρι και πριν μερικά χρόνια εθεωρείτο προπύργιο του Πασόκ. 

Το ότι η Ελιά έλαβε μόλις το 11,32% δηλώνει ότι οι Δωδεκανήσιοι ψηφοφόροι βλέπουν πλέον με σκεπτικισμό την πορεία της παράταξης στην περιοχή διαρρέοντας ψήφους προς τον Σύριζα που μετράει αρκετά αυξημένα ποσοστά -αν και έπιασε ‘οροφή’ σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις.

Αν και ο Σύριζα πανηγυρίζει όπως όλοι περίμεναν για τα ποσοστά του ανά την Επικράτεια, καλό θα ήταν να σκεφτούν από τώρα σε ποια δεξαμενή ψήφων θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους και προς τα πού θα αναζητήσουν ‘συμμαχίες’ και συναίνεση αφού η… οροφή δεν έχει πιο πάνω.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά την δυσαρέσκεια, την φθορά της εξουσίας και την ταλαιπωρία του κόσμου και κυρίως των ευαίσθητων κοινωνικών τάξεων, κατάφερε να ενισχυθεί αποδεικνύοντας ότι έχει αποκτήσει πλέον την εμπιστοσύνη του κόσμου πανελλαδικά αλλά και σε Δωδεκανησιακό επίπεδο, αφού όλοι καταλαβαίνουν ποιος είναι αυτός που δουλεύει για το καλό της πατρίδας με σύνεση και σοφρωσύνη και ποιος λαϊκίζει και παραπλανά με ‘ψευτομαγκιές’ για να κερδίσει εντυπώσεις και να μετατρέψει την αγωνία των ανθρώπων σε <<ψηφαλάκια>>μιας χρήσεως, όπως τους αντιμετωπίζει!

Παρά τα προαναφερθέντα, παρατηρούμε την Χρυσή Αυγή να λαμβάνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 8,30% δημιουργώντας όχι εντυπώσεις, αλλά ανησυχία για την επιλογή μερίδας των Δωδεκανησίων που επέλεξαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους, δίνοντας ψήφο στο ναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Εκτιμούμε ωστόσο, ότι όσοι έδωσαν την ψήφο τους στην Χ.Α. θα σκεφτούν πολύ τι θα πράξουν σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση βλέποντας ότι η ψήφος διαμαρτυρίας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μια σειρά από κινδύνους σε πολιτικό επίπεδο.

Οι Δωδεκανήσιοι φέρνοντας τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές έστειλαν το μήνυμα ότι έχουν ‘ευρωπαϊκή συνείδηση’ και πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας αλλά και της κυβέρνησης. Εν κατακλείδι, η Ν.Δ. δυναμώνει. Δυναμώνει και στα Δωδεκάνησα, κάνοντας άλματα μπροστά αφού είναι η μόνη δημοκρατική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την σταθερότητα του τόπου.

Είναι καιρός κάποιοι να σταματήσουν την κινδυνολογία και να ψάξουν για σοβαρά επιχειρήματα αφού ο ίδιος ο λαός απάντησε με την ψήφο του και οι αριθμοί μίλησαν. Παράλληλα, πρέπει να συγχαρούμε το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο που έδωσε έναν σκληρό αλλά καθαρό αγώνα και πέτυχε όχι μόνον μια μεγάλη νίκη αλλά κυρίως την μεγάλη ανατροπή, γυρίζοντας σελίδα στον τόπο.

Η επόμενη μέρα στα Δωδεκάνησα -και περαιτέρω στο Νότιο Αιγαίο όπου επίσης σημειώθηκε ανατροπή και ενίσχυση δυνάμεων της Ν.Δ.- βρίσκει τους νησιώτες πιο συνειδητοποιημένους και τους νεοεκλεγέντες πιο υπεύθυνους για κάθε επόμενη βήμα.

Τώρα, είναι η ώρα να δούμε σοβαρά το αύριο του τόπου. Το μέλλον είναι εδώ. Είναι η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί για να το χτίσουμε σε γερές βάσεις. Παραμένω στις επάλξεις για όλους τους αγώνες και δεσμεύομαι απέναντι στους Δωδεκανήσιους ότι θα είμαι σύμμαχος σε κάθε βήμα για το καλό του τόπου μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ