ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
louloudias
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
20 ° Πε
19 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Μεταναστευτικό: Κλειστό κέντρο κράτησης στη Ρόδο και 3 στρατηγοί στις απελάσεις

Μεταναστευτικό: Κλειστό κέντρο κράτησης στη Ρόδο και 3 στρατηγοί στις απελάσεις

Leros News Leros News
26 Νοεμβρίου 2024
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Προσλήψεις ΔΕ σε Hot Spot-Διαδικασία και κριτήρια
102
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
3.4k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, το οποίο αξιοποιούν τα κόμματα που βρίσκονται εκ δεξιών της ΝΔ – Νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν καίρια πόστα

Αλλαγές στο επιχειρησιακό δόγμα του μεταναστευτικού δρομολογεί η κυβέρνηση μετά και τις δυσμενείς εξελίξεις που υπήρξαν τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά με άξονα τη Ρόδο. Είναι κοινή παραδοχή στην κυβέρνηση ότι οι λαθροδιακινητές έχουν αναπροσαρμόσει τη δράση τους, καθώς πλέον χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα ταχύπλοα και σκάφη που δεν παραπέμπουν στα γνωστά πλέον καρυδότσουφλα, ενώ στοχεύουν και σε διαφορετικές ρότες από αυτές των τελευταίων ετών.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγιναν προ εβδομάδων στη Ρόδο, με εκατοντάδες μετανάστες να περιπλανώνται και να κατασκηνώνουν στην καρδιά της παλιάς πόλης του νησιού, το οποίο εξακολουθεί να έχει τουριστική κίνηση λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Ενας νέος «στόχος» των διακινητών είναι και η Κρήτη, η οποία επίσης δεν έχει προσφυγικές δομές, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι αντοχές συγκεκριμένων περιοχών.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών

26.11.2025
860
Λέρος Άλιντα

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

26.11.2025
991

Η κατάσταση στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρέμβει πιο δραστικά στο πεδίο, καθώς το Μεταναστευτικό αποτελεί «αγκάθι», αλλά και «καύσιμο» για τα κόμματα εκ δεξιών της Ν.Δ. Ειδικά στη Ρόδο, όπου διαχρονικά η τοπική κοινωνία αντιστεκόταν στην ιδέα της δημιουργίας μιας κλειστής προαναχωρησιακής δομής, στα πρότυπα των νησιών του ΒΑ Αιγαίου, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός κέντρου κράτησης, το οποίο θα λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με άλλους φορείς. Το εν λόγω κέντρο θα είναι αμιγώς κλειστό και θα προορίζεται μόνο για την πρώτη καταγραφή των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στο νησί μέχρι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Πρόκειται για θέμα ολίγων ημερών στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς οι διαδικασίες γίνονται με ταχύτητα.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ουσιώδης διαφορά αυτού του κέντρου σε σχέση με τα κλειστά προαναχωρησιακά των νησιών είναι ότι οι μετανάστες θα κρατούνται σε αυτό και δεν θα αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθερα με την υποχρέωση να επιστρέψουν τις βραδινές ώρες. Με τη μεταφορά τους σε δομές της ενδοχώρας θα υποβάλλονται σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ έχουν επιλέξει 2-3 υποψήφιες περιπτώσεις χώρων, περιλαμβανομένων και παλαιών στρατοπέδων στο νησί. Οποιος χώρος επιλεγεί βεβαίως θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα και αυτό θα διαρκέσει από μερικές εβδομάδες μέχρι λίγους μήνες. Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη και μόνο κάποιου είδους δομής στο νησί συνιστά τομή στον χρόνο.

Νέα πρόσωπα

Την ίδια ώρα, οι αλλαγές στο επιχειρησιακό δόγμα που δρομολογεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος αντανακλώνται και στα πρόσωπα. Την περασμένη Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή της η μέχρι πρότινος γενική γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Δήμητρα Λυγούρα. Η κυρία Λυγούρα είχε μετακινηθεί το καλοκαίρι στο υπουργείο Μετανάστευσης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «πακέτο» με τον έτερο γενικό γραμματέα Μάνο Λογοθέτη. Ο κ. Λογοθέτης παραμένει σε άμεση συνεργασία με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ενώ η κυρία Λυγούρα χρεώθηκε την κακή διαχείριση της κρίσης στη Ρόδο προ εβδομάδων, καθώς της αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σπουδή να μετακινηθούν οι μετανάστες με fast track διαδικασίες από το νησί στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα να καταγραφούν εξαιρετικά δυσάρεστες σκηνές. Η απόφαση είχε βεβαίως και την έγκριση του κ. Μητσοτάκη, πράγμα κρίσιμο αν σκεφτεί κανείς ότι η κυρία Λυγούρα ήταν πρόσωπο του ευρύτερου περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

Τη θέση της κυρίας Λυγούρα παίρνει ο κ. Δημήτρης Γλυμής, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και άλλοτε επιτελάρχης στο ΓΕΣ. Στη θητεία του είχε συμπέσει με τον κ. Παναγιωτόπουλο, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας, χωρίς όμως να έχουν τακτική συνεργασία. Επίσης, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», δύο απόστρατοι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλαμβάνουν δύο καίρια νέα πόστα: ο άλλοτε αρχηγός Λάζαρος Μαυρόπουλος θα αναλάβει τη θέση του Εθνικού Συντονιστή Επιστροφών, καθώς οι απελάσεις μεταναστών έχουν καταστεί Νο 1 προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και της Ε.Ε, όπου παρατηρείται μια πολιτική στροφή.

Επίσης, ρόλο Εθνικού Συντονιστή Προσφύγων αναμένεται να αναλάβει ο υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Παναγιώτοπουλος ήταν το Νο 2 της Ασφάλειας Αττικής και διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών, με αρκετές επιτυχίες καταγεγραμμένες στο ενεργητικό του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δρομολογεί «σιωπηρά» ένα πρόγραμμα διευθέτησης μιας σειράς οικονομικών εκκρεμοτήτων προς προμηθευτές, καθώς τα οικονομικά ανοίγματα του τελευταίου διαστήματος είχαν φτάσει σε επίπεδα δύσκολα διαχειρίσιμα.

Ισχυρά σύνορα

Στην κυβέρνηση, πάντως, επιμένουν και στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος. «Το Μεταναστευτικό είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι και ευρωπαϊκό. Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η αντιμετώπισή του χρειάζεται ολιστική προσέγγιση και δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη, έχοντας πλέον αρχίσει να κατανοεί το εύρος και τη σοβαρότητα του προβλήματος, υιοθετεί μια πιο σκληρή στάση στο Μεταναστευτικό. Η Ελλάδα, ως χώρα-σύνορο της Ε.Ε., δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Αυτό συνεπάγεται ισχυρά σύνορα, αποτελεσματικότερη φύλαξη και ταχύτερες διαδικασίες επιστροφών», υπογραμμίζει με δήλωσή του στο «ΘΕΜΑ» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός δεν κρύβει τα προβλήματα και τις παθογένειες που έχουν διαμορφωθεί. «Ως υπουργείο αναλάβαμε πριν από λίγους μήνες ένα δύσκολο έργο: αυτό της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της επαναφοράς της κανονικότητας. Εργαζόμαστε εντατικά, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, για να επιλύσουμε τα προβλήματα και να εξασφαλίσουμε τη βιώσιμη λειτουργία των δομών μας.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε το σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών ώστε να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό, δίκαιο και ανθρωπιστικό, πάντα σε συνδυασμό με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας», τονίζει ο κ. Παναγιώτοπουλος.

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΡΟΔΟΣ
Share41Tweet26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολών στο Φαρμακονήσι
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος στρατιώτης – Απασφάλισε από λάθος αμυντική χειροβομβίδα

26.11.2025
788
Λέρος: “Γνωστός λαϊκιστής και υβριστής” ο Μιχάλης Κόλιας, λέει η παράταξη “Ελπίδα για τη Λέρο”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Ρώσος μετέφερε μετανάστες στη Λέρο από την Τουρκία

14.11.2025
1.1k
«Γάζωσαν» με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

«Γάζωσαν» με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο

13.11.2025
1.1k
Επόμενο
Δήμος Λέρου: Πρώτη φορά το σάρωρθρο στους δρόμους του Ξηροκάμπου

Δήμος Λέρου: Πρώτη φορά το σάρωρθρο στους δρόμους του Ξηροκάμπου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου

    26.11.2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου Πριν 14 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το…

    26.11.2012
    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το 2013! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης

    26.11.2013
    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης Πριν 12 χρόνια 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα”

    26.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα” Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου

    26.11.2015
    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.3K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    21.11.2025
    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα” 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    92 shares
    Share 48 Tweet 18
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    58 shares
    Share 24 Tweet 14
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    62 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Έντονη αγανάκτηση πολιτών για το κλίμα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Λέρος: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών
  • Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.