back to top
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Έλεγχος Μνήμης από το Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈλεγχος Μνήμης από το Δήμο Λέρου

Ο δήμαρχος Λέρου κ. Κωττάκης ενημερώνει πως στο πλαίσιο των προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής που υλοποιούνται από το δήμο μας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί έλεγχος μνήμης και άλλων νοητικών λειτουργιών σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρικη Εταιρεία ΝΕΣΤΩΡ.

Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικό κλιμάκιο της εταιρείας θα βρίσκεται στο νησί μας την περίοδο 14 έως 15 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιεί τις συγκεκριμένες εξετάσεις μετά από προγραμματισμένα ραντεβού, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Μπορούν να εξεταστούν όσοι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβληματα μνήμης, όσοι έχουν κάποια πρώιμα σημάδια αλλά και όσοι θέλουν να εξεταστούν προληπτικά.

Παράλληλα την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα “Άνοια: γενικά στοιχεία για τη νόσο- Συμβουλές διαχείρισης στην καθημερινότητα”. Η ομιλία θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και οι φροντιστές – συγγενείς των ατόμων με άνοια θα μπορέσουν να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να βρουν λύσεις.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ευαγγέλου Βάσω στο τηλέφωνο 2247028014.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ