Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην περιοχή Νταμάρι.
Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς (υπηκόους Συρίας) και ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου, ενώ, κατά δήλωσή τους, ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους διέφυγε πεζός στην ευρύτερη περιοχή του Νταμαρίου. Κατόπιν ερευνών, ο 25χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αζερμπαϊτζάν) χειριστής του Τ/Χ εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) να κολυμπάει από την παραλία του Νταμαρίου με κατεύθυνση προς τη νήσο Αγία Κυριακή.
Το ΠΛΣ τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ξηροκάμπου.
Από το Λιμεναρχείο της Λέρου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής, για παράβαση των άρθρων 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος”, των άρθρων 24-25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 306 “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο” του Π.Κ., ενώ το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε.















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)



ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025