back to top
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – “Το γαρ πολύ της θλίψεως  γεννά παραφροσύνη”. (Λόγω απώλειας της καρέκλας του προέδρου;)

Σχετικά με την χθεσινή ΧΥΔΑΙΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ και γεμάτη από ΨΕΥΔΗ ανακοίνωση του συνδυασμού ‘’Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων’’, κατά την οποία πραγματοποιείται, για ακόμα μία φορά και κατά την προσφιλή τους τακτική, ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ προς το πρόσωπο του πλειοψηφών των εκλογών Βάρνα Αδαμάντιου, αυτό που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοήσει κάποιος είναι ότι, η ξεκάθαρη θέση του συνδυασμού μας σχετικά με τη συγκρότηση του Προεδρείου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου θέτοντας σε αμφισβήτηση ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ που αποτυπώθηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου για τη Συγκρότηση του Προεδρείου.

Η θέση μας αυτή η οποία απορρέει μέσα από τις αρχές του συνδυασμού μας κατατέθηκε, τόσο κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας όσο και πριν από αυτή, όταν με δημόσια ανακοίνωση του συνδυασμού μας  στις 11 Μαΐου 2022 είχαμε κατά λέξη δηλώσει:

«Για μας το εκλογικό αποτέλεσμα εκ πρώτης όψεως επιβεβαιώνει την ΕΝΤΟΛΗ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ των εργαζομένων του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου προς τη Παράταξη μας ούτως ώστε να κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευθήκαμε  για τη λειτουργία και τη δράση του Σωματείου και εν συνεχεία αποτελεί ένα ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ σε όσους με καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές είχαν αδρανοποιήσει το Σωματείο τόσα χρόνια, καθιστώντας το υποχείριο προσωπικών και πολιτικών επιδιώξεων.

Είμαστε υποχρεωμένοι, έπειτα και από την διακίνηση εγγράφου της παράταξης ‘’Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Κ.Θ. Λέρου’’ στο οποίο κατατίθεται πρόταση σχετικά με την σύσταση του προεδρείου, να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για τον δικό μας συνδυασμό ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ εκτός  από αυτήν που η πλειοψηφία των 144 ψήφων απαίτησε και ερμηνεύεται ξεκάθαρα ως ψήφος αποδοκιμασίας απέναντι στις καθεστωτικές πρακτικές του παρελθόντος».

Από τη μια λοιπόν, η παράταξη που είχε τόσα χρόνια το Σωματείο σε αδράνεια, θέλει να συνεχίσει το ίδιο και σήμερα και από την άλλη οι “ταξικοί” πουλάνε μαγκιές με τις δικές μας πλάτες, αρνούμενοι το αυτονόητο. Να υποστηρίξουν τον απερχόμενο Πρόεδρο, με την πρόταση που συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Εμείς, ξεκάθαρα και με τεκμηριωμένο λόγο, καταθέσαμε πρόταση για τη συγκρότηση του Προεδρείου, όπως την εκτιμήσαμε με βάση τα αποτελέσματα και το μήνυμα των εργαζομένων.

Στη Δημοκρατία, εάν αυτό λέει σε κάποιους κάτι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Η ΄΄Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων’’ και η ‘‘Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Κ.Θ. Λέρου’’ τα έχουν βρει και τα έχουν συμφωνήσει για τη συγκρότηση του Προεδρείου. Ας το ολοκληρώσουν.

Η απάντηση μας απλή μέσα από τα λόγια του ποιητή:

“Μένουμε μοναχοί στο παρόν να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται, κι ας έχουμε τη συνέπεια των νόμων, συνενόχους στο φόνο δεν θα μας έχετε”.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα μας για ένα Σωματείο των εργαζομένων και όχι των μηχανισμών.

Σεβόμενοι τη ψήφο των συναδέλφων, θα σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη… 

ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ

Αυτόνομη-Αγωνιστική-Ενωτική-Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ