back to top
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Λέρος: Συμμετοχή του δημοτικού σχολείου Αλίντων στο 28ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Helmepa Junior

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Συμμετοχή του δημοτικού σχολείου Αλίντων στο 28ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Helmepa Junior

Η εθελόντρια εκπαιδευτικός, μέλος του προγράμματος Helmepa Junior, Λιάπη Χριστίνα, εκπροσώπησε  το σχολείο μας στην Ετήσια Συνάντηση του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος  ,  τίμησε την εκπαιδευτικό για τη βράβευση (1ο βραβείο, Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής) της Ομάδας του σχολείου μας, της οποίας ήταν εθελόντρια εκπ/κός. Στο πρόσωπό της τιμήθηκαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, που επί 28 χρόνια συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, αποσπώντας κατά καιρούς  αρκετές διακρίσεις.

Η εκπαιδευτικός συμμετείχε στις εργασίες της Ετήσιας Συνάντησης του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, το οποίο απαρτιζόταν από μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων εκπροσωπώντας 6.129 παιδιά από όλη την Ελλάδα  και μέσω της τεχνικής design thinking κατέληξαν στην ανακοίνωση κοινού ψηφίσματος για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα με το Συμβούλιο των παιδιών, Εκπαιδευτικοί, και Εκπρόσωποι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης παρακολούθησαν  Εργαστήριο Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κατά το 28ο  Συμβούλιο  Αντιπροσώπων που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Μαρτίου,   στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας  COSTAMARE, οι υπεύθυνοι του προγράμματος και  το νέο συμβούλιο, δεσμεύτηκαν για τη φετινή χρονιά να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος,  με μια σειρά από συγκεκριμένες δράσεις εκπαιδευτικού – περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Προσπάθεια του προγράμματος, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις  μέσα και έξω από το σχολείο, είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το Περιβάλλον και τη Θάλασσα η οποία περνάει μέσα από τον αυτοσεβασμό, το σεβασμό στο συνάνθρωπο, την κατανόηση της περιβαλλοντικής απειλής  που οφείλεται σε ανθρωποκεντρικές ενέργειες και εν τέλει τη διαμόρφωση συνειδητά υπεύθυνης στάσης ζωής απέναντι στο Περιβάλλον, των αυριανών πολιτών του παγκόσμιου Χωριού μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ