Θετική είναι η γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου».
Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Ναυτιλίας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Το ζήτημα τέθηκε πριν από λίγες ημέρες σε συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Πάτμου, κ. Πέντε Λευτέρη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού της Πάτμου, κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, κ. Γρύλλη Μανώλη, οι οποίοι και του έθεσαν το θέμα.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και μεγάλο έργο υποδομής για την Πάτμο, όπως ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020», με πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου.
Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνει:
«Με την ολοκλήρωση του έργου, η Πάτμος αποκτά μια υποδομή για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τη φιλοξενία σκαφών αναψυχής στη Σκάλα. Πάνω σε αυτή την προοπτική μπορεί να χτίσει μια στρατηγική προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού».













![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)



ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025