ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
21 ° Πε
21 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΑΠΟΨΕΙΣ » ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και η παρέμβαση του ΚΚΕ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και η παρέμβαση του ΚΚΕ

Leros News Leros News
29 Σεπτεμβρίου 2016
- ΑΠΟΨΕΙΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Προσφυγικές ροές δίχως τέλος -Πάνω από 15.200 άτομα στα νησιά του Αιγαίου
6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
201
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα έχουν μετατρέψει σε χώρους εγκλωβισμού και εξαθλίωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Στη Λέσβο βρίσκονται πάνω από 5.800, όταν τα «χοτ σποτ» σε Μόρια και Καρά Τεπέ έχουν χωρητικότητα 3.500 θέσεις. Στη Χίο οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τους 3.600 (με «χοτ σποτ» 1.100 θέσεων), στη Σάμο τους 1.500 (με «χοτ σποτ» 850 θέσεων), στην Κω τους 1.600 (με «χοτ σποτ» 1.000 θέσεων).

Διαβάστε επίσης:

“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

«Η Γεωπολιτική της Ρωσικής Επιρροής και η στοχοποίηση της Ελλάδας»

13.10.2025
477
“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

Blame game: το παιχνίδι των ευθυνών και η μάχη των εντυπώσεων πίσω από την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη–Ερντογάν

30.09.2025
488

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά, έφηβοι και νέοι. Η κατάσταση που βιώνουν είναι τραγική. Ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αντιμετώπισαν φοβερές ταλαιπωρίες και μεγάλους κινδύνους, ξόδεψαν τα χρήματα και την όποια περιουσία τους για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπου, όπως τους έλεγαν, θα τελείωναν τα βάσανά τους. Ομως, αυτοί βρέθηκαν να ζουν υπό περιορισμό και σε πολύ δύσκολες συνθήκες να περιμένουν, με αγωνία και για μήνες τώρα, για να μάθουν ποια θα είναι η τύχη τους. Για το αν θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν, να μείνουν ή θα τους γυρίσουν πίσω.

Αυτή η συσσώρευση ανθρώπων σε καθεστώς ανασφάλειας και απαράδεκτων συνθηκών δημιουργεί πολλά σοβαρά προβλήματα και για τους πρόσφυγες και για τους κατοίκους των νησιών.

Μέσα στα υπερφορτωμένα «χοτ σποτ» βρίσκονται στοιβαγμένα παιδιά και έφηβοι που παθαίνουν κρίσεις πανικού, γίνονται απόπειρες αυτοκτονίας. Ξεσπούν επεισόδια που ξεκινούν συνήθως από εφήβους και νέους διαφορετικών εθνοτήτων. Στο «χοτ σποτ» στη Μόρια της Λέσβου, πριν τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια, βρίσκονταν πάνω από 140 ασυνόδευτοι ανήλικοι, αντί να φιλοξενούνται σε κρατικές μονάδες φροντίδας και να έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές τους. Σε αυτό το καθεστώς, οι φήμες οργιάζουν και πανικός δημιουργείται εύκολα. Ορισμένοι παρασύρονται από τα καλέσματα των διαφόρων ύποπτων «αλληλέγγυων» και ΜΚΟ, που τους εκθέτουν σε ενέργειες που διευκολύνουν τη συκοφάντησή τους και την καταστολή.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και για τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τα «χοτ σποτ», στο κέντρο και στο λιμάνι των πόλεων, είτε γιατί οι εγκλωβισμένοι δεν χωρούν στο «χοτ σποτ», είτε γιατί αναζητούν μάταια κάποιο δρόμο διαφυγής. 

Αποτέλεσμα της επικίνδυνης πολιτικής ΕΕ – κυβέρνησης

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της επικίνδυνης και απάνθρωπης πολιτικής ΕΕ – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα και μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε μια προωθημένη ζώνη διπλού εγκλωβισμού.Είναι φανερό ότι αυτό τους διευκολύνει στην καλύτερη διαχείριση των απελπισμένων, σύμφωνα με τις κάθε φορά επιδιώξεις τους. Αλλωστε, δεν είναι και λίγες οι κυνικές προτάσεις που είναι δημόσια διατυπωμένες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η οριστική λύση είναι να ανακηρυχτούν τα νησιά, με τον πιο επίσημο τρόπο, σε στρατόπεδα φύλαξης μεταναστών και προσφύγων! Εδώ, με πρόσχημα τους πρόσφυγες, έφεραν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε αυτό θα διστάσουν;

Τις συνέπειες από αυτήν την πολιτική τις είχε έγκαιρα αποκαλύψει το ΚΚΕ στο λαό και οι δυνάμεις του στο Αιγαίο στους νησιώτες. Γι’ αυτό, υπόλογοι απέναντι στα λαϊκά στρώματα των νησιών, εκτός από την κυβέρνηση, είναι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι όποιοι αποδέχθηκαν και συμφώνησαν με αυτήν την πολιτική.

Στην αναμπουμπούλα οι λύκοι χαίρονται. Το δράμα των προσφύγων και τις συνέπειες που υπάρχουν από τη συσσώρευσή τους στα νησιά του Αιγαίου, επιχειρούν να τις αξιοποιήσουν οι αντιδραστικές δυνάμεις, με πρώτη και καλύτερη τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υπαρκτά προβλήματα, την ανησυχία και το φόβο που νιώθουν οι κάτοικοι, με στόχο να τους στρέψουν εναντίον των προσφύγων. Να υιοθετήσουν ρατσιστικές θέσεις και να ανεχτούν τους φασιστικούς τραμπουκισμούς κατά παιδιών, γυναικών και απροστάτευτων προσφύγων. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Να δηλητηριάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις, ώστε να διευκολύνουν τα επικίνδυνα σχέδια αυτών που ευθύνονται και για την ύπαρξη των προσφύγων και για τον εγκλωβισμό τους στα νησιά και τη χώρα. 

Στήνουν προβοκάτσιες

Τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι ανάλογα του σκοπού τους.

Στη Χίο, παραδείγματος χάρη, εμφανίζονται μέσα από διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο ως αγανακτισμένοι κάτοικοι και ως θύματα των μεταναστών. Εχουν συγκροτήσει περιφερόμενες ομάδες, οι οποίες με το προσωπείο του ανήσυχου πατριώτη ή του φιλήσυχου, αλλά αγανακτισμένου νοικοκύρη, παρεμβαίνουν στις συγκεντρώσεις των κατοίκων και σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος. Για να το πετύχουν, λένε τερατώδη ψέματα για επιθέσεις, βιασμούς, λεηλασίες που δήθεν προκαλούν οι μετανάστες και προτείνουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να τους ακολουθήσουν σε «ομάδες προστασίας».

Στήνουν προβοκάτσιες. Οπως τον Απρίλη στο λιμάνι, όπου κατηγόρησαν και έσυραν στα δικαστήρια πρόσφυγες, ότι δήθεν κατέβασαν την ελληνική σημαία. Δέρνουν μετανάστες και ύστερα καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από μουσουλμάνους.

Κατηγορούν τους πρόσφυγες για όλα τα δεινά και τα βάσανα που αντιμετωπίζουν οι Χιώτες. Τους κατηγορούν ότι ευθύνονται για τη φτώχεια και την ανεργία. «Κόβουν τις συντάξεις για να έχουν λεφτά γι’ αυτούς», λένε, «δεν παίρνουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς για να πάρουν των μεταναστών»!..

Φυσικά, διαδίδουν και χοντροκομμένες συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, η πιο συνηθισμένη είναι: «Ενδιαφέρεται για τους ξένους και αδιαφορεί για τους Ελληνες εργάτες και ανέργους»!

Η εγκληματική ΧΑ και οι άλλες ακροδεξιές δυνάμεις, αρκετές φορές, υποκινούνται ή έχουν τη στήριξη από επιχειρηματικά συμφέροντα και από ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ενισχύονται από ρατσιστικά κηρύγματα διαφόρων παραγόντων. Σε μερικές περιπτώσεις έχουν την ανοχή της Αστυνομίας, λιμενικών κ.ά.

Τη φασιστική προπαγάνδα τη διευκολύνει και η δράση των αναρχικών – αντιεξουσιαστικών ομάδων, οι οποίες βαπτίζουν αντιρατσιστική δράση ενέργειες που προκαλούν τα αισθήματα των κατοίκων και εκθέτουν τους μετανάστες. 

Βασικοί άξονες διεκδίκησης και πάλης

Μπρος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο Αιγαίο καλούνται και πάλι με την πολιτική τους και μαζική τους παρέμβαση, να πρωτοστατήσουν ώστε το εργατικό – λαϊκό κίνημα, με τη δράση του, να χαλάσει τους επικινδύνους σχεδιασμούς και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις προς όφελος του λαού των νησιών και των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Πρέπει να σημάνει και πάλι συναγερμός και χωρίς καθυστέρηση να αναπτυχθεί μια πολύμορφη κοινή δράση και πάλη από τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς των νησιών, των γυναικών, των φοιτητικών συλλόγων, των αγροτών, των εργαζομένων στα «χοτ σποτ» και φυσικά των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων.

Οι βασικοί άξονες της μαζικής διεκδίκησης και πάλης πρέπει να είναι:

  • Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
  • Οχι στη λειτουργία και στην επέκταση των «χοτ σποτ» με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και τη βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες, αθωώνοντας και υπηρετώντας τους υπεύθυνους.
  • Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

Αυτό το πλαίσιο διευκολύνει την κοινή δράση του λαού των νησιών και με τους εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες, οδηγεί και ασκεί ουσιαστική πίεση για να ύπαρξη λύση. Στρέφεται κατά των υπευθύνων, βοηθάει στο να ξεσκεπάζεται η ακροδεξιά και ναζιστική δημαγωγία.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγαίο έχουν αποδείξει ότι έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να παρεμβαίνουν μαχητικά και αποτελεσματικά και σε δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι και το Προσφυγικό. Με τις θέσεις και τη δράση τους πρωτοστάτησαν στο να εκφραστεί η γνήσια και μαζική λαϊκή αλληλεγγύη, όταν τα μεταναστευτικά ρεύματα κατέκλυζαν τα νησιά. Αποκάλυψαν την αλήθεια για τις αιτίες, αντιπάλεψαν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τη δημιουργία των «χοτ σποτ» και την εμπλοκή των ΜΚΟ. Εδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη και με αποτελέσματα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Λέσβο και στα άλλα νησιά και ξεσκέπασαν την ύπουλη προπαγάνδα των χρυσαυγιτών στα χωριά και στις γειτονιές, όταν όλοι οι άλλοι ήταν και είναι εξαφανισμένοι.

Τους κομμουνιστές και τις δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος μπορούν να τους εμπιστευτούν τα λαϊκά στρώματα των νησιών και οι μετανάστες, γιατί έχουν δώσει απτές αποδείξεις ανιδιοτέλειας, πρωτοπόρας δράσης και προσφοράς στο λαό και επιβεβαιωμένων πολιτικών προβλέψεων.

Του
Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ
Μέλους της Επιτροπής Περιοχής Αιγαίου του ΚΚΕ

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share2Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Συνελήφθη Ιρακινός με ένταλμα από την Ιταλία για διακίνηση μεταναστών – «Πιάσατε λάθος άνθρωπο»
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Η «πύλη» της Ευρώπης που άνοιξε διάπλατα – Δεκάδες παράνομες αφίξεις και μία νεκρή γυναίκα μέσα σε ένα 24ωρο

20.10.2025
1.4k
Λέρος: Συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό και γενετήσιες πράξεις στη Δομή Ασυνόδευτων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έντυπο με προειδοποιήσεις για ποινή φυλάκισης θα διανέμεται στους παράνομους μετανάστες πριν την αίτηση ασύλου – Η εγκύκλιος Πλεύρη

20.10.2025
833
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Θρίλερ στο Φαρμακονήσι: Καταδίωξη διακινητών και τραγωδία με νεκρή μετανάστρια

19.10.2025
1.4k
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

ΛΕΡΟΣ: Με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τι λέει ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης για τις Εφορίες και την απόφαση του…

    22.10.2012
    Τι λέει ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης για τις Εφορίες και την απόφαση του Δ.Σ. Λέρου Πριν 13 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: 25ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ “BODRUM CUP 2013”

    22.10.2013
    ΛΕΡΟΣ: 25ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ “BODRUM CUP 2013” Πριν 12 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 24/10/2014

    22.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 24/10/2014 Πριν 11 χρόνια 957
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Απόσπαση 15 αστυνομικών στη Λέρο για καταγραφή προσφύγων και μεταναστών

    22.10.2015
    Απόσπαση 15 αστυνομικών στη Λέρο για καταγραφή προσφύγων και μεταναστών Πριν 10 χρόνια 1.3K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    16.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

    19.10.2025
    Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για…

    21.10.2025
    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον…

    19.10.2025
    Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    70 shares
    Share 30 Tweet 17
Navarone-ad
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών
  • Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη
  • Δελτίο Τύπου Δημάρχου Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη
  • Λέρος: Για 2η συνεχόμενη χρονιά ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής TaeKwonDo ο Κώστας Κατσιγιάννης

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.