ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
louloudias

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Jo Finn σχολίασε: They did a really good job. The storms left the beach a disaster! I…
    17.12.2025
  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Λερια σχολίασε: Μπράβο τους Με την ευκαιρία: Στο μονοπάτι Παντέλι από το Καστέλο προς Βρωμολιθο, αμέσως…
    17.12.2025
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
Navarone-ad
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
12 °c
Agia Marina
16 ° Κυ
17 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » «Δούρειος Ίππος» η πρόταση της Αθήνας λέει το Βερολίνο – Τι απαντά το Μαξίμου

«Δούρειος Ίππος» η πρόταση της Αθήνας λέει το Βερολίνο – Τι απαντά το Μαξίμου

Leros News Leros News
19 Φεβρουαρίου 2015
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
142
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε επίσης:

Νεκρά αδέσποτα γατιά από δηλητηρίαση στη Λέρο – Παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα από τον Δήμο

Νεκρά αδέσποτα γατιά από δηλητηρίαση στη Λέρο – Παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα από τον Δήμο

19.12.2025
1.6k
Προσφορά αγάπης από νέους στη Λέρο προς τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Άγιος Σάββας ο Νέος»

Προσφορά αγάπης από νέους στη Λέρο προς τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Άγιος Σάββας ο Νέος»

19.12.2025
868

Σκληρή ήταν η τοποθέτηση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, κατα τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking group, καθώς χαρακτηρίζει την ελληνική πρόταση για παράταση της δανειακής σύμβασης «Δούρειο Ίππο», που έχει στόχο την κατάργηση του προγράμματος.

Οι εκφράσεις αυτές δεν ευνοούν τη συζήτηση μεταξύ των εταίρων απαντά η ελληνική κυβέρνηση.
 
Τι λένε οι Γερμανοί
 
Ουσιαστικά η γερμανική πλευρά με το σημείωμα Σόιμπλε υπαγορεύει στην Ελλάδα τη διατύπωση του αιτήματος με τη μόνη φρασεολογία που μπορεί να κάνει δεκτή το Βερολίνο και αυτή περιλαμβάνει σαφή αναφορά σε «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται πολλές φορές στο σημείωμα. Τονίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή λήψη κοινωνικών μέτρων και μεταρρύθμιση των εργασιακών αν δε συμβαδίζουν με τις δεσμεύσεις στο υφιστάμενο πρόγραμμα. Ουσιαστικά το Βερολίνο απορρίπτει όποιους διπλωματικούς ελιγμούς της ελληνικής πλευρά και ζητά διατυπώσεις απόλυτα συνεπείς προς τη γραμμή του.
 
Σύμφωνα με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, η ελληνική πρόταση αντιπροσωπεύει ένα «Δούρειο Ίππο» με σκοπό να επιτευχθεί η χρηματοδότηση – γέφυρα και στην ουσία να καταργηθεί το υπάρχον πρόγραμμα.
 
Τι απαντά το Μαξίμου
 
Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, ο χαρακτηρισμός της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (“Trojan horse”), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη.
 
Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές και η συνολική τοποθέτηση κινείται σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή από την τοποθέτηση του τελευταίου Eurogroup στις 16/2.

Αναλυτικά η γερμανική τοποθέτηση στο Euro Working group
 
«Η Ελληνική επιστολή δεν είναι καθόλου καθαρή, αλλά αφήνει χώρο για ερμηνείες. Αναφέρουμε τα 3 ποιο σημαντικά σημεία:

Περιλαμβάνει ασαφή δέσμευση σε ό,τι αφορά το επιτυχές κλείσιμο του τρέχοντος προγράμματος. Και υπολείπεται πολύ από μια καθαρή δέσμευση για πάγωμα των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι εντελώς ασαφές το πώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες με δεδομένο το έλλειμμα στα φορολογικά έσοδα.

Γι αυτό το λόγο η ελληνική επιστολή δεν είναι σε συμφωνία με την πρόσφατη θέση του Eurogroup. Περισσότερο μοιάζει με «Δούρειο Ίππο», που στόχο έχει τη χρηματοδότηση – γέφυρα και να βάλει ένα τέλος στο τρέχον πρόγραμμα.
Με αυτά ως δεδομένα δεν έχουν κανένα νόημα οι εργασίες για τη διαμόρφωση προσχεδίου για το Eurogroup της Παρασκευής.
Θα έπρεπε να στοχεύσουμε σε τρία πράγματα τώρα:

Πρώτον. Οι τρεις θεσμοί να εξετάσουν προσεκτικά την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας σε σύγκριση με την επιστολή και να μας δώσουν τη συμβουλή τους όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup, για το αν στη βάση της ελληνικής επιστολής θα ήταν δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, με ένα επαρκές πρωτογενές πλεόνασμα να διασφαλίζεται.

Δεύτερον. Χρειαζόμαστε καθαρή και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα η οποία μπορεί να περιέχει σύντομες και κατανοητές  προτάσεις «Αιτούμαστε για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος κάνοντας χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας. Θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς πάνω σε όποιες αλλαγές σε μέτρα του υπάρχοντος μνημονίου. Και σκοπεύουμε σε επιτυχές κλείσιμο του προγράμματος».

Τρίτον. Η Ελλάδα πρέπει να επιβεβαιώσει δημόσια ότι θα απέχει από μονομερή λήψη μέτρων τα οποία θα αντιστρέφουν το υφιστάμενο πρόγραμμα. Οι αρχές δεν θα λάβουν πρωτοβουλίες ή δεν θα ενσωματώσουν μέτρα ή πολιτικές που είναι  ασύμβατα με υπάρχουσες δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος ή θα επιβαρύνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει και τις μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας 

Δε θα πρέπει να υπάρξει παράταση για τα 10,9 δισ ευρώ που προορίζονται για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση καθώς οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν επιτυχώς τα stress test πέρυσι και τα κοινωνικά μέτρα που ανακοινώθηκαν και είναι να ψηφιστούν στη Βουλή αυτή την εβδομάδα».
 
Η γερμανική τοποθέτηση στα αγγλικά

German comments on the Greek application
 
The Greek letter is not clear at all, but opens immense room for interpretation. To mention the 3 most important points: It includes no clear commitment to successfully conclude the current programme and its falls short of a clear freeze of Greek measures. It is totally unclear how the Greek government wants to pay its bills over the coming weeks with the current short fall in tax receipts.
 
This is why the letter is not in line with the last Eurogroup position. It rather represents a Trojan horse, intending to get bridge financing and in putting an end to the current programme. On this basis it makes no sense to start drafting a Eurogroup statement on Friday. We should aim at three things now:
 
First, the three institutions should carefully examine the Greek current fiscal position in relation to the letter and give us their advice, as agreed in the last Eurogroup, whether on the basis of the Greek letter a successful conclusion of the current programme would be possible, with a sufficient primary surplus and debt sustainability to be assured.
 
Second, we need a clear and convincing commitment by Greece, which may just contain 3 short and well understandable sentences: “We apply for the extension of the current programme, making use of built-in flexibility. We will agree with the institutions any changes in measures from the existing MoU. And we aim at successfully concluding the programme”.
 
Third, Greece has to publicly confirm that it will refrain from unilateral national measures to roll back the current programme. The authorities will with immediate effect not take any initiative or implement any measure or policy which is inconsistent with existing commitments under the current programme or aggravate the fiscal situation. This includes refraining from announced labour market and social reforms to be voted in Parliament this week.
 
The 10.9 bn Euro, earmarked for banking recapitalization, should not be prolonged since the Greek banks have successfully passed the stress test last year.

topontiki.gr

Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΚΘΛ

19.12.2025
625
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Σύλληψη 33χρονου στην Κάλυμνο για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

19.12.2025
601
Νικητιάδης προς ΝΔ στη Βουλή: Θυσιάζετε την τόσο πολύτιμη συναίνεση για μικροπολιτικά οφέλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικητιάδης προς ΝΔ στη Βουλή: Θυσιάζετε την τόσο πολύτιμη συναίνεση για μικροπολιτικά οφέλη

19.12.2025
284
Επόμενο
syriza logo

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Νομαρχιακή επιτροπή Β΄ Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αιχμηρό δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο ιδιοκτητών ενοικ. δωματίων για δηλώσεις του Δημάρχου…

    20.12.2012
    Αιχμηρό δελτίο τύπου εξέδωσε το σωματείο ιδιοκτητών ενοικ. δωματίων για δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πετάνε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

    20.12.2013
    Πετάνε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Δωδεκανήσου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Νέοι γονείς στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ισιδώρειο Γηροκομείο!

    20.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Νέοι γονείς στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ισιδώρειο Γηροκομείο! Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Το πρόγραμμα νέου έτους και Θεοφανίων

    20.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Το πρόγραμμα νέου έτους και Θεοφανίων Πριν 10 χρόνια 1.9K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

    15.12.2025
    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη 2.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

    15.12.2025
    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο! 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη…

    15.12.2025
    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση 2K
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη…

    16.12.2025
    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη πλώρη 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εγκρίθηκε η τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για το μεγάλο έργο αποχέτευσης

    17.12.2025
    Λέρος: Εγκρίθηκε η τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για το μεγάλο έργο αποχέτευσης 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    50 shares
    Share 21 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    53 shares
    Share 22 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Currently Playing

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Featured
Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Featured
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)
  • Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Νεκρά αδέσποτα γατιά από δηλητηρίαση στη Λέρο – Παρέμβαση και αυστηρό μήνυμα από τον Δήμο
  • Προσφορά αγάπης από νέους στη Λέρο προς τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Άγιος Σάββας ο Νέος»

Νεότερα Video

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Λέρος: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
14 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.