back to top
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εορτασμός Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕορτασμός Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού στη Λέρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Λέρο, η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η ομώνυμη Ενορία στον Πλάτανο, στην οποία εφημέριος είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π.Νικόδημος Φωκάς, εόρτασε πανηγυρικά με σημαιοστολισμούς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού, την παραμονή, Δευτέρα 5 Αυγούστου, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια, του αντιδημάρχου κ. Ι.Κωνσταντινίδη και πλήθους πιστών. Στις 9 το βράδι, μετά το πέρας του εσπερινού, ετελέσθη ο Παρακλητικός Κανών και η ευλόγησις της απαρχής της σταφυλής.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, το πρωί, ετελέσθη ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, και στις 7 το απόγευμα ετελέσθη ο Εσπερινός μεθέορτος και η Ακολουθία των Χαιρετισμών εις την Θείαν Μεταμόρφωσιν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Τον θείο λόγο, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, εκήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Στέφανος Κατές.

Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάσθηκε πανηγυρικά και σε πολλά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως.


Κείμενο-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ