ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
kiporama-leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
12 °c
Agia Marina
15 ° Τρ
16 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » O Mάνος Κόνσολας ζητά στοιχεία για τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας πανελλαδικά αλλά και για τα Δωδεκάνησα

O Mάνος Κόνσολας ζητά στοιχεία για τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας πανελλαδικά αλλά και για τα Δωδεκάνησα

Leros News Leros News
3 Οκτωβρίου 2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επανασχεδιασμός των δρομολογίων από και προς την Κάσο για να διασφαλιστεί η δυνατότητα αυθημερόν δρομολογίων ανταπόκρισης από τους ενδιάμεσους σταθμούς»
21
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
660
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση στη Βουλή, μαζί με άλλους έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία ζητά αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που έχουν εισπραχθεί πανελλαδικά και ανά περιοχή από το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας, αλλά και για το που πηγαίνουν ή που πρόκειται να διατεθούν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας αποφέρουν δημόσια έσοδα που πρέπει να καταγραφούν με ακρίβεια και να διατίθενται με τρόπο που να δικαιολογείται η αναλογική αξιοποίησή τους.

Τα στοιχεία ως προς το ύψος εισπραξιμότητας αυτών των τελών είναι απαραίτητα όταν τίθενται ζητήματα δημοσιονομικού κόστους, σε ό, τι αφορά μέτρα όπως η επέκταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά», αναφέρεται στην ερώτηση, με τον Μάνο Κόνσολα να επαναφέρει τη δημόσια τοποθέτησή του ότι: «Η συνεισφορά της Ρόδου στα δημόσια έσοδα καλύπτει το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

15.12.2025
2.2k
Λέρος: Συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό και γενετήσιες πράξεις στη Δομή Ασυνόδευτων

Λέρος: Συγχαρητήρια επιστολή Μιχάλη Κόλια στους αθλητές και τον Σύλλογο Taekwondo

15.12.2025
575

Για να αντιληφθούν όλοι τα έσοδα που προκύπτουν από το τέλος ανθεκτικότητας που επιβάλλεται στους πελάτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, από τις αρχές 2025 πραγματοποιήθηκε αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας που ειδικά στην τουριστική περίοδο διαμορφώθηκε ως εξής:

α. Για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

1-2 αστέρων : 2 ευρώ,

3 αστέρων: 5 ευρώ,

4 αστέρων : 10 ευρώ,

5 αστέρων: 15 ευρώ,

β. για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα: 2 ευρώ,

γ. για ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης: 8 ευρώ.

Ενώ, αν τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μονοκατοικίες άνω των 80 τ.μ., επιβάλλεται τέλος ανθεκτικότητας 15 ευρώ,

δ. για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) 15 ευρώ,

ε. για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 8 ευρώ, εάν η επιφάνειά τους είναι μικρότερη των 80 τ.μ. και 15 ευρώ, εάν η επιφάνειά τους είναι από 80 τ.μ. και άνω.

Παράλληλα, από τον Ιούλιο, έχει επιβληθεί ειδικό τέλος κρουαζιέρας σε κάθε επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που αποβιβάζεται σε ελληνικό λιμάνι που θεωρείται προορισμός κρουαζιέρας.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τίθενται έξι (6) ερωτήματα προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Υπουργό Τουρισμού:

1. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει εισπραχθεί τόσο το 2024 όσο και το 2025 συνολικά αλλά και σε επίπεδο νομών από το τέλος ανθεκτικότητας;

2. Που διατέθηκαν τα συγκεκριμένα έσοδα του 2024 και σε ποιες δράσεις ή έργα αλλά και ποιος είναι ο προγραμματισμός για τη διάθεση των αυξημένων εσόδων του 2025;

3. Είναι στις προθέσεις της Πολιτείας η θεσμοθέτηση και εκχώρηση συγκεκριμένου ποσοστού εσόδων από το τέλος ανθεκτικότητας σε Δήμους και Περιφέρειες αναλογικά και με βάση τα έσοδα ανά περιοχή για να χρηματοδοτούνται δράσεις και έργα;

4. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει εισπραχθεί από το τέλος κρουαζιέρας συνολικά και ανά λιμάνι;

5. Πότε θα γίνει η απόδοση των αναλογικών εσόδων από το τέλος κρουαζιέρας στους Δήμους και στα Υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού;

6. Ποιος είναι ο σχεδιασμός των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με την αξιοποίηση από την πλευρά τους των εσόδων που τους αναλογούν από το τέλος κρουαζιέρας; Ποια έργα και δράσεις προγραμματίζουν;

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

ΘΕΜΑ: «Αναλυτικά στοιχεία εισπραξιμότητας και ανά περιοχή από το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας και προγραμματισμός έργων και δράσεων που να αντανακλούν στην ανταποδοτικότητα του»

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, από το 2024 έχει επιβληθεί τέλος ανθεκτικότητας σε όλα τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της χώρας, σε ετήσια βάση και οριζόντια.

Από τις αρχές 2025, πραγματοποιήθηκε αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας που ειδικά στην τουριστική περίοδο διαμορφώθηκε ως εξής:

α. Για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

1-2 αστέρων: 2 ευρώ,

3 αστέρων: 5 ευρώ,

4 αστέρων: 10 ευρώ,

5 αστέρων: 15 ευρώ,

β. για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα: 2 ευρώ,

γ. για ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης: 8 ευρώ, ενώ αν τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μονοκατοικίες άνω των 80 τ.μ., επιβάλλεται τέλος ανθεκτικότητας 15 ευρώ,

δ. για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) 15 ευρώ,

ε. για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 8 ευρώ, εάν η επιφάνειά τους είναι μικρότερη των 80 τ.μ. και 15 ευρώ, εάν η επιφάνειά τους είναι από 80 τ.μ. και άνω.

Για τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο, το τέλος ανθεκτικότητας καθορίστηκε ως εξής και ανά ημέρα:

α. Για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

1-2 αστέρων: 0,50 ευρώ,

3 αστέρων: 1,50 ευρώ,

4 αστέρων : 3 ευρώ,

5 αστέρων: 4 ευρώ,

β. για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα: 0,50 ευρώ,

γ. για ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης: 2 ευρώ. Αν τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μονοκατοικίες άνω των ογδόντα 80 τ.μ., επιβάλλεται τέλος ανθεκτικότητας 4 ευρώ,

δ. για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες): 4 ευρώ,

ε. για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες:

– 2 ευρώ, εάν η επιφάνειά τους είναι μικρότερη των ογδόντα (80) τ.μ. και

– 4 ευρώ, εάν η επιφάνειά τους είναι από ογδόντα (80) τ.μ. και άνω.

Όπως είναι γνωστό, το τέλος ανθεκτικότητας επιβαρύνει τον πελάτη που έκανε χρήση του δωματίου ή του διαμερίσματος και αποδίδεται στο δημόσιο από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες με μηνιαίες δηλώσεις.

Γίνεται αντιληπτό ότι με δεδομένη την αύξηση του τουριστικού ρεύματος ότι θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό από το τέλος ανθεκτικότητας, που με βάση όσα έχουν θεσμοθετηθεί θα πρέπει να διατίθεται σε έργα και δράσεις για τη θωράκιση των τουριστικών προορισμών από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Ενδεικτικά, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις και έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, για την αντιπλημμυρική προστασία, για τη διάβρωση των ακτών κ.α.

Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2025, έχει επιβληθεί ειδικό τέλος κρουαζιέρας σε κάθε επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που αποβιβάζεται σε ελληνικό λιμάνι που θεωρείται προορισμός κρουαζιέρας.

Το συγκεκριμένο τέλος επιβλήθηκε προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Η διάθεση των εσόδων από το τέλος κρουαζιέρας γίνεται ως εξής:

– το ένα τρίτο των εσόδων διατίθεται στους Δήμους που διαθέτουν λιμάνια που αποτελούν προορισμό κρουαζιέρας αποβίβασης, μέσω ΥΠΕΣ, για έργα και δράσεις τουριστικής ανάπτυξης.

– το ένα τρίτο των εσόδων διατίθεται για να χρηματοδοτηθούν έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

– το ένα τρίτο των εσόδων διατίθεται προκειμένου να ενισχυθεί ο τακτικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Τουρισμού.

Είναι ξεκάθαρο ότι το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας αποφέρουν δημόσια έσοδα που πρέπει να καταγραφούν με ακρίβεια και να διατίθενται με τρόπο που να δικαιολογείται η αναλογική αξιοποίησή τους.

Τα στοιχεία ως προς το ύψος εισπραξιμότητας αυτών των τελών είναι απαραίτητα όταν τίθενται ζητήματα δημοσιονομικού κόστους, σε ότι αφορά μέτρα όπως η επέκταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί και η Κυρία Υπουργός

1. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει εισπραχθεί τόσο το 2024 όσο και το 2025 συνολικά αλλά και σε επίπεδο νομών;

2. Που διατέθηκαν τα συγκεκριμένα έσοδα του 2024 και σε ποιες δράσεις ή έργα αλλά και ποιος είναι ο προγραμματισμός για τη διάθεση των αυξημένων εσόδων του 2025;

3. Είναι στις προθέσεις της Πολιτείας η θεσμοθέτηση και εκχώρηση συγκεκριμένου ποσοστού εσόδων από το τέλος ανθεκτικότητας σε Δήμους και Περιφέρειες αναλογικά και με βάση τα έσοδα ανά περιοχή για να χρηματοδοτούνται δράσεις και έργα;

4. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει εισπραχθεί από το τέλος κρουαζιέρας συνολικά και ανά λιμάνι;

5. Πότε θα γίνει η απόδοση των αναλογικών εσόδων από το τέλος κρουαζιέρας στους Δήμους και στα Υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού;

6. Ποιος είναι ο σχεδιασμός των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με την αξιοποίηση από την πλευρά τους των εσόδων που τους αναλογούν από το τέλος κρουαζιέρας; Ποια έργα και δράσεις προγραμματίζουν;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
1. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου
2. Δημοσχάκης Αναστάσιος Βουλευτής Έβρου
3. Καφούρος Μάρκος Βουλευτής Κυκλάδων
4. Μαρκογιαννάκης Αλέξανδρος Βουλευτής Χανίων
5. Πασχαλίδης Γιάννης Βουλευτής Καβάλας
6. Στεφανάδης Χριστόδουλος Βουλευτής Σάμου
7. Φόρτωμας Φίλιππος Βουλευτής Κυκλάδων

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share9Tweet5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Υψηλάντης: Ο Προϋπολογισμός 2026 επενδύει στην Ελλάδα των νησιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Υψηλάντης: Ο Προϋπολογισμός 2026 επενδύει στην Ελλάδα των νησιών

15.12.2025
256
Δημοσκόπηση GPO: Απώλειες για τη ΝΔ, μισή μονάδα από το ΠΑΣΟΚ η «Πλεύση Ελευθερίας»
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Με έναν ή δύο βουλευτές η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα με βάση δύο νέες μετρήσεις!

14.12.2025
963
Γιάννης Παππάς: Η στήριξη των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου είναι πράξη θεσμικού πατριωτισμού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Παππάς: Η στήριξη των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου είναι πράξη θεσμικού πατριωτισμού.

14.12.2025
341
Επόμενο
Νέα ένταση στο Αιγαίο: Αντι-Navtex από την Αθήνα για τις έρευνες του «Πίρι Ρέις» – Στη σκακιέρα ξανά η Ανατολική Μεσόγειος

Νέα ένταση στο Αιγαίο: Αντι-Navtex από την Αθήνα για τις έρευνες του «Πίρι Ρέις» – Στη σκακιέρα ξανά η Ανατολική Μεσόγειος

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το Εορταστικό ωράριο καταστημάτων του νησιού

    16.12.2006
    Λέρος: Το Εορταστικό ωράριο καταστημάτων του νησιού Πριν 19 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Θερ. Λέρου καταγγέλλει στον Υπουργό Υγείας συγκάλυψη ΕΔΕ…

    16.12.2012
    Μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Θερ. Λέρου καταγγέλλει στον Υπουργό Υγείας συγκάλυψη ΕΔΕ και …περίεργες πρακτικές Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

    16.12.2013
    ΛΕΡΟΣ: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συστάθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου για την αποκατάσταση της Χωματερής (ΧΑΔΑ)

    16.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Συστάθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου για την αποκατάσταση της Χωματερής (ΧΑΔΑ) Πριν 11 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (HOT SPOT)

    16.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (HOT SPOT) Πριν 10 χρόνια 2.2K
louloudias

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

    15.12.2025
    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

    15.12.2025
    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο! 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη…

    15.12.2025
    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
crithonis-paradise-hotel
Currently Playing

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Featured
Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Featured
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!
  • Λέρος: Συγχαρητήρια επιστολή Μιχάλη Κόλια στους αθλητές και τον Σύλλογο Taekwondo
  • Νέα σελίδα στον ναυτικό πόλεμο: Η Ουκρανία χτύπησε υποβρύχιο με drones
  • Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση

Νεότερα Video

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
14 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
13 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.