ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
Navarone-ad
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
24 °c
Agia Marina
21 ° Τρ
21 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Βενιζέλος: «Ο αριθμός των βουλευτών είναι 300» – Αιχμές για τη θέση της κυβέρνησης περί πλειοψηφίας με 149

Βενιζέλος: «Ο αριθμός των βουλευτών είναι 300» – Αιχμές για τη θέση της κυβέρνησης περί πλειοψηφίας με 149

Leros News Leros News
11 Ιουνίου 2025
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Βενιζέλος: «Ο αριθμός των βουλευτών είναι 300» – Αιχμές για τη θέση της κυβέρνησης περί πλειοψηφίας με 149
34
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.1k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η απόφαση του Εκλογοδικείου να χάσουν τη βουλευτική έδρα τρεις βουλευτές των «Σπαρτιατών», ο πρόεδρος τους Βασίλης Στίγκας και οι Πέτρος Δημητριάδης και Αλέξ. Ζερβέας και να μην αντικατασταθούν, εκτός από την πρωτόγνωρη στα μεταπολιτευτικά χρονικά κοινοβουλευτική εικόνα που διαμορφώνει με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από τους 300 στους 297, προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση αλλά και παρέμβαση συνταγματολόγων και νομικών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αιτία η χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος βασιζόμενος σε νομικές εκτιμήσεις ανέφερε ότι η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να απαριθμεί 149 και όχι 151 βουλευτές, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για να καλλιεργηθούν μια σειρά από σενάρια. «Η πλειοψηφία, έπειτα, του συνόλου των βουλευτών, έτσι λέει ο νόμος, από 151 πηγαίνει 149. Έχει υπάρξει στο παρελθόν απόφαση εκλογοδικείου. Για την προανακριτική χρειάζεται 149 για να γίνει δεκτή. Όπου ο νόμος λέει, ο κανονισμός, οι ψηφοφορίες δεν είναι πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών, αλλά πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών, η λογική λέει ότι το 151 γίνεται 149» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του.

Την αμφισβήτηση της κυβερνητικής θέσης περί πλειοψηφίας με 149 βουλευτές, μετά την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Δελτίο Τύπου Ι.Σ.Ε.Κ. για την επίσκεψη του Προέδρου και του Ταμία του ΠΙΣ στην Κάλυμνο

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου

03.11.2025
385

Κάλυμνος: Διακομιδή 65χρονου στην Κω με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

03.11.2025
229

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος μιλώντας στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών για τα 50 χρόνια από την ψήφιση του Συντάγματος του 1975 σημείωσε: «Πάντως ο όλος αριθμός των βουλευτών είναι 300, δεν σας καταλαμβάνω εξαπίνης. Παρότι η Βουλή μένει με 297 βουλευτές, ο όλος αριθμός των βουλευτών είναι 300. Επειδή βλέπω tacitus consensus omnium, ας καταγραφεί ότι είπαμε πως είναι 300».
Αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος στο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών» για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι η κατά το Σύνταγμα «απόλυτη πλειοψηφία έχει να κάνει με την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, που ο όλος αριθμός ορίζεται με νόμο και δεν μεταβάλλεται μετά τη δικαστική απόφαση του ΑΕΔ».

Δημήτρης Μάντζος: «Η αναφορά του κ. Μαρινάκη σε μειωμένη πλειοψηφία 149 βουλευτών δεν είναι μόνο ύποπτα βιαστική αλλά βαθιά αντιδημοκρατική»

Καλεσμένος την Τετάρτη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Γιώργο Γρηγοριάδη ήταν σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος επέκρινε την κυβέρνηση για το σενάριο της μειωμένης πλειοψηφίας.

Στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για το κόμμα των Σπαρτιατών, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για «μία ιστορικής διάστασης απόφαση που αποδεικνύει με πανηγυρικό τρόπο αυτό το οποίο επί πολλά χρόνια εμείς λέμε, ότι η πραγματική κρυπτόμενη ηγεσία των Σπαρτιατών ήταν πρόσωπο καταδικασμένο ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”».

Τόνισε, ωστόσο, στον αντίποδα, ότι «δυστυχώς, επειδή οι προσφυγές ήταν λίγες και έγιναν μόνο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αυτός ο μοναχικός αγώνας δεν οδήγησε στη συνολική έκπτωση, αλλά μόνο ενός περιορισμένου αριθμού βουλευτών των Σπαρτιατών. Η Βουλή οδηγείται στο στρεβλό αποτέλεσμα να καλείται να λειτουργήσει με 297 βουλευτές, ενώ δεν βρίσκεται στο τελευταίο έτος της θητείας της».

«Εκτός από τους τρεις βουλευτές που εκπίπτουν υπάρχουν άλλοι εννέα που ως συνέπεια εξαπάτησης εκλογέων, όπως έκρινε το Δικαστήριο», πρόσθεσε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ότι «σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ έσπευσε σε μηδενικό χρόνο, βιαστικά και αντιδημοκρατικά να μιλήσει για μείωση του κοινοβουλευτικού ορίου της πλειοψηφίας στους 149 βουλευτές, ενώ δεν έχουμε δει καν την απόφαση. Το ίδιο το “στόμα” της Κυβέρνησης κάνει κάτι τέτοιο παραμονή κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, όπως για την ποινική δίωξη για τον κ. Καραμανλή. Είναι ένα στρεβλό μοντέλο αυτό το οποίο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θέλησε να επιβάλει στη δημόσια σφαίρα και αυτό πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους μας».

Δουδωνής: Αντισυνταγματικό το 149
Από την πλευρά του, ο επίσης συνταγματολόγος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής χαρακτήρισε, με ανάρτησή του στο facebook, αντισυνταγματική και αντιεπιστημονική την κυβερνητική θέση περί πλειοψηφίας 149 βουλευτών, προσθέτοντας ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες.

«Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι πλέον «η πλειοψηφία, του συνόλου των βουλευτών, έτσι λέει ο νόμος, από 151 πηγαίνει 149 είναι εντελώς αντισυνταγματική, αντιεπιστημονική και εγείρει ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της ιδίως σε σχέση με εκκρεμούσες υποθέσεις. Η κατά το Σύνταγμα «απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών» που ο όλος αριθμός ορίζεται με νόμο δεν μεταβάλλεται μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση του ΑΕΔ, καθώς δεν εξαρτάται από το ενδεχόμενο μη πληρώσεως ή κενώσεως της έδρας, βλ σχετικά και το άρθρο 74 Παρ 2 του Κανονισμού της Βουλής» σημείωσε ο κ. Δουδωνής.

Την άποψη αυτή έχουν και άλλοι συνταγματολόγοι και έτσι αργά χθες το βράδυ κυβερνητικές πληροφορίες συνέκλιναν προς αυτή την εκτίμηση ότι δηλαδή για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης από τη στιγμή που διαθέτει άνετη πλειοψηφία 155 βουλευτών. «Ο πήχης για εμάς δεν είναι ούτε οι 149 ούτε οι 151, αυτό θα διευκρινιστεί από τις υπηρεσίες της Βουλής, αλλά το σύνολο των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ανέφεραν οι κυβερνητικές πληροφορίες, κλείνοντας έτσι με εύσχημο τρόπο το θέμα της μειωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που άνοιξε μετά την απόφαση για τους «Σπαρτιάτες».


Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share14Tweet8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

NIKITIADIS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: «Παρηγοριά στον άρρωστο» η αναδίπλωση για τα ΕΛΤΑ – Λάβρος κατά της Ν.Δ. και των φερέφωνων της

02.11.2025
364
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Εντοπισμός 85 αλλοδαπών στην Κάλυμνο

31.10.2025
379
Τη μείωση των συντελεστών βαρύτητας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών και παραλιών ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με ερώτηση της στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη μείωση των συντελεστών βαρύτητας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών και παραλιών ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με ερώτηση της στη Βουλή

30.10.2025
281
Επόμενο
“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΆΜΥΝΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ή ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;»

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο οινοποιείο Λέρου ο Λυγερός

    03.11.2011
    Στο οινοποιείο Λέρου ο Λυγερός Πριν 14 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου τη Δευτέρα 5-11-2012

    03.11.2012
    Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου τη Δευτέρα 5-11-2012 Πριν 13 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΠΑΤΜΟΣ: Διακομιδή ασθενούς που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης

    03.11.2013
    ΠΑΤΜΟΣ: Διακομιδή ασθενούς που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τρεις (3) υποτροφίες από το ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

    03.11.2014
    Τρεις (3) υποτροφίες από το ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Πριν 11 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγ. Αναργύρων

    03.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγ. Αναργύρων Πριν 10 χρόνια 1K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    28.10.2025
    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO] 2.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από…

    31.10.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου…

    01.11.2025
    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO] 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: “Πώς παρέλαβα τις αφαλατώσεις – Τις παραδίδουμε ολοκαίνουργιες σε πλήρη λειτουργία”

    31.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: “Πώς παρέλαβα τις αφαλατώσεις – Τις παραδίδουμε ολοκαίνουργιες σε πλήρη λειτουργία” 1.6K
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

    Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την…

    01.11.2025
    Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την αδιαφορία ή την ανικανότητα τους” 1.3K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    64 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    55 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    72 shares
    Share 31 Tweet 17
kroupia leros
Currently Playing

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Featured
Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]

Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]

Featured
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Πυρκαγιά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Σμαλού
  • Ανεβαίνουν τα τέλη κυκλοφορίες 2026: Τι θα πληρώσουμε φέτος
  • Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου
  • Κάλυμνος: Διακομιδή 65χρονου στην Κω με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

Νεότερα Video

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

1.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

1.8k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
31 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.